Αποκατάσταση TCM για αποφυγή ασθενειών Υψηλού Υψόμετρου

Σημείωση: Τα παρακάτω δεν είναι σύσταση. Γράφω γι 'αυτό μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς. Είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο.

Το TCM αντιπροσωπεύει την παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια και ως εκ τούτου έχει αρκετές θεραπείες που εμείς οι Δυτικοί θα στραφούν κανονικά με συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε στην Κίνα και σχεδιάσετε να αποτολμήσετε σε ορισμένες τοποθεσίες σε μεγάλα υψόμετρα, ίσως να μην σκέφτεστε να ακολουθήσετε μια συνταγή για το Diamox.

Το Diamox είναι ένα φάρμακο που συνταγογραφείται για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της ασθένειας σε μεγάλο υψόμετρο . Ωστόσο, δεν είναι διαθέσιμη για συνταγογράφηση στην Κίνα. Έτσι εάν αποφασίσετε ότι ίσως χρειαστεί κάτι για να σας βοηθήσει να μάθετε τα αποτελέσματα του υψομέτρου, δεν θα είστε σε θέση να προμηθευτείτε το Diamox μόλις φτάσετε στην Κίνα.

Ένα τοπικό, TCM Remedy

Υπάρχει κάτι που μπορείτε να πάρετε για να αποτρέψετε τις δυσμενείς επιπτώσεις από την υψόμετρο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό φάρμακο κινεζικής ιατρικής για την ασθένεια σε ύψος που διατίθεται από παραδοσιακά φαρμακεία σε όλη την Κίνα χωρίς ιατρική συνταγή. Το κινεζικό της όνομα είναι hong jing tian (红景天).

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Hong Jing Tian

Εάν ανησυχείτε για τις επιπτώσεις του μεγάλου υψομέτρου, τότε ίσως αξίζει να δοκιμάσετε το χονγκ τσινγκ . Ενώ το υψόμετρο δεν με επηρεάζει δυσμενώς, αποφάσισα να αγοράσω μερικούς και να το δοκιμάσω για ένα ταξίδι στο Lijiang (2400μ) και το Zhongdian / "Shangri-La" (3300μ).

Ενώ συνιστάται να ξεκινήσετε μια εβδομάδα πριν φτάσετε σε μεγάλο υψόμετρο, άρχισα να παίρνω τα χάπια μόνο πέντε ημέρες πριν αναχωρήσω για το ταξίδι.

Η δόση είναι 2 χάπια δύο φορές την ημέρα και πήρα δύο χάπια το πρωί και δύο τη νύχτα. Δεν μου έδωσε παρενέργειες που ανίχνευσα. Ένιωσα το υψόμετρο στο Λιτζιάνγκ μόνο όταν έφερα την 3χρονη κόρη μου πάνω σε σκάλες, αλλά, αλλιώς, δεν έκανα δυσμενείς επιπτώσεις. Το Λιτζιάνγκ βρίσκεται σε υψόμετρο 2400μ.

Μετά το Λιτζιάνγκ, πήγαμε σε ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Tacheng που βρίσκεται σε περίπου 2000 + m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στο Tacheng δεν ένιωσα πραγματικά ανεπιθύμητα υψόμετρα. Τέλος, επισκεφθήκαμε το Zhongdian (Shangri-La). Αυτό ήταν το υψηλότερο σημείο του ταξιδιού μας. Το Shangri-la βρίσκεται περίπου στα 3300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Εδώ θα μπορούσε κανείς να αισθανθεί τα αποτελέσματα, ειδικά μετά από αναρρίχηση τριών σκαλοπατιών στην αίθουσα του ξενοδοχείου μας. Εκτός από την αναπνοή και τους ήπιους πονοκεφάλους, το υψόμετρο δεν μας επιβραδύνει.

Είναι ο Hong Jing Tian αποτελεσματικός;

Μήπως βοήθησε ο Χονγκ Τζιγκ με το μεγάλο υψόμετρο; Ποτέ δεν θα ξέρω σίγουρα, αλλά ήμουν ευτυχής που το είχα και το πήρα. Όταν ταξιδεύω με τα παιδιά μου ή όταν δεν έχω πολύ χρόνο για να χάσω (πότε;), μου αρέσει να έχω την ασφάλιση που, ελπίζω, δεν θα υποφέρουν όταν είμαι στις διακοπές. Επειδή το φάρμακο είναι διαθέσιμο πέρα ​​από τον πάγκο και δεν είναι ακριβό, πιθανότατα θα το πάρω ξανά την επόμενη φορά που θα ταξιδέψω σε ένα μεγάλο υψόμετρο.