Επισκεφτείτε το στέμμα του Αγίου Ελευθερίου

Έχετε τι παίρνει για να κοιτάξει έξω από τα παράθυρα στο στέμμα του στέμματος;

Αν ανέβηκες στις σκάλες μέχρι το στεφάνι του Άγαλμα της Ελευθερίας πριν από περίπου 25 χρόνια, μπορεί να θυμάστε έντονα την αργή ανάδυση που έπεσε στη γραμμή, σιγά-σιγά ανακατεύοντας ένα βήμα κάθε φορά, ακολουθούμενο από τον αμέσως πίσω σας. Εάν επρόκειτο να επισκεφθείτε το στέμμα σήμερα, τώρα που έχετε ξανανοίξει την πρόσβαση, θα βρείτε μια δραματικά διαφορετική εμπειρία (ευχαριστώ την καλοσύνη!) Εδώ είναι που θα θελήσετε να μάθετε αν σκέφτεστε να αναρριχηθείτε στην κορώνα για την επίσκεψή σας στο Άγαλμα της Ελευθερίας .

Η επίσκεψη στο στέμμα απαιτεί περπάτημα μέχρι 363 βήματα προς κάθε κατεύθυνση . Είναι αρκετά απότομο (ιδιαίτερα τα τελευταία 146 βήματα που είναι μια στενή σκάλα διπλής έλικας), αλλά ασφαλής ανάβαση. Είναι το ισοδύναμο της αναρρίχησης 27 ιστοριών. Οι επισκέπτες που είναι συνηθισμένοι να περπατούν δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα να κάνουν την ανάβαση, αλλά δεν συνιστώνται για μικρά παιδιά (κάτω των 8 ετών) ή για άτομα που δεν είναι τουλάχιστον μέτρια κατάλληλα.

Το νέο σύστημα έχει μειώσει δραματικά τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο στέμμα κάθε μέρα. Η άνοδος αυτής είναι ότι η σκάλα δεν είναι ποτέ γεμάτη και μπορείτε να πάρετε τα βήματα με το δικό σας ρυθμό. Υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα, αλλά δεν υπάρχει υπηρεσία ανελκυστήρα και δεν υπάρχει βοήθεια. Σύμφωνα με τους Rangers στην κορυφή του στέμματος, τείνει να είναι πιο πολυσύχναστο στο στέμμα το πρωί και πολύ ήσυχο το απόγευμα. Περιορίζουν τον αριθμό των ατόμων που ανεβαίνουν τη σκάλα ανά πάσα στιγμή, οπότε είναι πιθανό να βρεθείτε να περιμένετε τη σειρά σας, αλλά είναι απίθανο.

Το μειονέκτημα αυτού του γεγονότος είναι ότι υπάρχουν πολύ λιγότερα εισιτήρια εισόδου σε κορώνα και πρέπει συχνά να γίνει κράτηση πολύ νωρίτερα .

Ένα από τα καλύτερα μέρη της αναρρίχησης στο στέμμα γίνεται να δει κανείς το εσωτερικό του αγάλματος. Μόλις φτάσετε στην κορυφή, υπάρχουν μερικά μικρά παράθυρα για να κοιτάξετε έξω, αλλά δεν είναι ένα ιδανικό σημείο για τη λήψη φωτογραφιών και ο χρόνος σας πιθανότατα θα περιοριστεί σε λίγα μόνο λεπτά.

Τι να περιμένετε όταν έχετε εισιτήριο Crown Access

Θα χρειαστεί να παραλάβετε το εισιτήριο εισόδου στέμματός σας στο περίπτερο κλήσης στο εσωτερικό του Κάστρου Κλίντον πριν μπείτε στη γραμμή για ασφάλεια πριν την επιβίβαση. Φέρτε τον αριθμό επιβεβαίωσης, το αναγνωριστικό φωτογραφίας και την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήσατε για την αγορά των εισιτηρίων.

Πριν επιβιβαστείτε στο πλοίο στο νησί Liberty , θα πρέπει να καθαρίσετε την ασφάλεια. Η ασφάλεια είναι παρόμοια με εκείνη που μπορεί να περιμένετε σε ένα αεροδρόμιο - θα πρέπει να αφαιρέσετε τα εξωτερικά ρούχα, να έχετε τις τσάντες σας και άλλα αντικείμενα ακτίνων Χ και να περπατήσετε μέσω ανιχνευτή μετάλλων. Ευτυχώς, αυτό συμβαίνει σε μια ελεγχόμενη από κλιματισμό περιοχή, οπότε είναι μια άνετη ανακούφιση από την υπόλοιπη εμπειρία, η οποία είναι σχεδόν πλήρως εκτεθειμένη στα στοιχεία, είτε πρόκειται για ένα κρύο πρωινό το χειμώνα είτε για ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα. Η πραγματική διαδρομή με φέρι στο νησί Liberty διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου επιβίβασης.

Ο "χρόνος" στο εισιτήριό σας αναφέρεται στην ώρα που πρέπει να φτάσετε στο σημείο ελέγχου ασφάλειας πρόσβασης στο στεφάνι στο Liberty Island. Σε εκείνο το σημείο, θα εμφανίσετε το εισιτήριο και το αναγνωριστικό σας και θα λάβετε μια ζώνη καρπού που σας δίνει πρόσβαση στην κορώνα. Αποδυτήρια είναι διαθέσιμα για την αποθήκευση των αντικειμένων σας ενώ επισκέπτεστε το εσωτερικό του Άγαλμα της Ελευθερίας.

Οι επισκέπτες επιτρέπεται να φέρουν μια φωτογραφική μηχανή και ένα μπουκάλι νερό στο άγαλμα. Το εσωτερικό του Άγαλμα δεν είναι κλιματιζόμενο (ή θερμαινόμενο) τόσο ντυμένο για τον καιρό .

Η πρόσβαση ξεκινά με την επίσκεψη στο Μουσείο Άγαλμα της Ελευθερίας στο βάθρο του Αγίου. Εδώ μπορείτε να δείτε τον αρχικό πυρσό του Αγίου μέχρι να βρεθείτε κοντά στο βάθρο. Μπορείτε να πάρετε έναν ανελκυστήρα στο επίπεδο του βάθρου του Άγαλμα, αλλά πέρα ​​από αυτό, υπάρχουν μόνο λίγα βήματα.

Ανάλογα με το ρυθμό σας, θα χρειαστούν περίπου 15-20 λεπτά για να ανεβείτε στην κορυφή της στεφάνης και της πλάτης, αλλά ίσως θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο στο βάθρο πριν ή μετά την άνοδό σας.

Συμβουλές για την επίσκεψη στο στέμμα