Επισκεφθείτε την Κρακοβία τον Δεκέμβριο

Μην αφήνετε το κρύο να σας κρατήσει από το να βλέπετε την Κρακοβία τα Χριστούγεννα.

Ο καιρός είναι κρύος και συχνά χιονισμένος, αλλά ένα ταξίδι στην Κρακοβία τον Δεκέμβριο αξίζει τον κόπο να δει κανείς τις χριστουγεννιάτικες γιορτές της πόλης.

Η κεντρική πλατεία της αγοράς της Κρακοβίας αποτελεί το χώρο εμπορικής αγοράς για εκατοντάδες χρόνια και είναι το κέντρο των εορτασμών διακοπών. Η πιο διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά της Πολωνίας δημιουργείται εδώ κάθε Δεκέμβριο, και τα φώτα και τα διακοσμητικά στοιχεία κάνουν το κέντρο της Κρακοβίας ακόμη πιο όμορφο.

Η αγορά συνήθως ανοίγει στο τέλος Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου και κλείνει στις αρχές Ιανουαρίου.

Δεδομένου ότι τα Χριστούγεννα είναι μια δημοφιλής εποχή για τους τουρίστες να επισκεφθούν την Κρακοβία, οι επισκέπτες θα πρέπει να περιμένουν να πληρώσουν τα ποσοστά μέσης και υψηλής σεζόν για καταλύματα. Όταν συσκευάζετε για ένα ταξίδι σε αυτή την πόλη στη νότια Πολωνία, συμπεριλάβετε ζεστά ρούχα που σας επιτρέπουν να φορέσετε στρώματα και μπότες κατάλληλες για περπάτημα στο χιόνι. Η μέση θερμοκρασία στην Κρακοβία το Δεκέμβριο είναι περίπου 32 μοίρες, και υπάρχει μια πιθανότητα χιόνι σχεδόν κάθε μέρα.

Την παλιά πόλη της Κρακοβίας και την αγορά των Χριστουγέννων

Η παλιά πόλη της Κρακοβίας παίρνει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Τα αρώματα των πολωνικών εποχιακών φαγητών από τα σκεύη σνακ και το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο προσδίδουν μια εντυπωσιακή κομψότητα στην πλατεία, που λάμπει με φώτα μετά το φως της ημέρας.

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Κρακοβίας πωλεί εποχιακά παραδοσιακά πολωνικά φαγητά και ζεστά ζεστά ροφήματα.

Παραδοσιακά πολωνικά είδη δώρων είναι επίσης προς πώληση, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων από την περιοχή, χειροποίητα χειροποίητα χειροποίητα και πολωνικά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Κρακοβία Κρακοβία

Την πρώτη Πέμπτη του Δεκεμβρίου, ο ετήσιος διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικης Κρουζ Κρακοβίας ξεκινά στην Πλατεία της Κεντρικής Αγοράς. Στην Πολωνία, μια Χριστουγεννιάτικη κρεβατοκάμαρα ονομάζεται szopka . Η παρασκευή των Χριστουγεννιάτικων κρεβατιών είναι μια παράδοση της Κρακοβίας και οι Κρεκοβικές χριστουγεννιάτικες νάρκες είναι περίτεχνα έργα τέχνης που τραβούν στοιχεία από την αρχιτεκτονική της πόλης, ξεχωρίζοντάς τα από τις νάρκες που γίνονται για την περίοδο των διακοπών αλλού.

Παραμονή των Χριστουγέννων και Ημέρα των Χριστουγέννων στην Κρακοβία

Οι εορτασμοί των Χριστουγέννων στην Πολωνία ακολουθούν πολλές καθολικές παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που παρατηρούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολωνικά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι διακοσμημένα με σχήματα που κόβονται από μελόψωμο, χρωματισμένα γκοφρέτες, μπισκότα, φρούτα, καραμέλα, στολίδια από άχυρο, διακοσμητικά από κέλυφος των αυγών ή γυάλινα στολίδια. Και η μάζα των μεσάνυχτων είναι ένα τυπικό θρησκευτικό τελετουργικό για πολλούς στην Κρακοβία και την Πολωνία.

Η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Πολωνία συμβαίνει την Παραμονή των Χριστουγέννων, ή την Wigilia, μια ημέρα που έχει εξίσου μεγάλη σημασία με την Ημέρα των Χριστουγέννων. Πριν ο πίνακας οριστεί, το άχυρο ή ο σανός τοποθετούνται κάτω από ένα λευκό τραπεζομάντιλο. Ένας επιπλέον τόπος έχει οριστεί για έναν απροσδόκητο επισκέπτη, ως υπενθύμιση ότι ο Ιησούς και οι γονείς του απομακρύνθηκαν από τα πανδοχεία στη Βηθλεέμ και ότι όσοι αναζητούν καταφύγιο είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτή την ειδική βραδιά.

Το παραδοσιακό πολωνικό χριστουγεννιάτικο γεύμα αποτελείται από 12 πιάτα, ένα για κάθε έναν από τους 12 αποστόλους. Είναι επίσημα Παραμονή Χριστουγέννων, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, όταν εμφανίζεται το πρώτο αστέρι στον νυχτερινό ουρανό.

Εκδηλώσεις εκτός Δεκεμβρίου για τα Χριστούγεννα στην Κρακοβία

Αν δεν ενδιαφέρεστε για τις γιορτές των Χριστουγέννων ή αν βρεθείτε να κάνετε κάτι άλλο, το Φεστιβάλ Βουνών της Κρακοβίας συνεχίζεται καθ 'όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Το δημοφιλές ορειβατικό φεστιβάλ προσελκύει ορειβάτες από όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει προβολές ταινιών και εργαστήρια μαζί με διαγωνισμούς.

Και φυσικά, η Κρακοβία δακτυλογράφει στο νέο έτος με μεγάλη γιορτή. Η πλατεία της αγοράς γίνεται ένας μεγάλος χώρος συναυλιών με δωρεάν εκπομπές από μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια της Πολωνίας και το βράδυ καλύπτεται από το χτύπημα των καμπάνων στον καθεδρικό ναό της Αγίας Μαρίας και μια έκθεση πυροτεχνημάτων.