Οι εκπληκτικές λευκές παραλίες του κόλπου Jervis

Οι παραλίες του κόλπου Jervis είναι μερικές από τις πιο εκπληκτικά λευκές - και απροσπέλαστες - παραλίες της Νέας Νότιας Ουαλίας και είναι μόλις δυόμισι ώρες με το αυτοκίνητο από το Σίδνεϊ.

Εάν είστε μετά από αυτές τις περίφημες λευκές παραλίες του κόλπου Jervis, μην πάτε μετά από κάποια περίοδο καταιγίδων. Έκανα ακριβώς ότι την τελευταία φορά που βρισκόμουν στον κόλπο Jervis και ο άνεμος και τα κύματα είχαν πετάξει πάνω σε μίλια ακτή από δύσοσμα καφετιά φύκια και άλλα θαλάσσια σκουπίδια, ειδικά στο Blenheim Beach της Vincentia και την συνήθως θεαματική και απομονωμένη παραλία Hyams.

Αλλά ακόμη και όταν τμήματα της ακτής έχουν βαθμούς οπτικής ρύπανσης, θα βρείτε ακόμα σαφείς, άθλιες παραλίες γύρω από τον κόλπο Jervis.

Να φτάσετε στο Χουσίσσον

Η μεγαλύτερη πόλη στον κόλπο Jervis είναι το Huskisson κατά μήκος του δυτικού τόξου του κόλπου Jervis. Είναι αρκετά παρακείμενη με την επόμενη πόλη Vincentia, νότια της.

Για να φτάσετε στο Huskisson από το Σίδνεϊ, πάρτε τον αυτοκινητόδρομο Princes (Highway 1) σε όλη τη νότια κατεύθυνση προς Nowra στην περιοχή Shoalhaven.

Ακριβώς έξω από το νότιο άκρο της πόλης, προσέξτε για την πορεία προς τον κόλπο Jervis. Αυτό θα ήταν Jervis Bay Rd και υπάρχουν εμφανή σημάδια σε κυκλικούς κόμβους και διασταυρώσεις. Στρίψτε αριστερά στο Huskisson Rd.

Κέντρο της πόλης

Θα γνωρίζετε ότι βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης Huskisson όταν βλέπετε τα καταστήματα - και τους ανθρώπους - αριστερά και δεξιά. Ίσως παρατηρήσετε την λωρίδα νερού στα αριστερά σας, όπου κάποια σκάφη, συμπεριλαμβανομένου ενός κρουαζιερόπλοιου ή δύο, είναι αγκυροβολημένα. Αυτό είναι όπου Currambene Creek αδειάζει έξω στον κόλπο Jervis.

Πριν από σας, και θα ξέρετε ότι είστε εκεί επειδή δεν μπορείτε να πάτε άλλο, εκτός από τη στροφή δεξιά σε έναν κυκλικό κόμβο, οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων ακριβώς επάνω από το νερό.

Λίγο πριν εισέλθετε στην κυκλική διασταύρωση, στα αριστερά σας, θα ήταν το Husky Pub, το οποίο έχει μια καλή θέα στην παραλία Callala στα βόρεια και στον κόλπο προς τα ανατολικά.

Οι παραλίες

Η παραλία Huskisson που ξεκινά από το Tapalla Point εκτείνεται νότια μέχρι το Moona Creek. Επειδή είναι κοντά σε πάρκα αυτοκινήτων και τροχόσπιτα, αυτή η παραλία τείνει να γεμίσει ιδιαίτερα κατά τους θερμότερους μήνες.

Ακριβώς απέναντι από το Moona Creek Moona Creek προς νότο βρίσκεται η μεγάλη έκταση της λευκής άμμου που είναι η παραλία Collingwood και συνεχίζει στην παραλία Orion και την παραλία Barfleur στην Vincentia.

Νότια του Plantation Point είναι η παραλία Nelson, η παραλία Blenheim και η παραλία Greenfields, όλα στην περιοχή Vincentia.

Εάν έχετε ακούσει για Hyams Beach, το κεφάλι έξω από την πόλη πίσω στο Jervis Bay Rd, κατευθυνθείτε νότια σε κάποια απόσταση και στρίψτε αριστερά στο σημείο που δείχνει προς Hyams Beach.

Callala Beach

Βόρεια της Huskisson απέναντι από το στόμα του Currambene Creek βρίσκεται το μακρύ τμήμα της παραλίας Callala που σίγουρα φαίνεται να προσκαλεί απόλυτα από το πάρκο ακτών και γύρω από την περιοχή Husky Pub. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένας δρόμος δρόμου πέρα ​​από τον κολπίσκο.

Για να φτάσετε στην παραλία Callala θα πρέπει να επιστρέψετε στην εθνική οδό Princes, κατευθυνθείτε βόρεια προς Nowra και αναζητήστε την καμπή προς την παραλία Culburra αλλά στρίβοντας δεξιά προτού φτάσετε στην Culburra στο Coonema Rd. Παρακολουθήστε για την επιστροφή στην παραλία Callala

Ρολόι δελφινιών

Υπάρχουν εκδρομές με αξιοθέατα και κρουαζιέρες με δελφίνια από τη Χουσίσσιν στο Huskisson Wharf.

Υποβρύχιες περιπέτειες

Εκδρομές για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα διατίθενται από το κέντρο της πόλης Huskisson.

Που να φάω

Υπάρχουν εστιατόρια κινεζικής και ταϊλανδέζικης κουζίνας στο Huskisson, καλό φαγητό για παμπ στο Husky Pub, κλαμπ για φαγητό στο τοπικό Club RSL, καθώς και κάθε αριθμός σάντουιτς και μαγαζιά ψαριών και τσιπς.

Υπάρχουν σχετικά λιγότερες θέσεις φαγητού στη Vincentia.