Συσκευασία ή αποστολή σουβενίρ από το ταξίδι σας

Η μεταφορά αναμνηστικών μαζί σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και η συσκευασία τους στη βαλίτσα σας μπορεί να είναι ενοχλητική, αλλά μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή από τη μεταφορά τους στο σπίτι. Εδώ είναι μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε αν θα αποθηκεύσετε χώρο για βαλίτσες για δώρα και αναμνηστικά ή θα τους στείλετε στο σπίτι.

Τύπος και αξία του σουβενίρ

Εάν αγοράζετε εύθραυστα ή υψηλής αξίας αντικείμενα όπως γυαλικά, κοσμήματα ή έργα τέχνης κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, θα χρειαστεί να εξετάσετε προσεκτικά πώς θα τα πάρετε σπίτι.

Αν τα σουβενίρ σου είναι αρκετά μικρά για να ταιριάζουν, σωστά τυλιγμένα, στη σακούλα μεταφοράς, αυτή είναι ίσως η ασφαλέστερη και φθηνότερη επιλογή σου. Εάν τα αντικείμενά σας είναι μεγαλύτερα, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα είναι ασφαλέστερο να τα αποστείλετε στο σπίτι ή να τα συσκευάσετε στον ελεγμένο τσάντα σας.

Κόστος

Φέρνοντας μια άδεια τσάντα για σουβενίρ δεν είναι πλέον η προσιτή επιλογή που υπήρχε. Σήμερα, πολλές αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν για κάθε τσάντα που έχει ελεγχθεί ή υπερβολική βάρυνση, ενώ οι γραμμές κρουαζιέρας και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες περιορίζουν τον αριθμό των τσαντών που μπορείτε να φέρετε. Ελέγξτε την αεροπορική εταιρεία, τη γραμμή κρουαζιέρας ή τον ιστότοπο του ταξιδιωτικού πράκτορα για να μάθετε ποιες πολιτικές αποσκευών ισχύουν για το συγκεκριμένο ταξίδι σας. Στη συνέχεια, τα έξοδα αποστολής έρευνας για τους τύπους σουβενίρ που σκοπεύετε να αγοράσετε. Εκτός από το τοπικό ταχυδρομείο, ίσως θελήσετε να εξετάσετε ιδιωτικές εταιρείες, όπως η DHL, η FedEx, η UPS ή η Airborne Express. Σε ορισμένες χώρες, οι ιδιωτικές ναυτιλιακές εταιρείες προσφέρουν αξιόπιστες υπηρεσίες και αγγλόφωνο προσωπικό. Το Offex της Ισπανίας αποτελεί παράδειγμα αυτού του τύπου εταιρείας.

Φροντίστε να δείτε το δρομολόγιο σας και να αποφασίσετε αν θα έχετε ελεύθερο χρόνο και μεταφορά για να μεταβείτε σε κάποιο ταχυδρομείο ή γραφείο αποστολής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Απαιτούμενα αναλώσιμα

Οι πολιτικές αποστολής διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Στις ΗΠΑ, τα κουτιά που χρησιμοποιούνται για αποστολή αλληλογραφίας πρέπει να σφραγιστούν μόνο με την κατάλληλη ταινία, αλλά δεν μπορείτε να μεταφέρετε αντικείμενα σε κουτιά που χρησιμοποιούνται προηγουμένως για τη συγκράτηση αλκοολούχων ποτών, εκτός και αν σκοτώνετε όλες τις αναφορές σε αυτά τα ποτά.

Στην Ινδία, τα αντικείμενα πρέπει να συσκευάζονται σε ύφασμα. Άλλες χώρες απαιτούν όλες οι συσκευασίες να συσκευάζονται σε καφέ χαρτί. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας τα κατάλληλα είδη αποστολής, γεμάτα στο κουτί σας, για να εξοικονομήσετε χρήματα. μπορεί επίσης να είστε σε θέση να βρείτε ένα γραφείο εξυπηρέτησης ναυτιλίας που μπορεί να σας πουλήσει εκείνα τα προμήθειες και ακόμη και να τυλίξετε το πακέτο σας σωστά.

