Πώς να παραμείνετε υγιείς στο ταξίδι σας στην Καραϊβική

10 Συμβουλές για ένα τροπικό ταξίδι χωρίς τραυματισμούς και ασθένειες

Μια ουγγιά πρόληψης μπορεί να προχωρήσει πολύ όταν ταξιδεύετε στις τροπικές περιοχές, και αυτό το μέγιστο ισχύει ακόμα και όταν συσκευάζετε τις τσάντες σας για την καλομελεμένη Καραϊβική. "Οι άνθρωποι πρέπει να βάζουν το ίδιο είδος προετοιμασίας στην υγεία τους όπως κάνουν στην επιλογή προορισμού τους, την απόκτηση διαβατηρίου ή τα σχέδια πτήσης", λέει ο Michelle Reesman, RN, εκτελεστικός διευθυντής της Passport Health Colorado, ο οποίος προσφέρει 10 εύκολα βήματα μπορείτε να πάρετε για να βεβαιωθείτε ότι το επόμενο ταξίδι της Καραϊβικής είναι υγιές και ευτυχισμένο.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: ποικίλλει

Εδώ είναι πώς:

  1. Λάβετε συμβουλές από έναν επαγγελματία υγείας ταξιδιών. Τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν από την αναχώρηση, συμβουλευτείτε έναν ειδικευμένο για την ταξιδιωτική ιατρική για την πιο πρόσφατη εμβολιασμό, τις εισηγήσεις ελονοσίας και τη διαβούλευση. Μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας και να σας προετοιμάσουν για ένα ασφαλές και υγιεινό ταξίδι, ειδικά εάν ξεκινάτε από το πεπατημένο μονοπάτι. Είναι σημαντικό να κάνετε τις ανοσοποιήσεις σας νωρίς, καθώς ορισμένα από τα εμβόλια χρειάζονται χρόνο για να σας προστατεύσουν αποτελεσματικά. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις προειδοποιήσεις ταξιδιού που εκδίδονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για κάθε νησί της Καραϊβικής .
  2. Προστατεύστε τον εαυτό σας από τα έντομα που φέρουν ασθένειες, ιδιαίτερα τα κουνούπια . Να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό και να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν 20-30% DEET, το permethrin απωθητικό των εντόμων και τα δίχτυα κρεβατιών.
  3. Μην πηγαίνετε ποτέ ξυπόλητος, ακόμα και στην παραλία. Τίποτα δεν καταστρέφει τις δραστήριες διακοπές της Καραϊβικής παρά μια άσχημη περικοπή στα πόδια σας από ένα κρυμμένο κομμάτι από γυαλί ή αιχμηρά κοράλλια, τα οποία μπορούν εύκολα να μολυνθούν στις τροπικές περιοχές. Προσέξτε όταν φοράτε σαγιονάρες - αυτοί είναι ο ένοχος για πολλούς τραυματισμούς που σχετίζονται με το ταξίδι.
  1. Βεβαιωθείτε ότι το νερό καθαρίζεται. Μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης κατά το βούρτσισμα των δοντιών σας. Σχεδόν κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου έχει εμφιαλωμένο νερό αυτές τις μέρες, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε το. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε το προσωπικό του ξενοδοχείου εάν το νερό είναι ασφαλές για να πιει. Στους περισσότερους προορισμούς της Καραϊβικής, η απάντηση θα είναι ναι.
  2. Καταναλώστε μόνο καλά μαγειρεμένο φαγητό. Φρούτα και λαχανικά; Ξεφλουδίστε το, βράστε το ή ξεχάστε το! Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν τρώτε φαγητό στο δρόμο .
  1. Προπληρώστε τις συνταγές σας, επειδή ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες στον προορισμό σας. Πάρτε επιπλέον προμήθειες σε περίπτωση επέκτασης του ταξιδιού σας. Σε ορισμένες χώρες, τα παραποιημένα φάρμακα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Μεταφέρετε τα φάρμακα στην αρχική τους συσκευασία και στη συσκευασία στις μεταφορικές σας αποσκευές. Ελέγξτε τους τοπικούς κανονισμούς προτού πάτε για να βεβαιωθείτε ότι τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας μπορούν να εισαχθούν νόμιμα στη χώρα προορισμού σας.
  2. Αποφύγετε την κολύμβηση σε ποτάμια, λίμνες, λίμνες και ρέματα. Οι καλά χλωριωμένες πισίνες και το αλμυρό νερό θεωρούνται συνήθως ασφαλείς.
  3. Πάρτε ένα βασικό κιτ πρώτων βοηθειών. Συμπεριλάβετε φάρμακα για ανακούφιση από τον πόνο, όπως ιβουπροφαίνη και Tylenol, τοπικά παρασκευάσματα για μικρές πληγές δέρματος και λοιμώξεις και φάρμακα για αλλεργικές αντιδράσεις (Benadryl). Εξετάστε την υποθετική θεραπεία (Imodium και ένα αντιβιοτικό) για τη διάρροια του ταξιδιώτη. Συζητήστε τα κατάλληλα αντιβιοτικά για τον προορισμό σας με έναν ειδικευμένο ιατρό.
  4. Τα ατυχήματα με αυτοκίνητα είναι η κύρια αιτία ιατρικών προβλημάτων μεταξύ των τουριστών. Αποφύγετε να οδηγείτε μοτοσικλέτες ή να φοράτε κράνος και μην πίνετε και οδηγείτε. Φοράτε ζώνη ασφαλείας και ταξιδεύετε μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  5. Αγοράστε ασφάλιση ταξιδιού που περιλαμβάνει έκτακτη ιατρική εκκένωση. Τα περισσότερα προγράμματα ιατρικής ασφάλισης δεν γίνονται αποδεκτά όταν ταξιδεύετε διεθνώς.

Εκτός από αυτές τις χρήσιμες συμβουλές, γνωρίζετε επίσης τον αριθμό του τοπικού νοσοκομείου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Απλά θυμηθείτε: ένας ευτυχής τουρίστας είναι ένας υγιής τουρίστας! Και με αυτές τις βασικές προτάσεις, θα είστε στο δρόμο σας προς τις πιο ευτυχισμένες διακοπές ποτέ.