Στοιχεία που επιτρέπονται και απαγορεύονται στα καναδικά σύνορα

Μάθετε ποια στοιχεία είναι και δεν επιτρέπονται στον Καναδά

Αν σκοπεύετε να περάσετε τα σύνορα από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Καναδά , είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια αντικείμενα απαγορεύεται να μεταφέρετε και ποια στοιχεία επιτρέπονται. Πριν από την επόμενη επίσκεψή σας στον Καναδά, βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με την Υπηρεσία Υπηρεσιών Συνόρων του Καναδά για μια ολοκληρωμένη και ενημερωμένη λίστα αντικειμένων που μπορείτε και δεν μπορείτε να φέρετε μαζί σας στις οικογενειακές σας διακοπές.

Παρόλο που η τιμωρία για την απόπειρα παράνομης παράδοσης αγαθών είναι συνήθως μάλλον περιορισμένη, μπορείτε να απομακρυνθείτε από τη διέλευση στον Καναδά από την Υπηρεσία Συνόρων, εάν τα παραβατικά αντικείμενα δεν έχουν αφαιρεθεί από το όχημά σας και έχουν φύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα δημοφιλή αλλά αμφισβητούμενα αντικείμενα που δεν επιτρέπονται στον Καναδά περιλαμβάνουν φρέσκα προϊόντα και ακόμη και ορισμένους τύπους τροφών για κατοικίδια, καυσόξυλα και τις περισσότερες μορφές πυροβόλου όπλου και αυτοάμυνας, ενώ τα στοιχεία που επιτρέπονται παράξενα περιλαμβάνουν μέχρι 200 ​​τσιγάρα, αλλά μόνο έως 40 ουγγιές του υγρού. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τρέχουσες οδηγίες για τη διέλευση των συνόρων.

Στοιχεία που επιτρέπονται από την είσοδο στον Καναδά

Τα τρόφιμα, το αλκοόλ, ο καπνός και τα κατοικίδια ζώα είναι οι τέσσερις κύριοι τύποι αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν στους ταξιδιώτες κάποια σύγχυση όταν αποφασίζουν αν επιτρέπονται ή όχι όταν διασχίζουν τα σύνορα στο βόρειο γείτονά μας.

Κονσερβοποιημένες πατάτες, λίγα αυγά και αποξηραμένα και συσκευασμένα τρόφιμα όλων των ποικιλιών επιτρέπονται κατά τη διέλευση των συνόρων, αλλά έχετε κατά νου φρέσκα, μη συσκευασμένα φρούτα. Ωστόσο, μπορείτε να διασχίσετε τα σύνορα με έως και 11 κιλά φρέσκου βοδινού ανά άτομο στο όχημα, οπότε αν έχετε φίλους στον Καναδά που θέλουν κάποιο Grade-A American Beef, μπορείτε να φορτώσετε το αυτοκίνητο και να το κεφάλι επάνω.

Όσον αφορά τα ταξίδια με αλκοολούχα ποτά, μπορείτε να φέρετε μόνο ένα από τα παρακάτω: ένα και μισό λίτρο κρασιού, 24 κουτιά 12 ουγκιών ή μπουκάλια μπύρας ή 40 ουγγιές υγρού. Για τον καπνό, μπορείτε είτε να φέρετε 200 τσιγάρα (10 πακέτα) ή 50 πούρα - συμπεριλαμβανομένων των κουβανέζικων πούρων, τα οποία δεν απαγορεύονται στον Καναδά όπως είναι στην Πολιτεία.

Έχετε τύχη αν ταξιδεύετε με έναν τετράποδο φίλο. Φέρνοντας τα σκυλιά και τις γάτες σας στον Καναδά είναι απόλυτα ωραία όσο συνοδεύονται από ένα έγγραφο που έχει υπογράψει κτηνίατρο που υποδεικνύει τη φυλή και τη φυσική περιγραφή του ζώου καθώς και την απόδειξη ότι είναι ενημερωμένα με τα πλάσματα λύσσας.

Στοιχεία που απαγορεύονται από την είσοδο στον Καναδά

Η τιμωρία για την προσπάθεια εισαγωγής παράνομων ουσιών στα σύνορα περιορίζεται κυρίως στην απόσυρση του λαθρεμπορίου ή την απομάκρυνση των επισκεπτών, αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τους ταξιδιώτες, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα ακόλουθα τρόφιμα, πυροβόλα όπλα και άλλα διάφορα αντικείμενα που δεν επιτρέπονται επί του παρόντος στον Καναδά.

Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, όπως οι μπανάνες και οι φλούδες μπανάνας, καθώς και οι τροφές για σκύλους ή γάτες που περιέχουν υποπροϊόντα βοδινού ή αρνιού, απαγορεύονται στα καναδικά σύνορα. Οι πράκτορες πιθανότατα θα πετάξουν αυτά τα αντικείμενα αν ανακαλυφθούν. Ο κύριος λόγος που απαγορεύεται αυτά τα είδη είναι ότι οι καναδοί αγρότες φοβούνται τη διασταυρούμενη μόλυνση και τις παρασιτώσεις των ειδών που ενδεχομένως προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες μορφές αυτοάμυνας και πυροβόλων όπλων απαγορεύονται στα καναδικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων αλλά όχι περιοριστικά χειροκίνητων όπλων, αυτόματων όπλων, όπλων αναισθητοποίησης, ματιών και σπρέι πιπεριού. καυσόξυλα, ζωντανό δόλωμα και ανιχνευτές ραντάρ απαγορεύονται επίσης.