Επίσκεψη McAdenville Christmastown ΗΠΑ στη Βόρεια Καρολίνα

Η πόλη του McAdenville, Βόρεια Καρολίνα, ονομάζεται "Χριστουγεννιάτικη Πόλη των ΗΠΑ" και με καλό λόγο. Κάθε χρόνο, η μικρή πόλη με λιγότερους από 700 κατοίκους ζωντανεύει κάθε χειμώνα με φανταστική προβολή φωτός που συγκεντρώνει περισσότερους από 600.000 επισκέπτες ετησίως.

Βρίσκεται περίπου 15 μίλια δυτικά της Σαρλόττας, μια επίσκεψη στη μικροσκοπική πόλη αποτελεί παραθεριστική παράδοση για τους περισσότερους ντόπιους και έχει περάσει πάνω από 50 χρόνια. Η πόλη του McAdenville τοποθετεί πάνω από 500.000 φώτα, και η πλειοψηφία των κατοίκων διακοσμούν τα σπίτια τους σε ένα εξωφρενικό βαθμό επίσης.

Ο McAdenville έχει κερδίσει πολλή εθνική αναγνώριση, με το Time Magazine και το Yahoo μόλις τα τελευταία χρόνια το μετράνε μεταξύ των κορυφαίων 10 προορισμών του έθνους. Το Good Morning America έχει μεταδώσει ζωντανά από την πόλη, όπως και οι αμέτρητοι τοπικοί σταθμοί ειδήσεων.

McAdenville Χριστούγεννα βασικά

Δεδομένου ότι ολόκληρη η πόλη κάνει την οθόνη φωτός, δεν υπάρχει καμία χρέωση για να δείτε τα φώτα. Απλά οδηγείτε σε μια δημόσια πόλη.

Τα φώτα θα αρχίσουν να ανάβουν κάθε βράδυ συνήθως ξεκινώντας από την 1η Δεκεμβρίου. Φαίνονται συνήθως μέχρι τη νύχτα μετά τα Χριστούγεννα. Οι ώρες για το McAdenville είναι Δευτέρα έως Παρασκευή, 5:30 έως 9:30 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή: 5:30 με 11 μ.μ.

Πώς να φτάσετε στο McAdenville

Για να φτάσετε στην πόλη, απλά κατευθυνθείτε προς την έξοδο 22 στο I-85 και ακολουθήστε τις πινακίδες (ή τη γραμμή των αυτοκινήτων). Πολλοί ντόπιοι, όμως, πηγαίνουν στον "πίσω δρόμο" - τη λεωφόρο Wilkinson / Franklin (US 29/74). Η λήψη αυτής της εισόδου θα είναι πιθανώς λιγότερο απασχολημένη και θα δείτε τα ίδια φώτα - ακριβώς στην αντίθετη σειρά.

Παρασκευή και Σάββατο το βράδυ από τις 5 έως τις 10 το βράδυ θα δείτε την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, οπότε αναμένετε αντίγραφα ασφαλείας και στις δύο λεωφόρους I-85 και Wilkinson. Να είστε βέβαιος να πάρετε μια από αυτές τις διαδρομές, γιατί αν συνδέσετε το "McAdenville" στο GPS σας ή μια υπηρεσία χαρτογράφησης, θα σας οδηγήσει πιθανότατα στην πραγματική έξοδο McAdenville στο I-85, η οποία θα κλείσει.

Φυσικά, αν είστε ακόμα στην περιοχή γύρω από το διακρατικό ή 29/74, δεν θα χάσετε την πόλη ή τα σημάδια.

Υπάρχει μόνο μία διαδρομή μέσα στην πόλη, έτσι δεν μπορείτε να χάσετε τίποτα. Εάν ξεκινήσετε στο I-85, θα σας μεταφέρει στο 29/74. Από τις 29/74 θα πάτε στο I-85.

Περπάτημα ή οδήγηση μέσω του McAdenville

Πολλοί ντόπιοι πιστεύουν ότι το περπάτημα μέσα από την πόλη είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε την πόλη και να κάνετε μια οικογενειακή παράδοση έξω από το περίπατο. Αν αυτό είναι το σχέδιό σας, το καλύτερο στοίχημά σας θα είναι να σταθμεύσετε σε ένα από τα τρία μέρη που συνιστά η πόλη. Ένας χώρος στάθμευσης βρίσκεται πίσω από την εκκλησία McAdenville Baptist Church / Caromont Clinic, μια άλλη παρτίδα βρίσκεται πίσω από το Village Restaurant στην Main Street και υπάρχει ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης δίπλα στη λίμνη στην καρδιά της πόλης των Χριστουγέννων. Πολλοί άνθρωποι παρκάρονται επίσης στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου που βρίσκεται στα αριστερά σας καθώς μπαίνετε στις 29/74 (από το Charlotte). Η διαδρομή είναι περίπου 2 μίλια μακριά από την αρχή μέχρι το τέλος και θα σας πάρει 30 με 45 λεπτά για να οδηγήσετε σε ένα Σαββατοκύριακο (τα εβδομαδιαία νύχτα θα είναι λιγότερα). Τα οχήματα κινούνται αργά και θεωρείται ευγενική προσφορά για να απενεργοποιήσετε τα φώτα σας (δεν θα τα χρειαστείτε ούτως ή άλλως, ακόμα και τη νύχτα).

Σχεδιάζοντας ένα Hayride

Η πόλη του McAdenville στην πραγματικότητα επιτρέπει για hayrides, αλλά μόνο αν το όχημα που τραβιέται τραβιέται από ένα μηχανοκίνητο όχημα - δεν επιτρέπεται στα ζώα να τραβήξει ένα hayride μέσα από την πόλη.

Τα σκυλιά, φυσικά, επιτρέπονται αν περπατάτε ή οδηγείτε κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης.