Προετοιμασία ενός Smartphone για Ταξίδια

Εφαρμογές, ασφάλεια και προετοιμασία ενός τηλεφώνου για διεθνή ταξίδια

Η προετοιμασία ενός smartphone για ταξίδια στην Ασία δεν διαρκεί πολύ, και η ηρεμία αξίζει πολύ την πρόσθετη προσπάθεια ασφάλειας εάν χαθεί το τηλέφωνό σας. Τα τηλέφωνά μας είναι αλληλένδετα με την ταυτότητά μας - με περισσότερους τρόπους από έναν.

Τα smartphones είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στο δρόμο όταν χρησιμοποιείται σωστά. Συμβουλή: Μην περάσετε κάθε σόλο γεύμα επιλέγοντας το καλύτερο φίλτρο Instagram για την επιλογή φαγητού - μιλήστε με κάποιον αντ 'αυτού !

Ο δρόμος μπορεί να αποδειχθεί ένα σκληρό περιβάλλον για ευαίσθητες συσκευές που ταιριάζουν καλύτερα στο γραφείο. Αν δεν αναζητάτε δικαιολογία για αναβάθμιση μόλις επιστρέψετε στην πατρίδα σας, κάντε μερικά βήματα για να αυξήσετε την επιβιωσιμότητα του τηλεφώνου σας σε εχθρικές συνθήκες.

Αποφασίστε πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο

Θα χρησιμοποιείτε το smartphone σας αποκλειστικά ως συσκευή Διαδικτύου; Ή θα χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο με κάρτα SIM για τοπικές κλήσεις σε επιχειρήσεις και φίλους που συναντήσατε πρόσφατα; Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε κάρτες SIM σε κάθε χώρα για να πάρετε έναν τοπικό τηλεφωνικό αριθμό, θα χρειαστεί να έχετε το τηλέφωνό σας ξεκλειδωμένο για να το χρησιμοποιήσετε διεθνώς.

Σημείωση: Η χρήση τοπικών καρτών SIM λειτουργεί μόνο με τηλέφωνα GSM . Για τους Αμερικανούς, τα τηλέφωνα που αγοράζονται μέσω της T-Mobile ή της AT & T πρέπει να είναι ικανά για το GSM.

Αποκτήστε το τηλέφωνο σας ξεκλειδωμένο

Αν έχετε δεσμευτεί σε μηνιαία σύμβαση ή έχετε αγοράσει ένα τηλέφωνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να κλειδωθεί σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο.

Η αποδέσμευση του τηλεφώνου είναι περισσότερο θέμα πολιτικής. στην πραγματικότητα το ξεκλείδωμα είναι τόσο απλό όσο εισάγετε έναν κωδικό. Οι πάροχοι που έχουν υπογράψει τον Κώδικα καταναλωτών CTIA για ασύρματη υπηρεσία υποχρεούνται να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό σας, υποθέτοντας ότι έχουν ήδη εξοφληθεί πλήρως.

Το smartphone σας μπορεί να είναι ήδη ξεκλειδωμένο, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιώσετε εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ξένες κάρτες SIM.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του παροχέα σας. Ίσως χρειαστεί να δώσετε τον αριθμό IMEI της συσκευής σας.

Συμβουλή: Βελτιώστε έναν τρόπο (οι πλαστικές θήκες καρτών SD λειτουργούν καλά) για την ασφαλή αποθήκευση της παλιάς κάρτας SIM έως ότου επιστρέψετε στην πατρίδα σας - είναι εύκολο να χάσετε!

Ρυθμίστε τα Μέτρα Ασφαλείας

Η απώλεια ενός ακριβού smartphone είναι ατυχής, αλλά μην αφήνετε το περιστατικό σπείρα σε ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα : κλοπή ταυτότητας. Προετοιμαστείτε το τηλέφωνό σας για το αδιανόητο, θυσιάζοντας την άνεση με αντάλλαγμα την ασφάλεια.

Ξεκινήστε με τα πιο βασικά μέτρα ασφαλείας: ενεργοποιήστε την οθόνη κλειδώματος. Ρυθμίστε την οθόνη να κλείνει και να κλειδώνει μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.

Ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση στην αφαιρούμενη κάρτα SD (θυμηθείτε: προχωρώντας μπροστά, θα έχετε πρόσβαση μόνο στα δεδομένα της κάρτας SD χρησιμοποιώντας το ίδιο τηλέφωνο).

