Επισκόπηση της σεζόν τύπου τυφώνα στην Κίνα

Ναι, υπάρχει εποχή βροχών στην Κίνα. Υπάρχει επίσης μια άλλη εποχή διασκέδασης: εποχή τυφώνα (台风 - tai feng σε μανταρίνι). Ενώ τυφώνες μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή από το Μάιο έως το Δεκέμβριο, η κύρια εποχή στην Κίνα είναι ο Ιούλιος μέχρι τον Σεπτέμβριο και η κορυφή της εποχής καταιγίδας είναι τον Αύγουστο.

Τοποθεσία των Τσιφάνι

Οι τύφωνα ξεκινούν στον Ειρηνικό Ωκεανό ή στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Συγκεντρώνουν δύναμη και στη συνέχεια χτυπούν τις νότιες και ανατολικές ακτές της Κίνας.

Τα νησιά του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στους τυφώνες όπως είναι οι επαρχίες Guangdong και Fujian στην ηπειρωτική χώρα. Οι τυφλοί χτύπησαν κατά μήκος της ακτής της Κίνας και μπορούν να στείλουν καταιγίδες στην ενδοχώρα για αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της καταιγίδας, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον υψηλό άνεμο και τις τεράστιες ποσότητες βροχοπτώσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τι είναι τυφώνας;

Ο εμπειρογνώμονας του καιρού μας απαντά αυτό για εμάς στο "Pacificcanes".

Ταξίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν τύπου τυφώνα

Είναι ακόμα καλό να σχεδιάζετε ταξίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν τυφώνα, καθώς δεν γνωρίζετε ποτέ πότε ή πού θα χτυπήσει κάποιος. Οι επιπτώσεις της καταιγίδας μπορεί να διαρκέσουν μερικές ώρες ή λίγες μέρες. Μερικές φορές υπάρχουν προειδοποιήσεις τυφώνα και τίποτα δεν συμβαίνει καθόλου. Μερικές φορές ένας τυφώνας σαρώνει μέσα και μέσα σε 24 ώρες έχετε όμορφο, καθαρό καιρό μετά τη θύελλα. Μερικές φορές, όμως, όπως και με το ταξίδι της εβδομάδας στην Ταϊβάν πριν από μερικά χρόνια, ένας τυφώνας χτυπάει και μια καταιγίδα παραμένει και κινείται για τον ακριβή αριθμό ημερών που επισκέπτεστε ένα μέρος.

Έτσι, ενώ δεν πρέπει να ανησυχείτε πάρα πολύ για τα ταξίδια κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, θέλετε να είστε έτοιμοι.

Τι να κάνετε αν χτυπά ένας τυφώνας

Εάν ένας τυφώνας χτυπήσει την περιοχή σας, πιθανότατα θα σας προειδοποιήσει για να παρακολουθήσετε τον καιρό του CNN στο ξενοδοχείο σας. Το προσωπικό του ξενοδοχείου θα σας πει πιθανώς και αν μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας σε ένα τοπικό χαρτί αγγλικής γλώσσας, αυτός είναι ένας άλλος καλός τρόπος για να ενημερωθείτε για τον καιρό.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα, μπορείτε ακόμα να βγείτε έξω κατά τη διάρκεια ενός τυφώνος. Τις πρώτες πρωινές ώρες, εάν είναι μόνο σταθερή βροχή, τότε θα είστε σε θέση να περπατήσετε μέρη (η κλήση των ταξί θα είναι δύσκολη) και τα λεωφορεία θα λειτουργούν. Καθώς η βροχή συνεχίζει, η αποστράγγιση σε ορισμένες περιοχές των πόλεων μπορεί να υποστηριχθεί, έτσι οι δρόμοι, οι πρώτοι όροφοι και τα πεζοδρόμια αρχίζουν να πλημμυρίζουν. Αν βλέπετε ότι αυτό αρχίζει να συμβαίνει, πιθανότατα θέλετε να αρχίσετε να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας, όσο περισσότερο συνεχίζεται, τόσο πιο δύσκολο (και πιο βρεγμένο) θα είναι στο σπίτι σας. Σας συμβουλεύω να αποφύγετε τις υπόγειες διαδρομές σαν να αυξάνεται η σοβαρότητα της καταιγίδας, οι σήραγγες του μετρό μπορούν να πλημμυρίσουν και δεν θέλετε να κολλήσετε κάπου, χειρότερα, μέσα σε ένα σταθμό. Τα καταστήματα, τα μουσεία και τα εστιατόρια θα είναι ανοικτά εάν η καταιγίδα δεν είναι σοβαρή.

Εάν η καταιγίδα είναι σοβαρή, τα πράγματα θα κλείσουν και οι διαχειριστές θα στείλουν τους εργαζόμενους στο σπίτι νωρίς. Σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα θέλετε να μείνετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας. (Μην ανησυχείτε, το ξενοδοχείο σας θα παραμείνει ανοιχτό.) Βεβαιωθείτε ότι έχετε πακετάρει ένα επιπλέον βιβλίο, μερικές ταινίες ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε για να διασκεδάσετε τον εαυτό σας για τη δυνατότητα 24 ωρών στο δωμάτιό σας χωρίς να μπορείτε να βγείτε.

Τι να Pack για τυφώνας καιρός

Όπως και με την εποχή των βροχών , θα θελήσετε να φοράτε ρούχα και παπούτσια ανθεκτικά στη βροχή.

Στην πραγματικότητα, αν βρεθείτε σε ένα τυφώνα, αν δεν έχετε ένα ξηρό κοστούμι έτοιμο για καταδύσεις σε βάθος, πιθανότατα θα νιώσετε υγρό. Αυτό που θέλετε είναι ρούχα που στεγνώνουν γρήγορα ή δεν σας πειράζει να νιώσετε υγρό (και πιτσιλίσματα από το νερό του δρόμου). Ενώ δεν θέλετε να τραβήξετε καουτσούκ μπότες μαζί σας, τα παπούτσια σαν Crocs δεν είναι κακή επιλογή επειδή εσείς μπορεί να τους σκουπίσει. Μπορείτε να βρείτε αυτό το είδος παπουτσιού παντού στις κινεζικές αγορές και τους πωλητές δρόμου, ώστε να μην τους φέρνετε απαραίτητα μαζί, αλλά εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα ζευγάρι εάν βρίσκεστε με την προοπτική να στέκεστε σε έξι εκατοστά νερό στα καινούρια σου αθλητικά παπούτσια. Τα γρήγορα ξηρά πουκάμισα και σορτς είναι καλό να φορούν σε αυτόν τον καιρό, όπως είναι ένας ελαφρύς διακόπτης αιολικής ενέργειας. Εάν μεταφέρετε μια τσάντα, θα τοποθετούσα ένα στεγνό μπλουζάκι για να μπορέσετε να μπείτε μέσα σε ένα μουσείο ή ένα τέτοιο που θα είναι κλιματιζόμενο έτσι ώστε να μην πάρετε πάρα πολύ κρύο.