Επαγγελματικές Αθλητικές Ομάδες του Oakland

Είναι ξεπερασμένο εδώ! Touchdown! Slam dunk! Αυτές είναι γνωστές φράσεις αν είστε επαγγελματίας λάτρεις του αθλητισμού - και αυτοί που ακούτε συχνά στην περιοχή του Όκλαντ.

Το Όκλαντ φιλοξενεί τρεις επαγγελματικές αθλητικές ομάδες: το Oakland Athletics του MLB, το Oakland Raiders της NFL και τους Golden State Warriors του ΝΒΑ. Η πόλη ήταν ακόμη μια ομάδα χόκεϋ του NHL (Oakland Seals) από το 1967-76. Τα παγοπέδιλα στην άκρη, η ποικιλία διαφορετικών αθλημάτων που παίζονται στο Όκλαντ σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα επαγγελματικό παιχνίδι μιας ή άλλης ομάδας όλο το χρόνο.

Ο αθλητισμός του Όουκλαντ

Αρχικά σχηματίστηκε στη Φιλαδέλφεια το 1901, οι Α (όπως οι Αθλητές καλούνται με αγάπη) κέρδισαν πέντε World Series μεταξύ 1910 και 1930, αλλά η τύχη τους ξεθωριάζει. Η ομάδα μετεγκαταστάθηκε στο Kansas City το 1955, αλλά αυτή η κίνηση δεν έφερε καμία αξέχαστη εποχή. Το A τελικά εγκαταστάθηκε στο Όκλαντ το 1968.

Η μετάβαση στο Όκλαντ απέδωσε και η ομάδα κέρδισε τρία συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα 1972, 1973 και 1974). Το A κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πάλι πάνω από μια δεκαετία αργότερα, το 1989. Το A έθεσε επίσης ένα ρεκόρ American League κερδίζοντας 20 συνεχόμενους αγώνες το 2002. Αυτή η κερδοφόρα σειρά ήταν το θέμα της ταινίας Moneyball με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt. Παρά την επιτυχία αυτή, οι Α δεν είναι σε παγκόσμια σειρά από το 1990.

Η ομάδα παίζει σήμερα στο O.co Coliseum, τη μόνη αμερικανική αθλητική εγκατάσταση που φιλοξενεί ομάδα MLB και NFL. Η χωρητικότητα του μπέιζμπολ είναι 35.000.

Οι επιδρομείς του Όκλαντ

Οι οπαδοί του Όουκλαντ είναι μια πρώην ομάδα αμερικανικής ποδοσφαιρικής ένωσης που ιδρύθηκε το 1960, δέκα χρόνια πριν τη συγχώνευση AFL-NFL. Η πρώτη εμφάνιση του Super Bowl της ομάδας, το 1967, οδήγησε σε απώλεια για τους Green Bay Packers.

Κάτω από το τιμόνι του John Madden, οι Raiders έγιναν εξαιρετικά κυρίαρχοι.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι επιδρομείς ισχυρίστηκαν έξι τίτλους διαίρεσης και κέρδισαν το Super Bowl XI το 1976 και το Super Bowl XV το 1980.

Το 1982 είδαν τους επιδρομείς να μετακομίσουν στο Λος Άντζελες όπου κέρδισαν το τρίτο Super Bowl (XVIII) το 1983. Οι επιδρομείς επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Όουκλαντ το 1995 για να φανταστούν από το «Raider Nation», το ψευδώνυμό τους.

Σε όλη την ιστορία τους, οι επιδρομείς έχουν εμφανιστεί σε πέντε Super Bowls, από τους οποίους έχουν κερδίσει τρία. Έχουν επίσης ολοκληρώσει το τμήμα τους δεκαπέντε φορές και κέρδισαν τέσσερις τίτλους AFC.

Η ομάδα παίζει σήμερα στο O.co Coliseum, μια εγκατάσταση που μοιράζονται με το Oakland A's. Η χωρητικότητα για το ποδόσφαιρο είναι 63.000.

Οι Χρυσοί Πολεμιστές του Κράτους

Οι πολεμιστές σχηματίστηκαν το 1946 στη Φιλαδέλφεια, όπου κέρδισαν δύο πρωταθλήματα του Μπάσκετ της Αμερικής (BAA) το 1946-47 και πάλι το 1955-56. Το 1949, μια συγχώνευση με την Εθνική Ένωση Μπάσκετ (NBL) δημιούργησε την υπάρχουσα Εθνική Ένωση Μπάσκετ (NBA).

Η ομάδα μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο το 1962 και μετονομάστηκε σε Σαν Φρανσίσκο πολεμιστές και έπαιξε τα εγχώρια παιχνίδια τους στο Cow Palace και στο Civic Auditorium του Σαν Φρανσίσκο.

Η εποχή του 1971-72 είδε την ομάδα να παίζει τα παιχνίδια στο σπίτι τους στο Όουκλαντ. Σε αυτό το σημείο, μετονομάστηκαν σε Golden Warriors State.

Πήγαν για να κερδίσουν το μόνο πρωτάθλημα NBA τους κατά την περίοδο 1974-75. Οι πολεμιστές παίζουν στο Oracle Arena με χωρητικότητα 19.596 θέσεων και είναι η παλαιότερη αρένα που χρησιμοποιείται σήμερα για το NBA.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι αυτή είναι η μόνη επαγγελματική αθλητική ομάδα στο Όουκλαντ που δεν χρησιμοποιεί "Oakland" στο όνομα. Αυτή η έλλειψη αφοσίωσης στην πόλη μας δεν είναι μόνο συμβολική. Στην πραγματικότητα, η ιδιοκτησία της ομάδας ανακοίνωσε μια επιστροφή στο Σαν Φρανσίσκο για τη σεζόν 2017-18 σε μια νέα εγκατάσταση. Αυτός ο χώρος θα βρίσκεται στην προβλήτα 30 κατά μήκος του Embarcadero από τη γέφυρα του κόλπου του Όκλαντ. Η ιδιωτική χρηματοδοτούμενη αρένα θα φιλοξενήσει 17.000 - 19.000 θεατές.