Κρακοβία το Νοέμβριο

Ο καιρός είναι ζωηρός, αλλά υπάρχουν πολλά να κάνουμε στην Κρακοβία τον Νοέμβριο

Η Κρακοβία , η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας, έχει μακρά ιστορία. Τα μεσαιωνικά του τείχη εξακολουθούν να είναι ορατά σε μέρη της πόλης και έχουν μια μεγάλη εβραϊκή συνοικία καθώς και μια γοτθική εκκλησία του 14ου αιώνα.

Ο καιρός

Τον Νοέμβριο, όπως και οι βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, η Κρακοβία και η υπόλοιπη Πολωνία προετοιμάζονται για το χειμώνα να φτάσει. Οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι ζωηρές και κρύες, και το χιόνι είναι πιθανό αργότερα μέσα στο μήνα.

Ενώ η μέση θερμοκρασία των 45 βαθμών Fahrenheit είναι πολύ πάνω από το πάγωμα, οι νύχτες και τα πρωινά μπορούν να αισθάνονται ιδιαίτερα ζωηρά.

Συσκευάστε τα εύκολα στρωμένα ρούχα που μπορείτε να κοιμηθείτε ή να συσσωρεύσετε καθώς οι θερμοκρασίες και οι δραστηριότητές σας αλλάζουν.

Εάν ο κρύος καιρός δεν σας ενοχλεί, θα βρείτε πολλά να κάνετε και να δείτε σε αυτή την πολωνική πόλη κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου. Εάν εισάγετε μόλις στην Κρακοβία, φροντίστε να πάρετε το χρόνο να περπατήσετε μέσα από το κέντρο της, ξεκινώντας από την πλατεία της αγοράς και συνεχίζοντας στο κάστρο Wawel . Πολλά από τα αξιοθέατα της Κρακοβίας μπορούν να βρεθούν σε αυτήν την περιοχή.

Νοέμβριος Διακοπές και εκδηλώσεις στην Κρακοβία

Αν και ο καιρός μπορεί να είναι λιγότερο ευπρόσδεκτος από άλλες εποχές του χρόνου, το Νοέμβριο στην Κρακοβία είναι μια παράδοση.

Οι 1 και 2 Νοεμβρίου είναι η Ημέρα όλων των Αγίων και όλων των ψυχών , και οι δύο γιορτάστηκαν σε ολόκληρη την Πολωνία. Τη νύχτα μεταξύ των δύο ημερών, πιστεύεται ότι τα πνεύματα του αποθανόντος επισκέπτονται το ζωντανό. Οι επισκέπτες μπορούν να προσβλέπουν σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με το φεστιβάλ τζαζ που σχετίζονται με αυτές τις σημαντικές πολωνικές διακοπές.

Οι παραδόσεις όλων των Αγίων είναι η διακόσμηση νεκροταφείων με χιλιάδες κεριά, τα οποία χρησιμοποιούν οι Πολωνοί για να τιμήσουν την αποθανόντα οικογένεια και φίλους.

Ημέρα της Πολωνικής Ανεξαρτησίας

Η 11η Νοεμβρίου είναι Ημέρα Ανεξαρτησίας, που σημαίνει ότι οι τράπεζες και οι δημόσιοι οργανισμοί θα κλείσουν. Αυτή είναι η ημερομηνία που η Πολωνία γιορτάζει ένα κρίσιμο γεγονός στη σύγχρονη ιστορία της: όταν η δεύτερη πολωνική Δημοκρατία ανακαινίστηκε το 1918. Η 11η Νοεμβρίου δεν είναι η ακριβής ημερομηνία, αλλά σηματοδοτεί το τέλος της Πολωνίας που χωρίζεται στο Βασίλειο της Πρωσίας και της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων ενώ υπό την κυριαρχία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Η Κρακοβία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας με μια μάζα στον καθεδρικό ναό Wawel, μια πομπή από το Wawel στο Plac Matejko, όπου υπάρχει μια τελετή τοποθέτησης στεφάνων στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη.

Ημέρα του Αγίου Ανδρέα

29 Νοεμβρίου είναι η Αντζεζίκι ή η ημέρα του Αγίου Ανδρέα. Υπάρχει ιστορία της περιπέτειας στην παραμονή του Αγίου Ανδρέα που χρονολογείται από τα 1500s. Οι νεαρές γυναίκες θα έχουν την τύχη τους να διαβάζουν για να δουν πότε θα βρουν έναν σύζυγο.

Οι σύγχρονες ποικιλίες της γιορτής του Αγίου Ανδρέα είναι ευχάριστες και κοινωνικές και διατηρούν το παραδοσιακό παιχνίδι των νέων γυναικών που παρατάσσουν τα παπούτσια τους, ένα μόνο αρχείο, κοντά σε μια πόρτα. Ο θρύλος το έχει η γυναίκα που τα παπούτσια της που διασχίζουν το κατώφλι πρώτα είναι το επόμενο να παντρευτεί.

Τα φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του μήνα Νοέμβριο στην Κρακοβία περιλαμβάνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Etiuda & Anima, το Φεστιβάλ Τζαζ Zaduszki, το Φεστιβάλ Πολωνικής Μουσικής και το Φεστιβάλ Audio Art. Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Κρακοβίας ανοίγει προς το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, καθιστώντας το καλύτερο χρόνο για να πάρετε μερικές πρώτες αγορές ψώνια μέσα.

Μουσείο της Κρακοβίας

Εκτός από τα αξιοθέατα ή τη φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα πρέπει να σχεδιάσουν να εξερευνήσουν την τοπική κληρονομιά και κληρονομιά στα μουσεία της Κρακοβίας, τα οποία περιλαμβάνουν το Μουσείο Βιτρώ και το εργοστάσιο του Oskar Schindler.

Ο τελευταίος είναι όπου ο Schindler έκρυψε εκατοντάδες Εβραίους από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, που αργότερα γράφτηκε από την ταινία "Schindler's List".