Αν σχεδιάζετε να μεταφέρετε τα αναμνηστικά σας μαζί σας, μπορείτε ακόμα να χρειαστείτε προμήθειες συσκευασίας, όπως περιτύλιγμα με φυσαλίδες, αυτοκόλλητες σακούλες για υγρά αντικείμενα ή ακόμα και κουτί. Συμπληρώστε τα κιβώτια και τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος της βαλίτσας σας. Φέρτε μερικές πλαστικές τσάντες παντοπωλείου και χρησιμοποιήστε τις και τα ρούχα σας για να τυλίξετε εύθραυστα αντικείμενα.

Τελωνειακοί δασμοί και φόροι

Οι δασμολογικοί συντελεστές και οι φόροι διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε μερικά ακριβά αντικείμενα ή πολλά σουβενίρ χαμηλού κόστους, ίσως θελήσετε να εξοικειωθείτε με τις απαλλαγμένες από δασμούς απαλλαγές και τις απαιτήσεις τελωνειακού δασμού πριν φύγετε από το σπίτι σας. Εάν στέλνετε τα αναμνηστικά σας στο σπίτι, ενδέχεται να εξακολουθείτε να είστε υπόχρεοι για τελωνειακούς δασμούς και φόρους επί των νεοαποκτηθέντων αντικειμένων και τα προσωπικά ποσά απαλλαγής μπορεί να διαφέρουν για τα ταχυδρομικά αντικείμενα και τα είδη που μεταφέρονται χειροκίνητα.

Ταχυδρομικούς κανονισμούς

Αν νομίζετε ότι μπορεί να θέλετε να μεταφέρετε τα αναμνηστικά σας στο σπίτι αντί να τα συσκευάσετε στη βαλίτσα σας, πάρτε λίγο χρόνο για να αναθεωρήσετε τους ταχυδρομικούς κανονισμούς στη χώρα προορισμού σας.

Μάθετε πώς θα πρέπει να περιτυλιχθεί και να εγγραφεί η συσκευασία σας και να ρίξετε μια ματιά στους διάφορους τύπους διεθνών αποστολών που διατίθενται. Ίσως θελήσετε να μάθετε κάποιο λεξικό σχετικά με το ταχυδρομείο στην τοπική γλώσσα, ώστε να μπορείτε να ζητήσετε τις μορφές και τις υπηρεσίες που θα χρειαστείτε.

Αξιοπιστία της ταχυδρομικής υπηρεσίας / Ναυτιλιακή εταιρεία

Ενώ κάνετε την έρευνα πριν από την εκδρομή σας, ρίξτε μια ματιά σε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και τις ιδιωτικές εταιρείες ναυτιλίας στη χώρα προορισμού σας. Δυστυχώς, δεν είναι όλα τα συστήματα αλληλογραφίας αποτελεσματικά και, σε ορισμένες χώρες, τα πολύτιμα αντικείμενα που αποστέλλονται μέσω του ταχυδρομείου δεν το κάνουν ποτέ στους αποδέκτες τους. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως να είστε καλύτεροι χρησιμοποιώντας μια ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρεία, όπως η DHL, ή να μεταφέρετε τα σουβενίρ σας στη βαλίτσα σας. Τα φόρουμ ταξιδιών και οι ταξιδιωτικοί οδηγοί συχνά περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τους χρόνους παράδοσης και τη δυνατότητα κλοπής σε ένα ταχυδρομικό σύστημα συγκεκριμένης χώρας.

Η επιλογή μιας μεθόδου αποστολής που καταγράφει το πακέτο σας και παρέχει έναν μοναδικό αριθμό παρακολούθησης μπορεί μερικές φορές - αλλά όχι πάντα - να κρατήσει το πακέτο σας ασφαλές.

Η κατώτατη γραμμή

Δεν υπάρχει τρόπος συσκευασίας ή αποστολής. Μπορεί να αποφασίσετε να κρατήσετε τα σουβενίρ σας μαζί σας, μόνο για να τα κλέψετε από τις αποσκευές σας ή από την τσάντα μεταφοράς στο αεροδρόμιο. Ή, μπορείτε να αποφασίσετε να τα ταχυδρομήσετε, στη συνέχεια, μάθετε ότι το πακέτο σας έπεσε από ένα περονοφόρο όχημα και καταστράφηκε. Μπορείτε να αποφύγετε πολλά προβλήματα σκέπτοντας το πρόβλημα πακέτου ή ταχυδρομείου πριν από την ημερομηνία αναχώρησής σας. Ο προγραμματισμός μπροστά και η διεξαγωγή έρευνας θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να πάρετε τα αναμνηστικά σας σπίτι.