Πώς να προετοιμαστείτε για τον Σεπτέμβριο καιρό στην Πολωνία

Sunny και Ήπια μέρα στο Ημερολόγιο για Κρακοβία

Ο Σεπτέμβριος είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα ταξίδι στην Κρακοβία της Πολωνίας . Οι καλοκαιρινοί τουρίστες έχουν φύγει και τα τοπικά παιδιά είναι πίσω στο σχολείο, αφήνοντας τα καφέ, τις παμπ και τα αξιοθέατα λιγότερο γεμάτα. Και ο καιρός θα συνεργαστεί.

Σεπτέμβριος καιρός

Οι ημερήσιες αποδόσεις κυμαίνονται κυρίως στο Fahrenheit της δεκαετίας του 60, με το μέσο ύψος στις αρχές του μήνα να είναι ένα πανέμορφο 71 μοίρες, το οποίο αργά πέφτει σε ένα μέσο ύψος 62 βαθμών από το τέλος του μήνα.

Με άλλα λόγια, καιρός με πουλόβερ. Οι θερμοκρασίες τη νύχτα κυμαίνονται από 52 έως 45 μοίρες κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του μήνα ο ήλιος θα αρχίσει να υποχωρεί και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το φως της ημέρας θα έχει μειωθεί κατά 1 ώρα και 47 λεπτά. Αλλά αυτό είναι το Σεπτέμβριο, οπότε εξακολουθεί να υπάρχει άφθονος ζεστός ήλιος και φως της ημέρας για περιηγήσεις στα αξιοθέατα και το δείπνο al fresco σε ένα καφέ ή μια παμπ. Ο Σεπτέμβριος είναι επίσης ηλιόλουστος περισσότερο από το ήμισυ του χρόνου, ένα επιπλέον μπόνους για τους ταξιδιώτες, και είναι ένας από τους ξηρότερους μήνες της Κρακοβίας, με βροχοπτώσεις, με πιθανότητες να πέφτει βροχή καθώς ο μήνας εξελίσσεται.

Τι να Pack

Ο ήπιος καιρός του Σεπτεμβρίου καθιστά έναν από τους ευκολότερους μήνες για να πακετάρει όταν ταξιδεύει στην Κρακοβία. Παντελόνια τζιν ή κακάκι, πουκάμισα και κορυφές με μακριά μανίκια, πουλόβερ ή δύο, και ένα ελαφρύ μπουφάν, ζακέτα τζιν, ζακέτα ή ελαφριά περιτύλιξη σε καπέλο με ή χωρίς μανίκια είναι όλα όσα χρειάζεστε. Θα χρειαστείτε κυρίως σακάκια ή αναδιπλώσεις τη νύχτα, με πουκάμισα και / ή ένα πουλόβερ ιδανικό για περιήγηση στα αξιοθέατα κατά τη διάρκεια της ημέρας, για ψώνια ή καφέ-καθιστή.

Πάρτε μαζί άνετα, κλειστά παπούτσια που είναι εύκολα στα πόδια σας για περπάτημα. Εάν είστε οπαδός των μπότες του αστραγάλου, δεν θα είναι πολύ ζεστό για αυτόν τον εποχιακό καιρό.

Σεπτέμβριος διακοπές και εκδηλώσεις

Εάν είστε λάτρης της μουσικής, θα βρείτε πολλά στην Κρακοβία το Σεπτέμβριο, όταν φεστιβάλ μουσικής γεμίζουν το πολιτιστικό ημερολόγιο.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Sacrum-Profanum είναι μια εβδομαδιαία εξερεύνηση της σύγχρονης μουσικής σε διάφορους χώρους. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας και το Φεστιβάλ Jazz Fall στην Κρακοβία σας δίνουν περισσότερες μουσικές επιλογές για να γεμίσετε τις νύχτες σας.

Για την ετήσια παρέλαση Dachshund, οι ιδιοκτήτες του Dachshund ντύνονται τα σκυλιά τους και τα παρατάζουν μέσω της ιστορικής περιοχής της Κρακοβίας. Τα βραβεία δίνονται σε ποικίλες κατηγορίες διαγωνισμών. Είναι μια διασκεδαστική και ασυνήθιστη εκτροπή για τους λάτρεις των σκύλων.

Το Φεστιβάλ Εβραϊκού Πολιτισμού πραγματοποιείται επίσης κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου στην Κρακοβία. Οι ταινίες, η μουσική, οι ζωντανές παραστάσεις και οι εκθέσεις μαρτυρούν την ιστορία του εβραϊκού πολιτισμού και της παράδοσης και του τρόπου με τον οποίο διασταυρώνεται με την πολωνική κουλτούρα, με έμφαση στην κατανόηση και σεβασμό των διαφορών, μαζί με την ανάμνηση του παρελθόντος της Πολωνίας. Αυτή η εκδήλωση συγκεντρώνει χιλιάδες συμμετέχοντες στην Κρακοβία κάθε χρόνο.

Συμβουλές για ταξίδια στην Κρακοβία το Σεπτέμβριο

Ο καιρός του Σεπτεμβρίου καθιστά εύκολο να δείτε την Παλιά Πόλη της Κρακοβίας με τα πόδια. Χρησιμοποιώντας έναν χάρτη, περπατήστε από την πλατεία της κύριας αγοράς στο κάστρο Wawel - θα βρείτε πολλά καταστήματα και αξιοθέατα στην πορεία. Πάρτε ένα διάλειμμα μακριά από το περίπατο με μια στάση σε μια παμπ ή καφέ για ένα ποτό και κάποια άτομα που παρακολουθούν.