Καιρός, εκδηλώσεις και συμβουλές για την Κρακοβία τον Μάρτιο

Οι αρχές του ανοιξιάτικου καιρού έρχονται στην Κρακοβία το Μάρτιο, αλλά οι θερμοκρασίες θα εξακολουθούν να αισθάνονται ψυχρές, ειδικά τα βράδια και τις νεφελώδεις ημέρες.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Κρακοβία.

Ο καιρός τον Μάρτιο είναι μεταβλητός σε όλη την Ανατολική Κεντρική Ευρώπη, οπότε κρατήστε αυτό το γεγονός υπόψη όταν πακετάρετε για το ταξίδι σας. Θα θελήσετε ένα παλτό που θα κρατήσει το κρύο και τον άνεμο, καθώς και ένα κασκόλ και καπέλο.

Μάρτιος Διακοπές και Εκδηλώσεις στην Κρακοβία

Αν το Πάσχα πέσει κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, φροντίστε να δείτε την περίφημη αγορά Πάσχα της Κρακοβίας, η οποία πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία. Το Πάσχα στην Κρακοβία είναι ένα σημαντικό, πολιτιστικά σημαντικό γεγονός με πολλά γεγονότα και παραδόσεις που συνδέονται με αυτό.

Αν έρθει η Μεγάλη Εβδομάδα τον Μάρτιο, θα πραγματοποιηθεί και το Φεστιβάλ Μιστέρια Πασχαλία . Αυτή η κλασική και ιστορική μουσική συναυλία πραγματοποιείται σε εκκλησίες και τη Φραγκοαρχική της Κρακοβίας.

Επίσης, αναζητήστε το Φεστιβάλ Bach και το Φεστιβάλ οργάνων τον Μάρτιο.

Ο πνιγμός της Marzanna είναι ένα ειδωλολατρικό τελετουργικό που προσφέρει στους Πολωνούς έναν τρόπο να αποχαιρετήσουν τον χειμώνα. Πραγματοποιείται η τέταρτη Κυριακή της Σαρακοστής.

Ο Μάρτιος έχει καλές δυνατότητες για τους ταξιδιώτες που θέλουν να αποφύγουν τα πλήθη και δεν τους ενοχλούν λίγο. Οι τουρίστες συρρέουν στην Κρακοβία την άνοιξη, αλλά όχι στα τυπικά του καλοκαιριού.