Ένας οδηγός ταξιδιώτη στην Κόρδοβα της Ισπανίας

Η Κόρδοβα βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Γρανάδα και αποτελεί ένα εξαιρετικό λιμάνι όταν ταξιδεύετε στην περιοχή της Ανδαλουσίας. Το Mezquita (τζαμί) είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Η Κόρδοβα μπορεί να επισκεφθείτε ως ημερήσια εκδρομή από τη Σεβίλλη ή τη Γρανάδα. Αλλά γιατί να μην θεωρήσετε ότι βασίζεστε στην Κόρδοβα για όλες τις εξερευνήσεις της Ανδαλουσίας; Η Κόρδοβα είναι η κοντινότερη από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ανδαλουσίας στη Μαδρίτη και βρίσκεται σε καλή τοποθεσία για να επισκεφθείτε τη Σεβίλλη και τη Γρανάδα.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη

Ενδέχεται. Ο μήνας ξεκινά με το Φεστιβάλ Cruces de Mayo (Μάιος Σταυροί), που ακολουθείται αμέσως από το Φεστιβάλ Patio, και οι δύο από τις οποίες χαρακτηρίζουν την πόλη υπέροχα διακοσμημένη. Προς το τέλος του μήνα είναι το φεστιβάλ της Κόρδοβα.

Εναλλακτικά, οπαδοί των έξι-χορδών οργάνων θα πρέπει να πάνε στο φεστιβάλ κιθάρων της Κόρδοβα τον Ιούλιο.

Πρώτες εντυπώσεις

Τα βιβλία οδηγών περιγράφουν την Κόρδοβα ως «επαρχιακή», αλλά η έξι λωρίδα που οδηγεί στην πόλη θα σας είχε πείσει διαφορετικά. Βεβαίως τμήματα της πόλης είναι επαρχιακά, αλλά δεν θα δείτε τίποτα παρά μια πολυσύχναστη πόλη καθώς μπαίνετε στην πόλη.

Η Κόρδοβα είναι το τέλειο μέγεθος για μια περιήγηση με τα πόδια. Ο οδηγός σας θα σας δείξει τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στην πόλη σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Και με την περιήγηση που τρέχει το πρωί, σας δίνει την τέλεια εισαγωγή στην πόλη πριν περάσετε το υπόλοιπο απόγευμα μόνοι σας. Ο σταθμός των λεωφορείων και ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι δίπλα-δίπλα, το οποίο είναι βολικό και από εκεί βρίσκεται 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.

Η κεντρική πλατεία είναι η Plaza de las Tendillas. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα συναρπαστικό για αυτό το τμήμα της πόλης - όλα πολύ εμπορικά με μεγάλα πολυκαταστήματα και λίγα άλλα. Για την όμορφη πλευρά της Κόρδοβα, πάρτε μια καμπίνα στην πλατεία Plaza del Potro στην παλιά πόλη, όπου μπορείτε να ξεκινήσετε έναν ευχάριστο περίπατο μέχρι το Mezquita μέσω δρόμων που θυμίζουν περισσότερο ένα παραθαλάσσιο χωριό από το κέντρο μιας πόλης.

Από εδώ είναι μια μικρή βόλτα στο Mezquita - πάρετε μια βαθιά ανάσα πριν εισέλθετε στο χαοτικό περιβάλλον της περιοχής γύρω από το τζαμί καθώς εκατοντάδες τουρίστες απειλούν να χαλάσουν την ομορφιά του μαυριτανικού μνημείου. Επιτυγχάνουν; Όχι, εξακολουθεί να είναι μια πολύ ευχάριστη περιοχή για να είναι μέσα, ειδικά το πορτοκαλί άλσος μέσα στους τοίχους του τζαμιού.

Αφού τελειώσετε με το τζαμί, περπατήστε μέχρι την παλιά πόλη, με τα πολυάριθμα καταστήματα χειροτεχνίας (όλα τα τοπικά), μέχρι την εβραϊκή συνοικία.

Ξενοδοχεία

Για κρατήσεις ξενοδοχείων στην Κόρδοβα, ένας εξαιρετικός, εύχρηστος προορισμός είναι η Venere . Έχουν ξενοδοχεία για όλους τους προϋπολογισμούς και μια ιστοσελίδα χωρίς συσσωρευτές.

Για ένα κλιματιζόμενο κρεβάτι σε ένα κοιτώνα, δοκιμάστε το Hostelworld .

Μια άλλη μεγάλη επιλογή είναι να νοικιάσετε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα από την Airbnb .

Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνουμε