Κορυφαία μέρη για επίσκεψη στο νότο της Γερμανίας

Επισκόπηση των δημοφιλέστερων πόλεων και αξιοθέατων στο νότο της Γερμανίας. απλά κάντε κλικ στους συνδέσμους και θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαφορετικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς στη Γερμανία.

Μόναχο

Το Μόναχο , πρωτεύουσα της Βαυαρίας και η πύλη προς τις γερμανικές Άλπεις, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Γερμανίας, διάσημος για τον ενδιαφέροντα συνδυασμό του παραδοσιακού βαυαρικού πολιτισμού, της σύγχρονης ζωής και των βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας.

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική πηγαίνει χέρι-χέρι με μεγάλες λεωφόρους, μουσεία πρώτης κατηγορίας και μπαρόκ παλάτια, τα οποία είναι ένα χαιρετισμό στο βασιλικό παρελθόν του Μονάχου. Και φυσικά, το Μόναχο φιλοξενεί το ετήσιο Oktoberfest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, το οποίο συγκεντρώνει πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας κάθε πτώση.

Νυρεμβέργη

Η Νυρεμβέργη, η οποία γιορτάζει τα 950α γενέθλιά της, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας και ζωντανή με την ιστορία - από το αυτοκρατορικό κάστρο, την παραδοσιακή κατοικία των αυτοκράτορων της Γερμανίας και την Παλιά Πόλη γεμάτη με ξυλόγλυπτα σπίτια. Albrecht Durer, και το έδαφος του Ναζιστικού Ράλλυ Κόμμα.

Würzburg

Βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή της Φραγκονίας στη Βαυαρία, το Würzburg βρίσκεται ειδυλλιακά και στις δύο πλευρές του ποταμού Main. Η πόλη αποτελούσε την πατρίδα των ισχυρών πρίγκιπα-επισκόπων της Γερμανίας και μπορείτε ακόμα να βρείτε την κληρονομιά τους στη μπαρόκ αρχιτεκτονική του Βούρτσμπουργκ. Το κύριο σημείο της πόλης είναι το Residence Palace (Residenz), ένα από τα ωραιότερα παραδείγματα μπαρόκ αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη και μέρος της λίστας της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Neuschwanstein

Το πιο διάσημο κάστρο του κόσμου, το Neuschwanstein , βρίσκεται στις Άλπεις και φαίνεται να έρχεται κατευθείαν από ένα παραμύθι. δεν είναι περίεργο ότι ο Walt Disney έλαβε έμπνευση από αυτό για το Κάστρο της Σιωπηλής Ομορφιάς. Χτισμένο το 1869, ο βαυαρικός βασιλιάς Ludwig II έκτισε αυτό το φανταστικό κάστρο όχι για άμυνα αλλά για ευχαρίστηση - ήταν το ιδιωτικό του καλοκαιρινό καταφύγιο.

Και παρόλο που ο σχεδιασμός του Neuschwanstein μπορεί να φαίνεται μεσαιωνικός, ο Ludwig φροντίζει να κατασκευάσει σύγχρονες τεχνολογίες της ημέρας, όπως οι τουαλέτες και η θέρμανση.

Στουτγάρδη

Η Στουτγάρδη, η πρωτεύουσα του Baden-Wuerttemberg, βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία της Γερμανίας. Το 1886 το αυτοκίνητο εφευρέθηκε εδώ, και η Στουτγάρδη είναι ακόμα η έδρα της Mercedes και της Porsche (και τα συναρπαστικά μουσεία αυτοκινήτων). Με τα πολλά πάρκα και τους γύρω αμπελώνες, η Στουτγάρδη είναι μία από τις πιο πράσινες πόλεις της Γερμανίας.

Dachau

10 μίλια βορειοανατολικά του Μονάχου θα βρείτε την πόλη του Νταχάου. Η πόλη έγινε διαβόητη επειδή ήταν η περιοχή του πρώτου στρατοπέδου συγκέντρωσης που χτίστηκε στη ναζιστική Γερμανία. Το στρατόπεδο έχει μετατραπεί σε μνημείο που διαθέτει τους αρχικούς στρατώνες, τα λουτρά των κρατουμένων και το κρεματόριο, καθώς και μια ιστορική έκθεση. Αφού επισκεφθείτε το στρατόπεδο συγκέντρωσης, κατευθυνθείτε στην παλιά πόλη του Dachau, η οποία έχει ένα πολύ γραφικό ιστορικό κέντρο της πόλης, που έχει θέα σε ένα κάστρο.

Ρομαντικό δρόμο

Μία από τις πιο δημοφιλείς γραφικές γωνιές της Γερμανίας, ο Ρομαντικός δρόμος σας οδηγεί από τη χώρα κρασιού Franconia μέχρι τους πρόποδες των γερμανικών Άλπεων. στο δρόμο σας, να απολαύσετε την παρθένα φύση, τις γραφικές πόλεις με τα τείχη, τους πύργους και τα ημιτελικά σπίτια, τα κρυμμένα μοναστήρια και τα μαγευτικά ξενοδοχεία.

Rothenburg ob der Tauber

Το Rothenburg ob der Tauber είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, που βρίσκεται κατά μήκος της ρομαντικής οδού. Περπατήστε στην κορυφή του μεσαιωνικού τείχους που περιβάλλει το παλιό κέντρο της πόλης ή πηγαίνετε στην κορυφή του ιστορικού Δημαρχείου για μια εκπληκτική θέα στην περιοχή. Η πόλη είναι πολύ δημοφιλής για τους ημερήσιους ταξιδιώτες και γίνεται πολύ γεμάτος το καλοκαίρι.

Freiburg

Αυτή η ακμάζουσα πανεπιστημιακή πόλη βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα της Γαλλίας και της Ελβετίας, στη νοτιοδυτική γωνία της Γερμανίας. Για πολλούς ταξιδιώτες, το Freiburg είναι απλώς η πύλη προς το Μέλανα Δρυμό, αλλά η πόλη έχει πολλά να προσφέρει: ένα θεαματικό Minster, ιστορικά εμπορικά καταστήματα, μεσαιωνικές πλατείες και πολλά εστιατόρια με χαλαρή ατμόσφαιρα και μπαρ κρασιού.

Μπάντεν-Μπάντεν

Το Baden-Baden βρίσκεται 60 χλμ. Βορειοανατολικά του Στρασβούργου, Γαλλία στην περιοχή του Μέλανα Δρυμού της Γερμανίας. η πόλη φημίζεται για μία από τις παλαιότερες χαρτοπαικτικές λέσχες στη Γερμανία και τα πολλά ιαματικά λουτρά και ιαματικές πηγές της, τα οποία χρονολογούνται από την εποχή των Ρωμαίων.