Ιστορική Γέφυρα του Προξενικού Πάρκου Clinton στο Little Rock

Η Γέφυρα του Προεδρικού Πάρκου Κλίντον, ή η Γέφυρα Rock Island, είναι μια γέφυρα πεζών και ποδηλατών στο κέντρο του Little Rock, κοντά στο Προεδρικό Κέντρο του Κλίντον . Συνδέει το Little Rock με το βόρειο Little Rock, διασχίζοντας τον ποταμό Αρκάνσας και επιτρέπει την πρόσβαση των πεζών σε αξιοθέατα και στις δύο πλευρές του ποταμού, όπως η Heifer International, το Verizon Arena, το πάρκο Dickey Stephen Park , το River River και το Argenta Arts District.

Είναι ένα από τα έξι γέφυρες του Little Rock.

Η γέφυρα είναι επίσης μέρος του συστήματος ποταμού Αρκάνσας Trail και ολοκληρώνει ένα βρόχο 15 μιλίων συνεχούς διαδρομής. Πριν από την ολοκλήρωση της γέφυρας, οι ποδηλάτες και οι περιπατητές έπρεπε να σταματήσουν και να επιβιβαστούν σε ανελκυστήρα ή σκάλες για να διασχίσουν τον ποταμό στη γέφυρα Junction. Η Γέφυρα του Προεδρικού Πάρκου Clinton επιτρέπει ένα μη σταματημένο ταξίδι γύρω από τον βρόχο ποταμού Trail.

Πού πότε

Η είσοδος του Little Rock στην γέφυρα βρίσκεται στο Προεδρικό Πάρκο του Clinton στην οδό Clinton Avenue 1200 (χάρτης). Η είσοδος του North Little Rock βρίσκεται στην οδό Ferry (χάρτης), κοντά σε μια κατοικημένη γειτονιά.

Όλες οι γέφυρες του ποταμού Trail είναι ανοιχτές 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα, εκτός αν έχουν ανακοινωθεί άλλοι και είναι φιλικοί για το κατοικίδιο ζώο και τον ποδηλάτη.

Μπορείτε να βγείτε από τη γέφυρα στο Little Rock στον κύκλο των εορτασμών και να κατευθυνθείτε προς την Προεδρική Βιβλιοθήκη του Κλίντον και την Heifer International, ή να συνεχίσετε στο Ποτάμι με το River River και άλλους προορισμούς στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχει τόσο πολύ να κάνετε απευθείας στον ποταμό στη βόρεια πλευρά του Little Rock, αλλά υπάρχει πρόσβαση στο ποτάμι. Η ιστορική περιοχή Argenta και το Verizon Arena βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από αυτή την πλευρά. Το North Little Rock σχεδιάζει να ανακαινίσει την περιοχή.

Ιστορία

Η Γέφυρα του Προεδρικού Πάρκου Clinton είναι επίσης γνωστή ως Γέφυρα Rock Island και είναι μια πρώην σιδηροδρομική γέφυρα.

Αυτή η γέφυρα χτίστηκε το 1899 για τους σιδηροδρόμους Choctaw και Memphis και οδήγησε στο σταθμό Choctaw. Ο σταθμός Choctaw είναι τώρα ο τόπος κατοικίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Κλίντον, του Ινστιτούτου Δημόσιας Πολιτικής Κλίντον και του Ιδρύματος Κλίντον.

Η ανακαίνιση της γέφυρας του Rock Island ήταν 7 χρόνια πριν. Το ίδρυμα Κλίντον συμφώνησε να ανακαινίσει τη γέφυρα στο επίσημο αίτημα του 2001 για μίσθωση γης για το Προεδρικό Κέντρο του Clinton από το Little Rock για $ 1 το χρόνο. Εκτίμησαν ότι το έργο ήταν 4 εκατομμύρια δολάρια και είχε προγραμματίσει να ανοίξει τη γέφυρα το 2004 μαζί με το Προεδρικό Κέντρο της Clinton. Ωστόσο, αυτές οι εκτιμήσεις κόστους αποδείχθηκαν πολύ χαμηλές, εν μέρει λόγω της αύξησης του κόστους του χάλυβα. Το έργο ανακαίνισης χρειάστηκε πραγματικά 10,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία κανείς δεν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσει.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το 2010 μετά την ολοκλήρωση της συλλογής κεφαλαίων από κεφάλαια κινήτρων ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ. Άλλες πηγές χρημάτων για τη γέφυρα περιλαμβάνουν 1 εκατομμύριο δολάρια από το Little Rock, 4 εκατομμύρια δολάρια από το Ίδρυμα Clinton, 2,5 εκατομμύρια δολάρια από το κράτος, 750,000 δολάρια από το North Little Rock και 250,000 δολάρια από ιδιωτικούς δωρητές.

Η γέφυρα άνοιξε στις 2 Οκτωβρίου 2011.

Πάρκο Υγροτόπων Bill Clark

Σε συνδυασμό με τη γέφυρα, ανακαινίστηκε και η γη γύρω από την περιοχή.

Το πάρκο Wetland Park του Bill Clark είναι 13 στρέμματα γης κατά μήκος του ποταμού Αρκάνσας, με πεζοδρόμια, υπερυψωμένους διαδρόμους και ερμηνευτικές οθόνες. Το πάρκο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε τα μέρη να παραμείνουν ανενόχλητα, διατηρώντας την άγρια ​​φύση και τα φυτά στην περιοχή.

Ενδιαφέροντα γεγονότα

Αρχικά, η γέφυρα ήταν μια γέφυρα στροφής, αλλά το 1972 προστέθηκε ένας ανελκυστήρας για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του συστήματος πλοήγησης McClellan-Kerr.

Η γέφυρα έχει μήκος 1.614 πόδια.

Ο Μπιλ Κλίντον στο έργο της γέφυρας

"Η μετατροπή της ιστορικής σιδηροδρομικής γέφυρας σε μονοπάτι πεζών θα δώσει στο Κεντρικό Αρκάνσας ένα ξεχωριστό ορόσημο και θα ολοκληρώσει ένα από τα καλύτερα αστικά μονοπάτια στη χώρα. Με τη σύνδεση σημαντικών προορισμών, συμπεριλαμβανομένου του προεδρικού μου κέντρου, η γέφυρα θα υποστηρίξει επίσης τις προσπάθειες αναζωογόνησης στο κέντρο του Little Rock. "

Οι έξι γέφυρες

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του ορίζοντα του Little Rock ήταν πάντα οι "έξι γέφυρες" πάνω από τον ποταμό Αρκάνσας. Το Προεδρικό Κέντρο του Κλίντον σχεδιάστηκε για να μοιάζει με γέφυρα σε σχέση με τον ορίζοντα. Αυτές οι έξι γέφυρες είναι η Γέφυρα του Σταυρού Baring, η Γέφυρα του Μπρόντγουεϊ, η Γέφυρα του Main Street, η Γέφυρα Junction, η Γέφυρα I-30 και η Bridge Rock Island.

Ένα άλλο σύνολο γεφυρών σχεδιάζεται για να συνδέσει τα πάρκα κατά μήκος του ποταμού Αρκάνσας και να επιτρέψει στους ανθρώπους να περπατήσουν ή ποδήλατο από το κέντρο του Clinton στο Pinnacle Mountain και το μονοπάτι Ouachita. Τέσσερις από αυτές τις γέφυρες είναι ανοιχτές: η Γέφυρα των Δύο Ποταμών , η Γέφυρα του Μεγάλου Ποταμού, η Γέφυρα Junction και η γέφυρα του Προεδρικού Πάρκου Clinton