Τον Καναδά τον Φεβρουάριο

Το Τορόντο, το Βανκούβερ και το Μόντρεαλ πηδούν παρά το κρύο

Οι θερμοκρασίες είναι κρύες, αλλά αν είστε έτοιμοι, μπορείτε να απολαύσετε τις πολλές δραστηριότητες και φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου στον Καναδά. Υπάρχουν πολλές ταξιδιωτικές ευκαιρίες αυτή τη φορά του έτους για τους επισκέπτες στα βόρεια, με χαμηλότερες από τις μέσες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων και τιμές ξενοδοχείων.

Εδώ είναι μερικά από τα σημαντικότερα σημεία των πράξεων που πρέπει να κάνετε και να δείτε σε ολόκληρο τον Καναδά κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Βανκούβερ τον Φεβρουάριο

Αυτή η δυτική επαρχία βλέπει τις μέσες θερμοκρασίες στα μέσα της δεκαετίας του '30 έως τα μέσα της δεκαετίας του '40 (Fahrenheit) τον δεύτερο μήνα του έτους.

Το Φεστιβάλ Καυτών Σοκολάτας είναι ένα μηνιαίο ετήσιο έπαθλο φιλανθρωπίας, με δεκάδες αρτοποιεία, παγωτά και καφετέριες και σοκολάτες που συμμετέχουν. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ζεσταθεί με μια νόστιμη απόλαυση κατά τη διάρκεια ενός από τους ψυχρότερους μήνες του Καναδά, το Φεστιβάλ Hot Chocolate ξεκινά στα τέλη Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου).

Το Βανκούβερ φιλοξενεί επίσης δωρεάν πατινάζ στην πλατεία Robson κατά τους χειμερινούς μήνες. Συνεχίζει μέχρι τον Φεβρουάριο. Και μην παραλείψετε το Dine Out Vancouver Festival, το οποίο περιλαμβάνει μενού με σταθερά prix από τα καλύτερα εστιατόρια του Βανκούβερ σε μια γιορτή σχεδόν τριών εβδομάδων. Αρχικά οραματίστηκε ως ένας τρόπος να ανατραπεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της πιο αργής τουριστικής περιόδου του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, Dine Out Βανκούβερ έχει γίνει μια αναγκαιότητα επίσκεψη για foodies στο δυτικό Καναδά.

Τορόντο τον Φεβρουάριο

Το φεστιβάλ φως του Τορόντου είναι ένα σχετικά νέο φεστιβάλ τέχνης που χαρακτηρίζει τις εγκαταστάσεις τέχνης με θέμα το φως.

Τρέχει από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου. Το Φεβρουάριο είναι επίσης ο μήνας που ξεκινάει το χειμερινό φεστιβάλ Winterlicious με εκατοντάδες εστιατόρια του Τορόντο .

Και για να σηματοδοτήσει το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, το Τορόντο φιλοξενεί το Φεστιβάλ Qinhuai Lantern στις αρχές Φεβρουαρίου. Το φεστιβάλ φανάρι θυμίζει τα νέα γεγονότα που διοργανώνονται σε ολόκληρη την Κίνα.

Μόντρεαλ τον Φεβρουάριο

Οι θερμοκρασίες δεν φτάνουν πολύ υψηλότερα από τα μέσα της δεκαετίας του '20 (Fahrenheit) κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου στο Μόντρεαλ , αλλά υπάρχουν πολλά να κάνουμε και να δούμε αν δεν σας πειράζει λίγο κρύο.

Το Igloofest είναι ένα υπαίθριο φεστιβάλ μουσικής που ξεκίνησε το 2007 και υπογραμμίζει την τοπική μουσική. Πραγματοποιείται στο Παλιό Λιμάνι του Μόντρεαλ και προσελκύει τακτικά χιλιάδες επισκέπτες κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων.

Ένα από τα κυριώτερα σημεία του Igloofest είναι ο διαγωνισμός "One Piece Suit" και όχι, δεν είναι ένας διαγωνισμός μαγιό. Ακόμη και τα Quebecois δεν τα βάζουν όλα σε αυτές τις θερμοκρασίες. Είναι ένας διαγωνισμός με χιονοστιβάδα, ο οποίος μπορεί να προσελκύσει ωραίες τιμές για τους συμμετέχοντες (και είναι μια επιλογή πολύ πιο κατάλληλη για το κλίμα).

Υπάρχει επίσης το Φεστιβάλ Χιονιού του Μόντρεαλ, ή το Fete des Neiges, το οποίο εκτελείται κάθε Σαββατοκύριακο από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Parc Jean Drapeau, με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, όπως παιδική χαρά με γλυπτά πάγου, τουρνουά χόκεϊ, εσωτερικές σωληνώσεις, πατινάζ, έλκηθρο και χιονοπέδιλα. Υπάρχουν ζωντανές παραστάσεις και φαγητό επίσης.

Και μην ξεχάσετε να δείτε το φεστιβάλ φώτων του Μόντρεαλ ή το Montreal en Lumiere, το οποίο ξεκινάει τον Φεβρουάριο και διαρκεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Το φεστιβάλ τριών εβδομάδων περιλαμβάνει παιχνίδια, μουσική, οθόνες τέχνης και ψυχαγωγία για οικογένειες, καθώς και μια τεράστια ποικιλία γαστρονομικών εκδηλώσεων, όπως το Φεστιβάλ Τυριών Κεμπέκ.

Νέα Φιλαδέλφεια το Φεβρουάριο

Εάν οι Maritimes είναι περισσότερο το φλιτζάνι τσάι σας, ο Φεβρουάριος είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε τη Νέα Σκοτία . Εκτός από μια μεγάλη ποικιλία χειμερινών σπορ, μπορείτε να δείτε την Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Νέας Σκωτίας την τρίτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου. Την ημέρα της γιορτής της πλούσιας κληρονομιάς της Nova Scotia, συμπεριλαμβανομένου του πληθυσμού των πρώτων Εθνών Mikmaq, δημιουργήθηκε και ονομάστηκε από τοπικούς μαθητές.