Ασία τον Ιούνιο

Πού να ταξιδέψετε τον Ιούνιο για φεστιβάλ καλών καιρικών συνθηκών και διασκέδασης

Καθώς ταξιδεύετε στην Ασία τον Ιούνιο είναι σίγουρα ευχάριστη, κάποια μέρη θα μαστίζονται από βροχή των μουσώνων. άλλοι θα ασφυκτιούν σε υψηλή θερμότητα και υγρασία.

Το να υπολογίσετε πού θα ταξιδέψετε τον Ιούνιο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό της μετάβασης, αλλά θα θέλετε επίσης να λάβετε υπόψη σας μερικά μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ . Ορισμένες διακοπές και εκδηλώσεις προσελκύουν μεγάλα πλήθη που αποδυναμώνουν την τουριστική υποδομή.

Η Ταϊλάνδη και οι γειτονικές χώρες θα ξεκινήσουν την περίοδο των βροχών. Εν τω μεταξύ, το Βόρνεο και το Μπαλί έχουν λιγότερη βροχή, αλλά τα πλήθη κυμαίνονται. Οι Αυστραλοί στο νότιο ημισφαίριο θα κοιτάξουν για να ξεφύγουν από το χειμώνα, αρπάζοντας τις φτηνές πτήσεις σε μικρή απόσταση από το Μπαλί.

Το Πεκίνο και άλλες μεγάλες πόλεις στην Ανατολική Ασία θα έχουν ήδη αναδυθεί από την άνοιξη και θα θερμαίνονται. Η αστική υγρασία παγιδεύει πραγματικά τη ζέστη. Οι βροχοπτώσεις αυξάνονται με θερμοκρασίες που κορυφώνονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ευτυχώς, η Ασία είναι αρκετά μεγάλη για να βρει πολλές ευχάριστες αποδράσεις με ωραίο καιρό! Εκτός αυτού, η ζωή - και η δυνατότητα να απολαύσετε το ταξίδι - συνεχίζονται κατά τη διάρκεια των εποχών των μουσώνων. Με λίγη τύχη, θα έχετε πολλές ηλιόλουστες μέρες για να απολαύσετε αυτές τις χαμηλές τιμές σεζόν.

Ασιατικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ τον Ιούνιο

Τα μεγάλα φεστιβάλ στην Ασία μπορούν να προκαλέσουν κλείσιμο επιχειρήσεων, αυξήσεις τιμών, καθυστερήσεις στις μεταφορές και μεγάλα πλήθη. Κανένα από αυτά τα πράγματα δεν είναι ιδανικό σε ένα ταξίδι - ειδικά αν δεν τα περιμένετε.

Από την άλλη πλευρά, η άφιξη εκ των προτέρων για να απολαύσετε τις γιορτές θα προσθέσει σίγουρα στις αναμνήσεις του ταξιδιού σας. Μην χάσετε μόλις ένα φεστιβάλ μια μέρα ή δύο - θα το μετανιώσετε!

Πολλά ασιατικά φεστιβάλ βασίζονται σε ημερολογιακά ημερολόγια, επομένως οι ημερομηνίες αλλάζουν από έτος σε έτος. Τα ακόλουθα μεγάλα γεγονότα έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν τον Ιούνιο:

Πού να πάτε να απολαύσετε την Ασία τον Ιούνιο

Η εύρεση του καλύτερου καιρού γύρω από την Ασία τον Ιούνιο είναι μια πράξη εξισορρόπησης μεταξύ των βροχών των μουσών και των καυτών ημερών.

Η ξηρή, ηλιόλουστη τουριστική περίοδος καταλήγει στην Ταϊλάνδη το Μάιο, αλλά είναι ένας τόσο δημοφιλής προορισμός, ίσως να μην παρατηρήσετε ποτέ! Το Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Λάος έχουν περίπου τον ίδιο βροχερό καιρό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι ταξιδιώτες κοιτάζουν συνήθως στην Ινδονησία όπου ο καιρός είναι κυρίως ξηρός και όμορφος.

Η Μαλαισία χωρίζεται. Η Κουάλα Λουμπούρ και τα νησιά στην ανατολική ακτή (νησί Tioman και Perhentians ) δοκιμάζουν καλύτερα τον Ιούνιο από τα νησιά στη δυτική ακτή (Penang και Langkawi ). Η Κουάλα Λουμπούρ παίρνει αρκετή βροχή κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά ο Ιούνιος είναι ένας από τους πιο ξηρούς μήνες.

Τα αστικά κέντρα όπως το Χονγκ Κονγκ και το Πεκίνο μπορεί να εξασθενούν τον Ιούνιο, καθώς η ρύπανση παγιδεύει την υγρασία. Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, υπάρχουν συχνά περισσότερες βροχερές ημέρες από τις ηλιόλουστες μέρες.

Η περίοδος των βροχών χτυπά σκληρά για το Τόκιο και την Ιαπωνία τον Ιούνιο. Ο Ιούνιος είναι συχνά ο πιο βροχερός μήνας. Αλλά τα ντους μόνο φαίνεται να διαρκεί λίγο πριν μετατραπεί σε ατμό υγρασία.

