Γρήγορα γεγονότα σχετικά με: Rhea

Μητέρα του Δία και της θεάς της Γης

Η Ρέα είναι αρχαία ελληνική θεά που ανήκει σε παλαιότερη γενιά θεοτήτων. Είναι η μητέρα μερικών από τους πιο γνωστούς Έλληνες θεούς και θεές, αλλά συχνά ξεχνιέται. Μάθετε τα βασικά στοιχεία για την Rhea.

Η εμφάνιση του Rhea : Η Ρέα είναι μια όμορφη μητρική γυναίκα.

Σύμβολο ή Χαρακτηριστικά του Rhea: Μπορεί να εμφανιστεί κάνοντας μια τυλιγμένη πέτρα την οποία υποκρίθηκε ότι ήταν το μωρό Δίας . Μερικές φορές καθόταν σε ένα θρόνο σε ένα άρμα.

Ένα ζευγάρι λιονταριών ή λιονταριών, που βρέθηκαν στην Ελλάδα στην αρχαιότητα, μπορεί να είναι παρόντες μαζί της. Κάποια αγάλματα με αυτά τα χαρακτηριστικά αναγνωρίζονται ως η Μητέρα των Θεών ή Κύβελε και στην πραγματικότητα μπορεί να είναι Rhea.

Τα δυνατά σημεία της Ρέας: Είναι μια εύφορη μητέρα θεά. Προς υπεράσπιση των παιδιών της, είναι τελικά λαθεμένη και τολμηρή.

Οι αδυναμίες της Rhea: Περάστε με τον Κρόνο να τρώει τα παιδιά της για πάρα πολύ καιρό.

Οι γονείς της Ρέα: Γαία και Ουράνος. Η Ρέα θεωρείται ένας από τους Τιτάνες , η γενιά των θεών που προηγήθηκαν των Ολυμπίων, από τους οποίους έγινε ο ηγέτης ο γιος της, ο Δίας.

Σύζυγος του Ρέα: Κρόνος (Κρόνος).

Τα παιδιά της Ρέας: Πολλοί από τους 12 Ολυμπιονίκες είναι οι απόγονοί της - η Δήμητρα, ο Άδης, η Ήρα, η Εστία, ο Ποσειδώνας και ο Δίας. Είναι πιο γνωστή ως η μητέρα του Δία. Μόλις έφερε τα παιδιά της, δεν είχε να κάνει με τους τελευταίους μύθους τους.

Μερικοί μεγάλοι ναοί της Ρέας: Έχει ένα ναό στη Φαιστού της Κρήτης και πιστεύεται ότι κάποιοι προέρχονται από την Κρήτη. άλλες πηγές τη συνδέουν ειδικά με το Όρος Ίδα που είναι ορατό από τη Φαιστό.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο στον Πειραιά διαθέτει μερικό άγαλμα και μερικές πέτρες από ναό στη Μητέρα των Θεών, κοινό τίτλο που χρησιμοποιείται με την Ρέα.

Η βασική ιστορία της Rhea : Η Rhea ήταν παντρεμένη με τον Kronos, που έγραψε και τον Cronus, ο οποίος φοβόταν ότι το δικό του παιδί θα πολεμούσε και θα τον αντικατέστησε ως βασιλιά των Θεών, όπως είχε κάνει και με τον πατέρα του Ουράνιο.

Όταν λοιπόν γεννήθηκε η Ρέα, ​​άρπαξε τα παιδιά. Δεν πέθαναν, αλλά παρέμειναν παγιδευμένοι στο σώμα του. Η Ρέα τελικά έπεσε κουρασμένη να χάσει τα παιδιά της με αυτό τον τρόπο και κατάφερε να πάρει τον Κρόνο να πάρει ένα τυλιγμένο βράχο αντί του πιο πρόσφατου μωρού της, του Δία. Ο Δίας ανυψώθηκε σε μια σπηλιά στην Κρήτη από την νύμφη των Αιματών Αλμαθίας και φυλάσσεται από μια ομάδα αγωνιστών που ονόμαζαν τους κούρετους, οι οποίοι αποκρύπτουν τις κραυγές του, χτυπώντας τις ασπίδες τους, κρατώντας τον Κρόνο από το να μαθαίνει ποιος ήταν. Ο Δίας τότε πολέμησε τον πατέρα του, απελευθερώνοντας τους αδελφούς και τις αδερφές του.

Συχνές ορθογραφίες και εναλλακτικά ορθογραφικά: Rea, Raya, Rhaea, Rheia, Reia ..

Ενδιαφέροντα γεγονότα για την Ρέα: Η Ρέα συγχέεται με τη Γαία . και οι δύο είναι ισχυρές μητέρες θεές που πιστεύεται ότι κυβερνούν τον ουρανό και τη γη.

Τα ονόματα των θεών Rhea και Hera είναι αναγγραφικά μεταξύ τους - αναδιατάσσοντας τα γράμματα που μπορείτε να γράψετε είτε το όνομα. Η Ήρα είναι κόρη της Ρέας.

Η τελευταία ταινία "Star Wars" χαρακτηρίζεται από ένα θηλυκό χαρακτήρα που ονομάζεται Rey και θα μπορούσε να είναι ένα όνομα που σχετίζεται με τη θεά Rhea.

Γρηγορότερα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές :

Οι 12 Ολύμπιοι - Θεοί και θεές - Έλληνες θεοί και θεές - Ιεροί ναοί - Τιτάνες - Αφροδίτη - Απόλλωνα - Άρης - Άρτεμις - Αταλάντα - Αθηνά - Κενταύροι - Κυκλώπες - Δήμητρα - Διονύσιος - Έρος - Γαία - Άδης - Ήλιος - - Ηρακλής - Ερμής - Κρόνος - Μέδουσα - Νίκη - Παν - Πανδώρα - Πήγασος - Περσεφόνη - Ρέα - Σελένη - Δία .

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τις δικές σας εκδρομές στη Σαντορίνη και ημερήσιες εκδρομές στη Σαντορίνη