Το κινητό σας τηλέφωνο θα λειτουργεί στην Ασία;

Δύο από τα πιο κοινά ερωτήματα τεχνολογίας ταξιδιών που λαμβάνω είναι:

Εάν είστε σαν πολλοί άνθρωποι, το smartphone σας έχει γίνει μια εξωτερική επέκταση του εγκεφάλου σας. Όχι μόνο είναι η συλλογική γνώση της ανθρωπότητας διαθέσιμη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ακριβώς στα χέρια σας, έτσι είναι το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, το κοινωνικό σας δίκτυο, ο κατάλογος εργασιών, το ημερολόγιο, η φωτογραφική μηχανή, τα αεροπορικά εισιτήρια και μια υγιής προμήθεια βίντεο αστεία γάτα όταν τα οινοπνευματώδη ποτά χρειάζονται ανύψωση.

Να είστε βέβαιοι ότι δεν είστε μόνοι: ένα μεγάλο μέρος της Ασίας διαγιγνώσκεται με nomophobia - αυτό το αίσθημα ανησυχίας, αφού συνειδητοποιήσετε ότι έχετε αφήσει το τηλέφωνό σας κάπου. Σε πολλές ασιατικές χώρες, οι κινητές συσκευές ξεπερνούν τους αριθμούς των ατόμων! Κάποιοι λάτρεις έχουν πάντα δύο ή τρία κινητά τηλέφωνα. το καθένα έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό ή ένα δίκτυο ατόμων που συνδέονται.

Παρά το γεγονός ότι ο δρόμος είναι γνωστός σκληρός σε ευαίσθητες συσκευές, υπάρχουν ρεαλιστικά ελάχιστες πιθανότητες να εγκαταλείψετε το smartphone πίσω. Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείται για κλήσεις, είναι ένας γρήγορος τρόπος να τραβήξετε φωτογραφίες και να κάνετε check in με τους αγαπημένους σας στο σπίτι .

Αλλά θα λειτουργήσει το smartphone στην Ασία; Θα έπρεπε να διακινδυνεύσετε ένα ναυαρχικό τηλέφωνο αξίας 700 δολαρίων ή απλά να αγοράσετε ένα φτηνό ασιατικό κινητό τηλέφωνο που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας;

Χρησιμοποιώντας ένα Smartphone στην Ασία

Ενώ μεγάλο μέρος του κόσμου πηγαίνει προς μια κατεύθυνση, οι ΗΠΑ επιλέγουν συχνά μια διαφορετική πορεία. Οι ΗΠΑ έχουν μακρά ιστορία να μπερδεύουν τις διεθνείς τεχνολογικές τάσεις και πρότυπα: η ηλεκτρική ενέργεια, τα DVD, τα τηλέφωνα και η χρήση του συστήματος Metric είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Το δίκτυο κυττάρων στις Η.Π.Α. δεν διαφέρει, οπότε όλα τα κινητά τηλέφωνα της Αμερικής δεν θα εργαστούν στο εξωτερικό.

Με λίγα λόγια, οι απαιτήσεις αυτές πρέπει να πληρούνται για τη χρήση κινητού τηλεφώνου στην Ασία:

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να μάθετε εάν το κινητό σας τηλέφωνο θα λειτουργήσει στην Ασία; Καλέστε τον μεταφορέα και ρωτήστε. Παρόλο που τα έχετε αποκτήσει στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να μάθετε για να αποκτήσετε το smartphone "ξεκλειδωμένο" για να εργαστείτε σε άλλα δίκτυα, εάν δεν το έχετε ήδη.

Παρόλο που είναι κοινή πριν, δεν είναι πλέον απαραίτητο να πληρώσετε κάποιον για να ξεκλειδώσετε το smartphone σας! Το 2014, τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Unlocking Consumer Choice και ο Wireless Wireless Act, ο οποίος απαιτεί από τους μεταφορείς κινητής τηλεφωνίας να ξεκλειδώνουν το τηλέφωνό σας δωρεάν μόλις εξοφληθεί και εκπληρωθεί η σύμβασή σας. Με ένα ξεκλείδωτο τηλέφωνο GSM, μπορείτε να πάρετε μια κάρτα SIM και να ενώσετε δίκτυα στην Ασία.

Συμβουλή: Μην αφήσετε τον μεταφορέα σας να σας μιλήσει για την αγορά ή την ενοικίαση κάρτας SIM για τη χώρα προορισμού σας. Θα μπορείτε να πάρετε ένα πολύ φθηνότερο μόλις φτάσετε στην Ασία.