Ενεργοποιήστε τους κωδικούς πρόσβασης, τους κωδικούς PIN, την πρόσβαση σε δακτυλικά αποτυπώματα ή τους κωδικούς πρόσβασης σε ξεχωριστές εφαρμογές, όταν είναι δυνατόν. Η εφαρμογή AppLock της εφαρμογής Android θα σας επιτρέψει να κλειδώσετε τα προγράμματα σε βάση εφαρμογής ανά εφαρμογή. Για τις τραπεζικές και άλλες σημαντικές εφαρμογές, απενεργοποιήστε την επιλογή να παραμένετε πάντα συνδεδεμένοι.

Σημαντικό: Εάν έχετε ενεργοποιήσει την επαλήθευση σύνδεσης σε δύο βήματα (ένας κωδικός σας αποστέλλεται μέσω κειμένου για κάθε σύνδεση) σε σημαντικούς ιστότοπους, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την προσωρινή απενεργοποίησή του. Αν και η επαλήθευση σε δύο βήματα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, ενδέχεται να μην μπορείτε να λάβετε αυτούς τους κωδικούς εξουσιοδότησης στα μηνύματα κειμένου που αποστέλλονται στον αριθμό κατοικίας σας.

Οι εφαρμογές ασφαλείας, όπως το Lookout και το GadgetTrak, θα σας επιτρέψουν να κλειδώσετε, να παρακολουθήσετε ή να σκουπίσετε το smartphone από το απομακρυσμένο σε περίπτωση κλοπής.

Ενημερώστε εργοστασιακές και μεταφορτωμένες εφαρμογές που ενδέχεται να περιέχουν ευπάθειες ασφαλείας. Εάν δεν απαιτείται, απενεργοποιήστε τα Wi-Fi και bluetooth όταν πραγματοποιείτε δημόσιες μεταφορές.

Έχετε ένα σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για όλα τα τρέχοντα δεδομένα και φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας. Πολλοί κατασκευαστές τηλεφώνων προσφέρουν τις δικές τους υπηρεσίες αποθήκευσης που βασίζονται σε σύννεφο ή μπορείτε να εγγραφείτε για δωρεάν χώρο αποθήκευσης από το Dropbox, το Google Drive ή το Amazon.

Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για φωτογραφίες και βίντεο ταξίδια, έχετε ένα καλό σχέδιο για να τα υποστηρίζετε τακτικά. Οι έμπειροι ταξιδιώτες έχουν συναντήσει όσους έχασαν το τηλέφωνο ή την κάμερά τους στο τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού - όλοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τις χαμένες αναμνήσεις από το χαμένο υλικό.

Σημείωση: Αν και θα πρέπει να έχετε μια υπηρεσία backup-to-cloud, απενεργοποιήστε τις αυτόματες μεταφορτώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε φορά που το τηλέφωνό σας συνδέεται στο Wi-Fi. Σχεδιάστε να κάνετε εσκεμμένα αντίγραφα ασφαλείας τη νύχτα. Είναι κακό κάρμα για να αφήσει ένα βήμα από τρομερά αργή Wi-Fi παντού που πηγαίνετε!

Αποκτήστε ένα εξωτερικό πακέτο ενέργειας

Αν εξαρτάτε από το τηλέφωνό σας για να τεκμηριώσετε το ταξίδι, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα φορητό πακέτο ενέργειας. Μην σκουπίζετε. πάρτε κάτι αξιόπιστο με μεγάλη χωρητικότητα . Όχι μόνο θα παρέχει ένα βολικό δεύτερο ή τρίτο φορτίο κατά τη μεταφορά μεγάλων αποστάσεων, ένα εξωτερικό πακέτο δύναμης μπορεί να λειτουργήσει ως εύχρηστος "μεσάζων" όταν είστε αναγκασμένοι να φορτίσετε το τηλέφωνο σε μέρη με ριψοκίνδυνη ενέργεια.

Ορισμένες τοποθεσίες σε αναπτυσσόμενες χώρες, ιδίως μικρά νησιά , υποφέρουν από "ακάθαρτη" εξουσία. Η γεννήτρια ξεκινάει και οι αποτυχίες δημιουργούν φθορές και υπερβολές στη γραμμή που δεν είναι καλές για ευαίσθητες συσκευές. Αντί να διακινδυνεύσετε ζημιά στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να φορτίσετε το πακέτο τροφοδοσίας και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε για να περάσετε τη φόρτιση στο τηλέφωνό σας. Αφήστε τη φθηνότερη συσκευή να πάρει το χτύπημα αν τα πράγματα γίνονται άσχημα στο πλέγμα .

