Είναι αποδεκτό το νόμισμα των ΗΠΑ στον Καναδά

Η σύντομη απάντηση για το αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δολάρια ΗΠΑ για να πληρώσετε για πράγματα στον Καναδά είναι πιθανότατα.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να το κάνετε παντού και μπορεί να είναι δαπανηρό να το κάνετε αυτό.

Ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια μακροχρόνια, υγιή σχέση. Το ισχυρό οικονομικό εμπόριο και η τουριστική δραστηριότητα μεταξύ των δύο χωρών οδηγούν σε σταθερή ροή ανθρώπων που μετακινούνται στα σύνορα Καναδά / ΗΠΑ.

Παρά αυτούς τους στενούς δεσμούς, ο Καναδάς είναι η δική του χώρα με προστατευμένα σύνορα και τη δική του κυβέρνηση, νόμους και νόμισμα, το οποίο είναι το δολάριο του Καναδά.

Αν και πολλοί μεγάλοι έμποροι λιανικής και ξενοδοχεία θα επιτρέψουν στους πελάτες να πληρώσουν με αμερικανικό νόμισμα, οι μικρότεροι ή περισσότεροι αγροτικοί προορισμοί ίσως δεν θέλουν να επιβαρύνονται με ξένο νόμισμα και συνεπώς δεν θα το δεχτούν.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης που δέχονται δολάρια ΗΠΑ μπορούν να καθορίσουν τη δική τους συναλλαγματική ισοτιμία, η οποία δεν είναι πιθανό να είναι ευνοϊκή για τον πελάτη.

Τα σύνορα με τα σύνορα, οι συνοριακές πόλεις και οι πιο δημοφιλείς προορισμοί και αξιοθέατα του Καναδά θα αποδεχθούν εύκολα το αμερικανικό νόμισμα και ίσως να προσφέρουν μια αξιοπρεπή ανταλλαγή, αλλά για εκτός αυτών, έχετε κάποια καναδική μετρητά ή πιστωτική κάρτα.

Οι αυτοματοποιημένες μηχανές, όπως είναι οι σταθμοί στάθμευσης, τα πλυντήρια ή οτιδήποτε πρέπει να εισάγετε τα χρήματα, θα δεχθούν μόνο καναδικά χρήματα.

Οι καλύτερες συμβουλές για άτομα που φτάνουν στον Καναδά είναι να αποκτήσουν μερικά από τα τοπικά νομίσματα: μπορείτε να το κάνετε σε ένα περίπτερο ανταλλαγής ή για μια καλύτερη ανταλλαγή, πηγαίνετε σε μια καναδική τράπεζα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα (Visa και Master Card είναι ευρύτερα αποδεκτές) για το σημείο αγοράς ή το ΑΤΜ σας για να τραβήξετε καναδικά δολάρια από τον αμερικανικό λογαριασμό σας .

Προσπαθήστε να μεγιστοποιήσετε το ποσό των χρημάτων που αποσύρετε από ένα ΑΤΜ για να μειώσετε τα τέλη απόσυρσης.