CDMA ή GSM τηλέφωνα;

Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου χρησιμοποιεί το πρότυπο Global System for Mobile Communications, γνωστό και ως GSM. Η Ευρώπη ανέθεσε το πρότυπο το 1987 μετά από μια κοινοπραξία και οι περισσότερες χώρες την υιοθέτησαν. Οι πιο αξιοσημείωτες εξαιρέσεις είναι οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία - όλες οι οποίες χρησιμοποιούν το πρότυπο CDMA.

Το CDMA βασίζεται σε ιδιόκτητο πρότυπο που δημιουργήθηκε κυρίως από την Qualcomm, μια αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών.

Έχοντας ένα τηλέφωνο που λειτουργεί με το σωστό πρότυπο είναι μόνο το ήμισυ της εξίσωσης. Τα αμερικανικά κινητά τηλέφωνα CDMA λειτουργούν στις ζώνες συχνοτήτων 850 MHz και 1900 MHz, ενώ τα νοτιοκορεατικά και ιαπωνικά τηλέφωνα χρησιμοποιούν τη ζώνη των 2100 MHz. Το κινητό σας θα πρέπει να είναι τριπλής ή τετραπλής ζώνης για να εργαστείτε στο εξωτερικό - ελέγξτε τις προδιαγραφές υλικού του τηλεφώνου.

Ποιος είναι ο καλύτερος φορέας κινητής τηλεφωνίας για ταξίδια;

Οι πιο δημοφιλείς μεταφορείς στις ΗΠΑ που είναι συμβατοί με το δίκτυο GSM είναι: η T-Mobile και η AT & T. Οι πελάτες με Sprint, Verizon Wireless και άλλους φορείς CDMA δεν είναι συνήθως σε θέση να ενταχθούν στα τοπικά δίκτυα κυψελών σε μεγάλο μέρος της Ασίας.

Το T-Mobile είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους ταξιδιώτες στην Ασία επειδή προσφέρουν δωρεάν περιαγωγή δεδομένων (επιτρέποντάς σας να σερφάρετε στο διαδίκτυο και να πραγματοποιείτε κλήσεις μέσω διαδικτύου) χωρίς να αλλάζετε υλικό.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους για να διασφαλίσετε ότι η διεθνής περιαγωγή δεδομένων είναι ενεργοποιημένη στο σχέδιό σας. Η επιλογή αυτής της στρατηγικής σημαίνει ότι θα πρέπει να βασίζεστε σε εφαρμογές Skype, WhatsApp ή άλλες εφαρμογές κλήσεων μέσω Διαδικτύου (VoIP) για να πραγματοποιείτε κλήσεις ή να χρεώνεστε με πολύ ακριβές χρεώσεις περιαγωγής φωνής.

Διεθνής περιαγωγή στην Ασία

Εάν το κινητό σας τηλέφωνο πληροί τις απαιτήσεις υλικού, θα πρέπει να αποφασίσετε μεταξύ της διεθνούς περιαγωγής - η οποία μπορεί να γίνει πολύ ακριβή - ή να την ξεκλειδώσετε για να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα SIM με τοπικό αριθμό και υπηρεσία προπληρωμένου χρόνου.

Η διεθνής περιαγωγή σάς επιτρέπει να κρατάτε τον αριθμό σας από το σπίτι, ωστόσο, θα πληρώνετε κάθε φορά που κάποιος σας καλεί ή αντίστροφα.

Συμβουλή: Όταν χρησιμοποιείτε μια προπληρωμένη υπηρεσία στην Ασία, απενεργοποιήστε την περιαγωγή δεδομένων στο smartphone σας, για να αποφύγετε μεγάλες, μη αναμενόμενες χρεώσεις λόγω ενημέρωσης των εφαρμογών στο παρασκήνιο. Οι εφαρμογές που ελέγχουν ήσυχα τον καιρό ή ενημερώνουν τις ροές ειδήσεων μπορούν να φάνε την πίστωσή σας!

Ξεκλείδωμα ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθεί στην Ασία

Το τηλέφωνό σας πρέπει να ξεκλειδωθεί για να λειτουργεί με κάρτες SIM σε άλλα δίκτυα. Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να το κάνει δωρεάν, εάν το τηλέφωνό σας εξοφληθεί και είστε σε καλή κατάσταση. Σε ένα τσίμπημα, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας στην Ασία θα ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό σας με μια μικρή χρέωση.

Θα χρειαστεί να δώσετε τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου σας σε τεχνική υποστήριξη. ο αριθμός μπορεί να βρεθεί σε πολλά μέρη. Ελέγξτε την αρχική συσκευασία για ένα αυτοκόλλητο, τις ρυθμίσεις "Πληροφορίες" ή κάτω από την μπαταρία. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να πληκτρολογήσετε * # 06 # για να ανακτήσετε το IMEI.

