Οκτώβριος: Ανοιξιάτικος καιρός στη Νέα Ζηλανδία

Καιρός και τι να δείτε και να κάνετε στη Νέα Ζηλανδία τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος είναι η μέση της Άνοιξης στη Νέα Ζηλανδία. Παντού θα δείτε τα στοιχεία της νέας ανάπτυξης. Οι μέρες γίνονται όλο και πιο ζεστές και πιο ηλιόλουστες. Ωστόσο, είναι επίσης ένας μήνας που μπορεί να υποβληθεί σε καταιγίδες άνοιξης. Μπορεί να είναι αρκετά βροχερό, ειδικά στο βόρειο νησί. Παντού μπορείτε να περιμένετε ότι ο καιρός είναι αρκετά ευμετάβλητος. Εάν εξερευνείτε υπαίθριους χώρους, φροντίστε να παρακολουθείτε τις καιρικές προβλέψεις.

Η περίοδος σκι της Νέας Ζηλανδίας τελειώνει γενικά στα τέλη Οκτωβρίου. Ως εκ τούτου, για τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, θα μπορείτε να απολαύσετε το σκι και να δείτε τα πεδία χιονιού και στα βόρεια και στα νότια νησιά.

Θυμηθείτε επίσης ότι ο χρόνος αλλάζει σε 'Daylight Saving' / Καλοκαιρινή ώρα στη Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Τα ρολόγια μετακινούνται πίσω μία ώρα από GMT + 12 σε GMT + 13.

Πλεονεκτήματα της επίσκεψης στη Νέα Ζηλανδία τον Οκτώβριο

Θα έχετε λογικές ώρες ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια των ημερών, αυξάνοντας όλο το μήνα .. Είναι ένας καλός χρόνος για πεζοπορία, αν και ορισμένες περιοχές μπορεί να είναι μάλλον υγρές. Το σκι και το snowboarding: οι πλαγιές είναι ακόμα ανοιχτές. Είναι ακόμα μια ήσυχη εποχή για τους τουρίστες.

Μειονεκτήματα της επίσκεψης στη Νέα Ζηλανδία τον Οκτώβριο

Ο καιρός μπορεί να είναι υγρός και μεταβλητός, ιδιαίτερα στο βόρειο νησί. Οι νότιες καταιγίδες μπορούν να φέρουν ψυχρό καιρό στο Νότιο Νησί. Είναι ακόμα λίγο πολύ ψυχρός για κολύμπι και απολαμβάνοντας τις παραλίες.

Τι συμβαίνει τον Οκτώβριο: Φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας κατά τον οποίο υπάρχουν συνήθως σχολικές αργίες στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτό σημαίνει ότι συχνά συμβαίνουν περισσότερα οικογενειακά γεγονότα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Νέα Ζηλανδία τον Οκτώβριο