Βουργουνδία με τρένο - μια σιδηροδρομική εξερεύνηση της Βουργουνδίας

Είναι κοινά αποδεκτό ψέμα ότι δεν μπορείτε να δείτε την ευρωπαϊκή ύπαιθρο με το τρένο. Το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό σύστημα καλύπτει πολύ περισσότερο έδαφος από ό, τι θα περίμενε κανείς αν δεν είχατε στη διάθεσή σας τους κατάλληλους σιδηροδρομικούς χάρτες.

Το διαδίκτυο έχει επιδεινώσει το πρόβλημα επειδή οι συνολικοί σιδηροδρομικοί χάρτες είναι δύσκολο να εμφανιστούν στο περιορισμένο εύρος ζώνης και στο περιορισμένο πλάτος των pixel της κοινής ιστοσελίδας.

Έτσι, αν θέλετε να εξερευνήσετε μερικά από τα πιο συναρπαστικά τοπία της Γαλλίας, αφήνοντας την οδήγηση σε κάποιον άλλο, ακολουθήστε και θα έχετε τη δυνατότητα να σχεδιάσετε το δικό σας προσωπικό δρομολόγιο σε ένα από τα αγαπημένα μου μέρη, τη γαλλική Βουργουνδία , συγκεκριμένα, η Ακτή του Κόλπου, η χρυσή ακτή.

Βουργουνδία Ξεκινώντας από το Παρίσι

Αν πετάτε στο Παρίσι, μπορείτε να πάρετε το TGV απευθείας από το αεροδρόμιο Charles DeGaul (CDG) στη Ντιζόν ή το Beaune. Dijon είναι μια πόλη στη βόρεια Βουργουνδία με ένα λεπτό μεσαιωνικό πυρήνα και πολύ ενδιαφέρουσα αγορά. Θα πρέπει να μείνετε δύο διανυκτερεύσεις στη Ντιζόν και να αφήσετε το jet lag να διαλυθεί αν είστε απλά από τις ΗΠΑ.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο Vezelay , μια πόλη λόφων που αναπτύχθηκε για να προστατεύσει το Vézelay Abbey. η εκκλησία του μοναστηριού και η πόλη αποτελούν μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη είναι γνωστή για το κρασί και την κουζίνα της.

Εισαγωγή στην επαρχία της Βουργουνδίας με το τρένο

Από το Ντιζόν (ο σταθμός ονομάζεται Dijon Ville), μπορείτε να πάρετε ένα σύντομο χτύπημα είτε σε Beaune ή Chagny (Beaune έχει επίσης ένα σταθμό TGV). Εάν ταξιδεύετε σε περιορισμένη ημερήσια κάρτα Eurail, μην χρησιμοποιείτε μια μέρα για σύντομες εκδρομές όπως το Dijon προς Beaune.

Το Beaune είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να φτιάξετε ένα κόμβο για την επίσκεψή σας στο Βουργουνδία. Σταματήστε στο γραφείο τουριστικών πληροφοριών του Beaune στον περιφερειακό δρόμο στο 6 Bd Perpreuil και ελέγξτε τις επιλογές σας.

Εάν σας αρέσει το περπάτημα (και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δείτε το εκπληκτικό τοπίο του αμπελώνα από το βόλτα), το γραφείο μπορεί να σας προσφέρει ένα πακέτο περιπάτων με χάρτες και οδηγίες. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το Pass Beaune Comme Bourgogne, το οποίο θα σας δώσει εκπτώσεις στην περιήγηση στις τοποθεσίες - μην χάσετε το Hôtel-Dieu (Hospices de Beaune), το οποίο συνδυάζει την φιλανθρωπική κοινότητα με τη βιομηχανία οίνου με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο.

Υπάρχουν επίσης εναλλακτικές λύσεις όπως οι εκδρομές που μπορεί να σας συμβουλέψει το τουριστικό γραφείο.

Υπάρχει επίσης μια ποδηλατική διαδρομή από το Beaune στο Santenay. Το φυλλάδιο είναι μια λήψη PDF και μόνο στα γαλλικά. Μπορείτε να ενοικιάσετε ποδήλατα στο Beaune, να ενημερωθείτε από το γραφείο πληροφοριών τουριστών.

Μια εναλλακτική λύση για μια στάση στο Beaune συνεπάγεται να παραμείνετε στο τοπικό τρένο λίγο περισσότερο και να κατεβείτε στο χωριό Chagny . Εδώ θα θέλετε να μείνετε στο Hotel Restaurant Lameloise, το 36 Place D'armes, το οποίο διαθέτει ένα κορυφαίο εστιατόριο παρά το γεγονός ότι είναι μόνο ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων.

Στη συνέχεια, η γραμμή τρένων είναι Chalon-sur-Saône . Εδώ βρίσκεστε στην καρδιά της Côte Chalonnaise, με διάσημες ονομασίες όπως το les Mercurey, το Rully και το Montagny.

Εδώ μπορείτε να πιάσετε το Voie Verte , ένα πλακόστρωτο μονοπάτι που εκτείνεται 117 χιλιόμετρα μακριά από τους δρόμους και τα αυτοκίνητα με παλιά σιδηροδρομικά και μεταφορικά μονοπάτια. Μπορείτε να περπατήσετε ή να οδηγήσετε ένα ποδήλατο σε αυτό μέσα από τα αμπέλια της Βουργουνδίας. Εδώ είναι ένας χάρτης και πληροφορίες σχετικά με την πρώτη voie verte της Γαλλίας.

Συμβουλευτείτε το γραφείο τουριστών στο 4 place du Port Villiers.

Εκπαιδευτικό υλικό για τη Βουργουνδία

Συνεχίζοντας νότια από την Βουργουνδία

Ακριβώς νότια στη σιδηροδρομική γραμμή είναι η γαλλική πρωτεύουσα της Λυών .

Ταξιδέψτε πιο νότια για να ανακαλύψετε τα κρασιά και τις πόλεις της κοιλάδας του Ροδανού.