Στην Ινδία, το νοτιοδυτικό μουσόνινο ξεκινά να σκαρφαλώνει προς τα επάνω στη δυτική ακτή στις αρχές Ιουνίου. Η βροχή έρχεται σε αφθονία στη Βομβάη.

Ταξιδεύοντας κατά τη βροχερή περίοδο

Παρόλο που οι βροχερές διακοπές δεν ακούγονται τόσο ελκυστικές, οι χώρες που βιώνουν την έναρξη των βροχών των μουσώνων μπορούν ακόμα να απολαύσουν.

Εκτός αν η Μητέρα Φύση είναι ιδιαίτερα κακή, μπορείτε ακόμα να απολαμβάνετε τις ηλιόλουστες μέρες συχνά κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων. Ως μπόνους, το ταξίδι κατά τη διάρκεια της χαμηλής σεζόν συνήθως σημαίνει ότι ασχολείται με λιγότερα πλήθη και λαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε δραστηριότητες και διαμονή.

Πριν κάνετε την απόφαση να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου, κάντε κάποια έρευνα. Ορισμένα νησιά, όπως το Koh Lanta στην Ταϊλάνδη και οι Perhentians στη Μαλαισία είναι πολύ εποχιακά. Πολλοί από τους ξενώνες και τα εστιατόρια θα κλείσουν. Σκουπίδια μπορεί να συγκεντρωθούν στις παραλίες επειδή οι επιχειρήσεις σταματούν να το παραλαμβάνουν.

Μέρη με τον καλύτερο καιρό

Μέρη με τον χειρότερο καιρό

Μπαλί τον Ιούνιο

Ο Ιούνιος είναι ένας μήνας αιχμής για τον καιρό και τον τουρισμό στο Μπαλί . Το ήδη γεμάτο μαρμελάδα νησί γίνεται ακόμα πιο γεμάτο. Αν και θα απολαύσετε πολλές ηλιόλουστες μέρες, θα πρέπει να μοιραστείτε με τους surfers, τις οικογένειες και τους πολλούς Αυστραλούς που πιάζουν φτηνές πτήσεις εκεί για να ξεφύγουν από το χειμώνα στο Νότιο Ημισφαίριο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε να πάτε. Το Μπαλί εξακολουθεί να είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Νοτιοανατολικής Ασίας. Απλά ετοιμαστείτε να μοιραστείτε!

Την Ταϊλάνδη τον Ιούνιο

Ο Ιούνιος είναι ένας περίεργος μήνας για την Ταϊλάνδη. Η εποχή των βροχών πρέπει να ξεκινήσει τεχνικά πριν από τον Ιούνιο, αλλά μερικές φορές πολύ για την απογοήτευση των καλλιεργητών ρυζιού, ο μουσώνας καθυστερεί. Η Μπανγκόκ είναι συχνά λιγότερο βροχερή τον Ιούνιο από το Μάιο, αλλά στη συνέχεια ο μουσώνας επιστρέφει και χτίζει το μήνα σε πλήρη ισχύ το Σεπτέμβριο.

Η Ταϊλάνδη μπορεί να είναι πολύ ζεστή τον Ιούνιο , ειδικά εάν ο μουσώνος τρέχει αργά. Αν και η υψηλή σεζόν θα πρέπει να τελειώσει γύρω από τότε, η Ταϊλάνδη δεν πάει πολύ ένα διάλειμμα. Ένα νέο κύμα των καλοκαιρινών ταξιδιών - οικογένειες με παιδιά έξω από το σχολείο και backpacking φοιτητές για καλοκαιρινά διαλείμματα - κατευθυνθείτε προς τα νησιά.

Βιετνάμ τον Ιούνιο

Τα περισσότερα από 2.000 μίλια ακτογραμμής του Βιετνάμ και το επιμήκη σχήμα κάνουν τον καιρό να διαφέρουν από χώρα σε χώρα ανά μήνα .

Το Κεντρικό Βιετνάμ και οι προορισμοί όπως Hoi An, Nha Trang και Dalat είναι οι καλύτερες επιλογές τον Ιούνιο. Saigon και άλλα μέρη θα πάρει την αφθονία της βροχής. Το Ανόι και ο βορράς λαμβάνουν επίσης το μερίδιό τους από καταιγίδες τον Ιούνιο, θέτοντας ένα σοβαρό κλονισμό στην πεζοπορία γύρω από την Sapa.

Την Ιαπωνία τον Ιούνιο

Το ιαπωνικό αρχιπέλαγος είναι διασκορπισμένο σε ένα ευρύ φάσμα του Ειρηνικού, έτσι το κλίμα ποικίλλει ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος.

Ο Ιούνιος είναι ένας βροχερός μήνας για το Τόκιο. Τα βαρύ ντους κάνουν ελάχιστα για να κρυώσουν τις αυξανόμενες θερμοκρασίες. Αναμείνετε πολύ ζεστά, πικρά απογεύματα στην πόλη. Οι καταιγίδες θα εμφανιστούν συχνά.

Περιστασιακά, οι τροπικές καταιγίδες και τα φαινόμενα μεγάλων καιρικών φαινομένων ανακατεύουν τα πράγματα στην περιοχή. Το Βιετνάμ και η Ιαπωνία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Εάν μια μεγάλη καταιγίδα μετακινηθεί για να περιστρέψει για λίγο, όλα τα στοιχήματα είναι κλειστά.