Επισκεφτείτε την Κρακοβία τον Οκτώβριο

Καιρός, εκδηλώσεις και συμβουλές για το ταξίδι του φθινοπώρου στην Πολωνία

Το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε αυτήν την Κρακοβία - τη δεύτερη μεγαλύτερη και μία από τις παλαιότερες στην Πολωνία - με πολλά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να ψυχαγωγήσει τους τουρίστες και τους κατοίκους, ενώ ο Οκτώβριος είναι ένας υπέροχος μήνας για να πάρετε μουσεία και απολαύστε χαλαρωτικά γεύματα στα πολλά εστιατόρια της Κρακοβίας.

Οι επισκέπτες πρέπει να λάβουν υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος της Πολωνίας, ειδικά της Κρακοβίας, υπάρχει σε εύκρατο κλίμα και ως εκ τούτου, η εποχή πτώσης μπορεί να πέσει σε θερμοκρασίες 8 βαθμών Κελσίου και 46 βαθμών Φαρενάιτ, οπότε όταν συσκευάζετε για το ταξίδι σας σιγουρευτείτε φέρτε ρούχα που μπορούν να στρωματοποιηθούν.

Εάν προγραμματίζετε το ταξίδι σας σε αυτή τη δημοφιλή ευρωπαϊκή πόλη τον Οκτώβριο, βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τον υπόλοιπο οδηγό ώστε να είστε προετοιμασμένοι για το ταξίδι σας και να προγραμματίσετε το δρόμο σας γύρω από τις δραστηριότητες που απλά δεν μπορούν να χάσετε.

Οκτώβριος Καιρός και ρουχισμός στην Κρακοβία

Η αρχή της πτώσης στην Κρακοβία είναι μια από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου για να επισκεφθείτε αυτή την πολωνική πόλη, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ ελαφρώς δροσερό έως σχεδόν παγωμένο με θερμοκρασίες που πέφτουν κατά τη διάρκεια του μήνα. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να θυμάστε να συσκευάζετε ρούχα που μπορούν να στρώνονται για να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες.

Τα πολυτελή σακάκια και τα παλτά είναι βασικά στοιχεία σε κάθε ταξίδι στην Πολωνία τον Οκτώβριο και ίσως θέλετε επιπλέον να φέρετε ένα επιπλέον πουλόβερ μόνο για τις ιδιαίτερα κρύες μέρες (και ακόμα πιο δροσερές νύχτες). Δεδομένου ότι ο χώρος αποσκευών είναι συνήθως ένα ζήτημα με διεθνή ταξίδια, θα θέλετε να επιλέξετε στοιχεία που μπορούν να αναμειχθούν και να ταιριάζουν τόσο για το ύφος όσο και για την άνεση από την τραγανή δροσιά της πτώσης.

Η μέση θερμοκρασία για την Κρακοβία κατά τον μήνα Οκτώβριο είναι 54 βαθμούς Φαρενάιτ (12 βαθμούς Κελσίου), ενώ ο μέσος όρος είναι 61 (16 Celcius) και ο μέσος χαμηλός είναι 46 (8 Celcius).

Ειδικές εκδηλώσεις Οκτωβρίου στην Κρακοβία

Είτε είστε fan της λογοτεχνίας ή του θεάτρου, αντίκες ή συλλεκτικά αντικείμενα, ιστορία ή τέχνη, υπάρχουν πολλά ειδικά γεγονότα που δεν πρέπει να χάσετε όταν επισκέπτεστε την πόλη της Κρακοβίας.

Εάν είστε οπαδός του θεάτρου, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να δείτε όλα τα καλύτερα avant-garde θέατρα και θεατρικά στρατεύματα στην Πολωνία από ό, τι οι θεατρικές αναμνήσεις της Κρακοβίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ροτόντα. Αυτό το φεστιβάλ παρουσιάζει το καλύτερο στο πολωνικό θέατρο κάθε χρόνο από το 1975 και συμβαίνει όλο τον Οκτώβριο.

Αν είστε περισσότερο οπαδός της ιστορίας και του πολιτισμού της Πολωνίας, το καλύτερο μέρος για να είναι μια Κυριακή του Οκτωβρίου είναι η θρυλική Κυριακή υπαίθρια αγορά ψύλλων Plac Targowy (Market Square) Unitarg στο τοπικό Hala Targowa (Market Hall). Αυτή η απέραντη αγορά υπαίθρου διαθέτει μερικές από τις καλύτερες αντίκες από τον Παλαιό Κόσμο μαζί με όλα από δίσκους βινυλίου και κασέτες VHS σε αναμνηστικά του πολέμου και χωριουδάκι.

Για τους λάτρεις της μουσικής, υπάρχει το 12ο ετήσιο φεστιβάλ 7XGospel, μια γιορτή των πολωνικών αφροαμερικανικών εμπνευσμένων θρησκευτικών παραστάσεων, που πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 22 Οκτωβρίου. Ή θα μπορούσατε να Ακουστική Κρακοβία, που ιδρύθηκε το 2003, η οποία παρουσιάζει μουσική από και γύρω από την Πολωνία και περιλαμβάνει συνομιλίες, εργαστήρια, εγκατάσταση, προβολές ταινιών και ένα κόμμα που κλείνει.