Ένας οδηγός επισκεπτών στο Guangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ

Το Guangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ στα νοτιοανατολικά της Κίνας, είναι γνωστό περισσότερο για την οικονομία και τη γειτνίαση του με το Χονγκ Κονγκ, παρά για τον σημαντικό τουρισμό. Η πόλη και η περιοχή γύρω από αυτήν (τώρα η επαρχία Γκουανγκντόνγκ) ήταν παλαιότερα γνωστή στη Δύση ως "Καντόνι", ώστε να είναι ένα γνωστό όνομα για εσάς από τα βιβλία ιστορίας.

Πράγματι, η Guangzhou έχει μακρά ιστορία εμπορίου και επιχειρήσεων. Πολλοί ταξιδιώτες μπορούν να βρεθούν εκεί σε επαγγελματικά ταξίδια ή καθ 'οδόν προς το Χονγκ Κονγκ.

Τοποθεσία

Το Guangzhou είναι μόνο τρεις ώρες (με λεωφορείο, 40 λεπτά με αεροπλάνο) από το Χονγκ Κονγκ. Βρίσκεται στον ποταμό Pearl που αδειάζει στη Νότια Θάλασσα της Κίνας προς τα νότια. Το Guangdong, η επαρχία, αγκαλιάζει τη νότια ακμή της Κίνας και συνορεύει με την επαρχία Guangxi στα δυτικά, την επαρχία Hunan στα βορειοδυτικά, την επαρχία Jiangxi στα βορειοανατολικά και την επαρχία Fujian στα ανατολικά.

Ιστορία

Πάντα κέντρο εμπορίου προς αλλοδαπούς, το Guangzhou ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Qin (221-206 π.Χ.). Μέχρι το 200 μ.Χ., οι Ινδοί και οι Ρωμαίοι έρχονταν στο Γκουάνγκτζου και τα επόμενα πεντακόσια χρόνια, το εμπόριο αυξήθηκε με πολλούς γείτονες πολύ και κοντά στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία. Αργότερα ήταν ο τόπος πολλών συγκρούσεων μεταξύ Κίνας και δυτικών εμπορικών δυνάμεων όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ και το κλείσιμο του εμπορίου εδώ ενθάρρυνε τους πολέμους του οπίου.

Χαρακτηριστικά και αξιοθέατα

Ο Huanshi Lu , ή ο κύκλος δρόμος, και το Zhu Jiang , Pearl River είναι τα όρια για το κεντρικό Guangzhou, όπου βρίσκονται τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος.

Μέσα στον ποταμό Pearl στη νοτιοδυτική καμπή του, βρίσκεται το νησί Shamian, ο αρχικός χώρος της εξωτερικής παραχώρησης .

Σάμιν Ντα, Νησί
Αυτή είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα περιοχή του Guangzhou, καθώς τα αρχικά κτίρια είναι σε διαφορετικό βαθμό αποσύνθεσης και προσφέρει μια ευχάριστη και ήσυχη ανάπαυλα από την οδική δραστηριότητα στην υπόλοιπη πόλη.

Ο εξευγενισμός συμβαίνει και θα βρείτε καφετέριες και μπουτίκ πεζοδρόμων που καταλαμβάνουν τις τοποθεσίες όπου λειτουργούσαν κάποτε οι γάλλοι και οι βρετανοί έμποροι.

Ναοί & Εκκλησίες
Υπάρχουν αρκετοί ναοί και εκκλησίες ενδιαφέροντος στο Guangzhou και αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο αν είστε τόσο διατεθειμένοι.

Πάρκα

Αίθουσα μνήμης Sun Yat-Sen
Ο Δρ Sun είναι σεβαστός ως ιδρυτής της σύγχρονης Κίνας. Υπάρχει μια γκαλερί που απεικονίζει εικόνες και επιστολές του Dr. Sun.

Να πάρει εκεί

Guangzhou έχει ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμια στην Κίνα και υπάρχουν πολλές συνδέσεις με μεγάλες εγχώριες πόλεις. Είναι επίσης καλά συνδεδεμένο με λεωφορεία, σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές, ειδικά σε άλλες πόλεις κατά μήκος του Δέλτα του ποταμού Περλ όπως το Σενζέν και το Χονγκ Κονγκ.