Σημείωση: Ένα εξωτερικό πακέτο τροφοδοσίας είναι ιδιαίτερα βολικό κατά την πεζοπορία στο Νεπάλ . Η χρέωση ενός τηλεφώνου σε καταλύματα στα Ιμαλάια μπορεί να κοστίσει 10-20 δολάρια στα απίστευτα αργά ηλιακά συστήματα.

Φυσική προστασία

Η περίπτωση που επιλέγετε για ταξίδια πρέπει να είναι πιο τραχιά από ό, τι χρησιμοποιείτε στο σπίτι. Σκεφτείτε πιθανές πτώσεις σε εχθρικά περιβάλλοντα. Η προστασία οθόνης είναι απαραίτητη για τους χρόνους κατά τους οποίους το τηλέφωνό σας θα επιστρέψει βιαστικά σε πορτοφόλι, τσέπη ή τσάντα.

Έχετε ένα σχέδιο για στεγανοποίηση του τηλεφώνου σας, ιδιαίτερα εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια των βροχερών εποχών στην Ασία. Τα νεότερα smartphones, όπως το iPhone7 και το Samsung Galaxy S7, είναι ήδη ανθεκτικά στην εκτόξευση. Για παλαιότερα τηλέφωνα, επιλέξτε μια θήκη, κιβώτιο ή τσάντα που επιτρέπει την προστασία από τα στοιχεία σε ένα τσίμπημα.

Αυτοκόλλητα

Το φαινόμενο αυτοσυγκρασίας δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης στην Ασία. η απόφαση να συμμετάσχει κανείς στις μάζες που κρατούν ραβδί είναι μια προσωπική επιλογή. Αλλά να θυμάστε ότι οι κλέφτες με αδράνεια στη Χιλή της Νοτιοανατολικής Ασίας - ειδικά αυτοί που είναι στην μοτοσικλέτα - δεν είχαν ποτέ τη ζωή ευκολότερη.

Οι χρήστες του T-Mobile μπορεί να είναι σύνολο

Οι χρήστες της T-Mobile από τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επωφεληθούν από την ελεύθερη διεθνή περιαγωγή δεδομένων, αν και αργή, σε πολλές χώρες του κόσμου. Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες σας στο διαδίκτυο και την κλήση ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό. Τα τηλέφωνα T-Mobile είναι έτοιμα για το GSM και μπορούν εύκολα να ξεκλειδωθούν για διεθνή χρήση μόλις πληρωθούν.

Η δωρεάν διεθνής περιαγωγή ενδέχεται να μην ενεργοποιηθεί ακόμα στο λογαριασμό σας. Μπορείτε να τον ενεργοποιήσετε μέσω της ιστοσελίδας διαχείρισης λογαριασμού της T-Mobile ή να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών.

Άλλοι τρόποι προετοιμασίας ενός Smartphone για ταξίδια

Περιορισμός χρήσης δεδομένων

Τα έξυπνα τηλέφωνα είναι προεπιλεγμένα και η σύνδεση δεδομένων είναι πεινασμένη. Αν πληρώνετε προπληρωμή για την πίστωση τηλεφώνου στην Ασία, ορισμένες ενημερώσεις φόντου, αντίγραφα ασφαλείας ή προγραμματισμένα συγχρονισμένα αρχεία μπορεί να σας κοστίζουν χρήματα! Ξεκινήστε ελέγχοντας τη χρήση δεδομένων για μεμονωμένες εφαρμογές. Αυτή η εφαρμογή καιρού πρέπει πραγματικά να ενημερώνεται κάθε 10 λεπτά;

Ξεκινήστε απενεργοποιώντας ή ρυθμίζοντας εφαρμογές για συγχρονισμό μόνο με σύνδεση Wi-Fi. Στις συσκευές Android, απενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις για εφαρμογές στο μενού "ρυθμίσεις" στο Google Playstore. Για τα iPhones, απενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών αλλάζοντας τη ρύθμιση στο iTunes / Apple Store. Οι διαφημίσεις βίντεο είναι μια τάση. αν είναι δυνατόν, απενεργοποιήστε την αυτόματη αναπαραγωγή στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Σκεφτείτε μέσω άλλων αυτόματων λειτουργιών στο smartphone που χρησιμοποιούν δεδομένα. Αποκτάτε αυτόματα τα βίντεο WhatsApp και Snapchat; Podcasts; Ακούγεται; Ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου?

Χρήσιμες εφαρμογές ταξιδιού που πρέπει να λάβετε υπόψη