Ο Ελληνικός Λόγος και Παράδοση του "Κέφι"

Ο Κέφι έχει επίσης περιγραφεί από διάφορους Έλληνες ως το πνεύμα της χαράς, του πάθους, του ενθουσιασμού, των υψηλών πνευμάτων, του υπερβολικού συναισθήματος ή της φρενίτιδας. Ο Kefi παίρνει πολλές μορφές και συνήθως, αλλά όχι πάντα, συνδέεται με την έκφραση θετικού συναισθήματος ή διασκέδασης.

Το έθιμο των πικρώντας πλακών θεωρείται μια έκφραση του kefi όταν η ψυχή και το σώμα είναι τόσο συγκλονισμένοι με μια exuberance που πρέπει να βρείτε μια έξοδο, και έτσι χορεύει με ένα ποτήρι νερό ισορροπημένο στο κεφάλι.

Με τα χρόνια, οι πολίτες της Ελλάδας έχουν υιοθετήσει διάφορες διαφορετικές εκφράσεις και χρήσεις αυτής της δημοφιλούς λέξης.

Είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, πολλοί τουρίστες στην Ελλάδα αναζητούν το δικό τους πνεύμα kefi, το οποίο μπορεί να βρεθεί σε φιλική παραλία ή σε ελληνική ταβέρνα. Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Ελλάδα φέτος, μην φοβάστε να μολυνθείτε με το "πνεύμα της Ελλάδας", την σχεδόν αόριστη έννοια του kefi κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Χρήσεις του Κεφί στο Ελληνικό Πολιτισμό

Στην αρχαιότητα, οι φρενίτιδες μαινάδες μετά από τον Διόνυσο θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι εκφράζουν μια πιο αιματηρή εκδοχή αυτής της έννοιας του συντριπτικού πάθους και ενθουσιασμού. Στη σύγχρονη εποχή, μπορείτε να σκεφτείτε την εικονική εικόνα του χορού Ζορμπά στην παραλία της Κρήτης στην ταινία "Ο Ζορμπάς ο Έλληνας", παρόλο που και αυτή φέρνει μια έντονη θλίψη.

Το γεγονός είναι, μερικοί Έλληνες λένε ότι το kefi δεν είναι μόνο κάτι που βιώνεις σε περιόδους ευτυχίας, αλλά είναι μια ενέργεια που διατηρείς ακόμα και όταν τα πράγματα είναι σκληρά.

Χορεύει στη βροχή, να το πω. Είναι μια πολιτισμικά ενσωματωμένη ιδέα να παραμείνει θετική, και πιθανότατα θα την ακούσετε άνετα σε συνομιλία όταν οι φίλοι ετοιμάζονται να πάνε να χορεύουν ή απλά είχαν μια πραγματικά μεγάλη μέρα στη δουλειά.

Ενώ το kefi μπορεί να μεταφραστεί σχεδόν σε "διασκέδαση" ή "joviality", πολλοί Έλληνες θεωρούν ότι το kefi είναι ένα μοναδικό ελληνικό χαρακτηριστικό, ένα μαγικό στοιχείο της ύπαρξης στην Ελλάδα, απολαμβάνοντας τον πολιτισμό και διασκέδαση όπως κανένας άλλος στον κόσμο .

Άλλα κοινά ελληνικά λόγια για τη διασκέδαση

Ενώ η kefi είναι η ουσία της διασκέδασης στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά άλλα δημοφιλή λόγια και φράσεις που οι Έλληνες πολίτες χρησιμοποιούν για να μιλήσουν για τις αγαπημένες τους δραστηριότητες. Σε στενή σχέση με το kefi, η λέξη meraki είναι μια άλλη μη μεταφρασμένη λέξη που αναφέρεται στην απόλαυση για το τι κάνει κανείς και τα οφέλη που έχει η χαρά για την εργασία σας.

Από την άλλη πλευρά, το paratzatha χρησιμοποιείται για να αναφέρεται στους ανθρώπους που παρακολουθούν, κάτι που άλλωστε πολλοί Έλληνες θέλουν να διασκεδάσουν όταν δεν χορεύουν ή δεν παίζουν με το χρόνο τους. Ως αποτέλεσμα, θα βρείτε πολλά υπαίθρια καθίσματα και ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε δημοφιλείς πόλεις όπως η Αθήνα ή η Μύκονος. Θα μπορούσατε επίσης να αναφέρετε στους ανθρώπους που κάθονται σε αυτά τα ιδρύματα ως " aragma ", που είναι μια ελληνική αργκό λέξη που σημαίνει το ίδιο πράγμα με την "ψύξη" ή "hang out" κάνει στην Αμερική.

Θα ήθελα επίσης να γνωρίσετε κάποια ελληνικά χαιρετισμούς προτού ξεκινήσετε και το πιο σημαντικό από αυτά είναι το yia sou , που σημαίνει "καλή υγεία" και χρησιμοποιείται ως ανεπίσημος τρόπος για να πείτε "γεια". Μόλις είστε έτοιμοι να αναχωρήσετε, μπορείτε να πείτε ένα φιλικό " filia " που σημαίνει "φιλιά" και χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος να πει αντίο στην Ελλάδα.