Μεταφορές προς Bohol, Φιλιππίνες

Να φτάσετε στο Bohol και το Panglao αεροπορικώς ή δια θαλάσσης

Η ταχύτητα και το κόστος που συνεπάγεται η πρόσβαση στο Bohol στις Φιλιππίνες εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας. Άμεσες πτήσεις από τη Μανίλα προς το Αεροδρόμιο Tagbilaran του Bohol μπορούν να σας φέρουν εκεί πιο γρήγορα, αλλά η οδήγηση μιας τακτικής γραμμής από τη Μανίλα προς την προβλήτα Tagbilaran μπορεί να αποδειχθεί πιο αποδοτική από πλευράς κόστους.

Το Bohol είναι προσβάσιμο μέσω αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων. διαβάστε για μια συζήτηση και σύγκριση των πολλών τρόπων που μπορείτε να φτάσετε με στυλ.

Ταξιδέψτε στον Bohol αεροπορικώς

Το αεροδρόμιο Tagbilaran (IATA: TAG, τοποθεσία στους Χάρτες Google) εξυπηρετεί τόσο εσωτερικές όσο και διεθνείς πτήσεις στο νησί Bohol. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού κοντά στη δυτική ακτή. Η πρόσβαση στο Panglao από το αεροδρόμιο διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Εναλλακτικά, αντί να πετάτε στην Tagbilaran από τη Μανίλα, μπορείτε να επιλέξετε να πετάξετε από τη Μανίλα προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Mactan-Cebu κοντά στην πόλη Cebu (IATA: CEB, θέση στους Χάρτες Google), η οποία συμβαίνει να είναι μόνο ένα γρήγορο πορθμείο δύο ωρών βόλτα μακριά από Bohol. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση των πορθμείων από το Cebu, διαβάστε την παρακάτω ενότητα - Ταξίδι προς Bohol από τη θάλασσα.)

Επιλέξτε αυτή την επιλογή εάν είστε στο πλευρό σας για να εξερευνήσετε το Cebu, ή εάν ο προϋπολογισμός ή το πρόγραμμα καθιστούν τη διαδρομή Cebu πιο κατάλληλη στη διαδρομή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο Cebu, διαβάστε αυτήν την επισκόπηση των μεταφορών στο Cebu.

Οι αερομεταφορείς: ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας των Φιλιππίνων, Cebu Pacific (τηλέφωνο: + 632-7020888, cebupacificair.com) μπορεί να σας πετάξει τόσο σε Tagbilaran όσο και σε Cebu από όλες τις Φιλιππίνες και από το Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης και το Χονγκ Κονγκ, s HKIA .

Ως ο πρώτος φορέας χαμηλού κόστους των Φιλιππίνων, το Cebu Pacific προσφέρει μειωμένους ναύλους που μπορούν να γίνουν ακόμα χαμηλότεροι εάν μπορείτε να πάρετε μία από τις πωλήσεις των θέσεων.

Άλλοι αερομεταφορείς που εξυπηρετούν τον αερολιμένα Tagbilaran περιλαμβάνουν τις αεροπορικές εταιρείες AirAsia και Philippine Airlines.

Συμβουλή ταξιδιού: Το αεροδρόμιο Tagbilaran παρεμποδίζεται από έναν "περιορισμό του ηλιοβασιλέματος" που απαγορεύει σε όλες τις πτήσεις να έρχονται μετά το σκοτάδι. Κρατήστε μια πτήση νωρίτερα την ημέρα, για να αποτρέψετε την καθυστέρηση των πτήσεων από την πλήρη ακύρωση.

Ταξίδι στο Bohol από τη θάλασσα

Η μεταφορά προς Bohol δια θαλάσσης μπορεί να γίνει από τη Μανίλα και το Cebu.

Από τη Μανίλα , η ναυτιλιακή γραμμή 2Go (travel.2go.com.ph) οργανώνει εκδρομές μία φορά την εβδομάδα στην πόλη Tagbilaran του Bohol. Προγραμματισμένα ταξίδια αναχωρούν από το Super Terminal της Eva Macapagal στην προβλήτα 15, Manila South Harbour. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 28 ώρες. Οι επιβάτες αποβιβάζονται από την πόλη Tagbilaran City Wharf, μέσα στην πρωτεύουσα του Bohol.

Από το Cebu , οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν γρήγορα πλοία που αποβιβάζονται είτε στο Tagbilaran είτε στο βόρειο λιμάνι του Tubigon.

Cebu to Tagbilaran, Bohol: Τα γρήγορα πορθμεία χρειάζονται δύο ώρες για να μεταβούν από το λιμάνι του Cebu στην πόλη Tagbilaran.

Το SuperCat (supercat.com.ph, επίσης μέρος του ναυτιλιακού δικτύου 2Go), το OceanJet (oceanjet.net) και το Weesam Express (weesamexpress.net) ταξιδεύουν τακτικά. Το SuperCat και το Weesam αναχωρούν από το Pier Four του Cebu. Το OceanJet αναχωρεί από το Pier One του Cebu.

Cebu to Tubigon, Bohol: Η διαδρομή από το Cebu προς Tubigon είναι περίπου τριάντα λεπτά μικρότερη από τη διαδρομή Tagbilaran. Τα γρήγορα δρομολόγια προς Tubigon αναχωρούν από το Pier Three του Cebu. Οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς το Tubigon μπορούν να κλείσουν ταξίδια στο MV Starcraft (mvstarcraft.com) και το MV Sea Jet (alesonshippinglines.com).

Μεταφορά γύρω Bohol

Τόσο το αεροδρόμιο Tagbilaran όσο και το λιμάνι Tagbilaran City Wharf βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης Tagbilaran.

Εκτός από τις περιοχές άφιξης και των δύο λιμένων εισόδου, θα βρείτε πολλά φορτηγά ενοικίασης, ταξί και οδηγούς τρίκυκλου που περιμένουν, επιθετικά, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Τα ταξί θα σας μεταφέρουν ευχάριστα στο Panglao, αλλά θα χρεώνουν διπλά για τη βόλτα, καθώς δεν έχουν καμία εγγύηση για να επιστρέψουν το εισιτήριο.

Πολλά θέρετρα και τα ξενοδοχεία γύρω από το Bohol παρέχουν δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από το αεροδρόμιο για τους επισκέπτες τους. Ελέγξτε τις λίστες ξενοδοχείων και θέρετρων σε Bohol και Panglao Island Resorts κοντά στο Bohol για να χάσετε τις επιλογές σας.

Αν ταξιδεύετε σε έναν προϋπολογισμό, πάρτε το τρίκυκλο στο ολοκληρωμένο λεωφορείο (IBT) , έναν μεγάλο κόμβο δημόσιων συγκοινωνιών που βρίσκεται δίπλα στο Island City Mall και στην Dao Public Market στην πόλη Tagbilaran, όχι πολύ μακριά από το αεροδρόμιο ή την αποβάθρα. Τα κλιματιζόμενα και υπαίθρια μικρά λεωφορεία, λεωφορεία και τζιπνέια αναχωρούν από το IBT σε όλα τα σημεία του Bohol. Ρωτήστε γύρω για να μάθετε ποιο λεωφορείο ή τζιπ πηγαίνει στον δρόμο σας.