Αποθηκεύστε τον μοναδικό αριθμό IMEI κάπου ασφαλής (π.χ. σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εαυτό σας). Εάν το τηλέφωνό σας έχει κλαπεί, πολλοί πάροχοι θα μαυρίσουν το τηλέφωνό σας έτσι ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μερικοί μπορεί ακόμη και να το παρακολουθήσουν.

Θα πρέπει μόνο να ξεκλειδώσετε το κινητό σας τηλέφωνο για διεθνείς μετακινήσεις.

Αγοράστε μια τοπική κάρτα SIM

Μια κάρτα SIM σάς παρέχει έναν τοπικό αριθμό για τη χώρα που επισκέπτεστε. Αντικαταστήστε προσεκτικά την τρέχουσα κάρτα SIM με τη νέα σας, απενεργοποιώντας το τηλέφωνο και αφαιρώντας την μπαταρία. Κρατήστε την παλιά κάρτα SIM κάπου ασφαλής - είναι εύθραυστες! Οι νέες κάρτες SIM πρέπει να ενεργοποιηθούν για να ενταχθούν στο τοπικό δίκτυο. οι μέθοδοι ποικίλλουν ανάλογα με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται ή ζητήστε βοήθεια από το κατάστημα.

Οι κάρτες SIM περιέχουν τον τοπικό αριθμό τηλεφώνου, τις ρυθμίσεις και ακόμα και τις νέες επαφές. Είναι εναλλάξιμα και μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα κινητά τηλέφωνα της Ασίας, εάν αλλάξετε ή αγοράσετε ένα νέο. Η κάρτα SIM θα λήξει μετά από ορισμένο αριθμό εβδομάδων ή μηνών για να επαναφέρει τον αριθμό στην πισίνα. Η τακτική αγορά πιστώσεων θα αποτρέψει την εκπνοή της κάρτας.

Οι κάρτες SIM με πίστωση μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα, 7-Eleven minimarts και σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας γύρω από την Ασία. Ο πιο εύκολος χρόνος και τόπος για να διαβάσετε το smartphone σας για την Ασία είναι να προσεγγίσετε ένα από τα πολλά περίπτερα ή μετρητές κινητής τηλεφωνίας, αφού πρώτα φτάσετε στο αεροδρόμιο .

Προσθήκη πίστωσης

Γνωστή σε όλη την Ασία ως "συμπληρώστε", η νέα σας κάρτα SIM μπορεί να έρθει με μικρή πίστωση ή καθόλου. Σε αντίθεση με τα μηνιαία σχέδια κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, θα χρειαστεί να αγοράσετε προπληρωμένη πίστωση για να πραγματοποιείτε κλήσεις και να στέλνετε κείμενα με το τηλέφωνό σας.

Μπορείτε να αγοράσετε συμπληρωματικές κάρτες σε miniarts, σε περίπτερα τύπου ATM και σε καταστήματα. Τα συμπληρωματικά φύλλα έρχονται με έναν αριθμό που εισάγετε στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε να ελέγξετε το υπόλοιπο του τηλεφώνου σας εισάγοντας έναν ειδικό κωδικό.

Άλλοι τρόποι να καλέσετε το σπίτι

Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με σύντομη διαδρομή μπορούν να αποφύγουν τη δοκιμασία να μπουν στο τοπικό δίκτυο κυττάρων απλώς εκμεταλλευόμενοι το δωρεάν Wi-Fi για να κάνουν κλήσεις VoIP χρησιμοποιώντας λογισμικό όπως το Skype, το Google Voice, το Viber ή το WhatsApp. Μπορείτε να καλέσετε άλλους χρήστες δωρεάν ή να καλέσετε σταθερά και κινητά τηλέφωνα με μικρή χρέωση.

Παρόλο που είναι σαφώς ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος να αποφύγετε ένα ασιατικό κινητό τηλέφωνο, η χρήση των κλήσεων μέσω Διαδικτύου σημαίνει ότι δεν θα έχετε έναν τοπικό αριθμό τηλεφώνου για να δώσετε σε νέους φίλους, επιχειρήσεις κ.λπ.

Το Wi-Fi είναι ευρέως διαδεδομένο σε όλη την Ασία. Η Νότια Κορέα δηλώθηκε ακόμη και η πιο συνδεδεμένη χώρα στον κόσμο και απολαμβάνει περισσότερο εύρος ζώνης από ό, τι οπουδήποτε αλλού. Δεν θα έχετε προβλήματα στην εύρεση Wi-Fi στις πόλεις και στις τουριστικές περιοχές.

Σε ένα τσίμπημα, υπάρχουν ακόμα πολλές καφετέριες στο Διαδίκτυο στην Ασία αν δεν σας πειράζει να καλέσετε τους ήχους του World of Warcraft.