Στρατηγικές γευσιγνωσίας κρασιού

Στρατηγικές για δοκιμή κρασιού στην Καλιφόρνια

Η περιοχή γενικά αναφέρεται ως Καλιφόρνια "Χώρα κρασιού," Νάπα και Sonoma κομητείες, έχει εκατοντάδες οινοποιεία και καλύπτει μια περιοχή περίπου τριακόσια τετραγωνικά μίλια. Ένας επισκέπτης θα μπορούσε εύκολα να περάσει εβδομάδες εδώ, δοκιμάζοντας κρασιά παγκόσμιας κλάσης και απολαμβάνοντας τα εστιατόρια και τις δραστηριότητες, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε μια καλή αίσθηση για την περιοχή σε ένα μονοήμερο ταξίδι. Έχουμε συγκεντρώσει κάποιες λίστες οινοποιείων που προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία επισκεπτών ανά περιοχή:

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το γευστικό σας ταξίδι

Πριν πάτε για δοκιμή κρασιού, αποφασίστε γιατί πηγαίνετε.

Περιστασιακή γευσιγνωσία κρασιού

Η εύκολη προσέγγιση για γευσιγνωσία κρασιού στην κοιλάδα Napa είναι να οδηγείτε κατά μήκος της εθνικής οδού 29, σταματώντας σε λίγες θέσεις, ίσως εκείνων των οποίων το όνομα έχετε ακούσει ή εκείνα που φαίνονται ωραία. Χρησιμοποιώντας αυτή τη στρατηγική, θα έχετε ίσως μια ωραία στιγμή, αλλά αυτός ο τυχαίος περίπατος είναι απίθανο να σας οδηγήσει στο καλύτερο που έχει να προσφέρει η κοιλάδα Napa, τα ιδιαίτερα μέρη των εκατοντάδων οινοποιείων που περνάτε κατά μήκος του δρόμου.

Έχουμε τη βοήθεια ενός επαγγελματικού ξεναγού Wine County για να δημιουργήσετε μια λίστα με πραγματικά αριστουργήματα, όμορφα, εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά οινοποιεία . Κάντε κλικ πάνω στη λίστα της κοιλάδας Napa ή της λίστας Sonoma Valley και σε λίγα λεπτά μπορείτε να φτιάξετε ένα ταξίδι κρασιού που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Στόχευση συγκεκριμένων τύπων κρασιού

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε συγκεκριμένους τύπους κρασιών όπως το chardonnay ή το pinot noir, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το καλύτερο.

Μια συνδρομητική πληρωμή ενός μηνός στο Wine Spectator online κοστίζει λιγότερο από $ 10 και θα σας δώσει πρόσβαση σε ένα εξαιρετικό εργαλείο αναζήτησης που μπορεί να σας βοηθήσει να μηδενίσετε σε μέρη για επίσκεψη. Τα συγκεκριμένα κρασιά που αναφέρονται μπορεί να είναι εκτός αποθέματος, αλλά αν ένα οινοποιείο εμφανίζεται συχνά, πιθανόν να ξέρουν πώς να κάνουν αυτόν τον τύπο καλά.

Αφού επιλέξετε ένα οινοποιείο, ελέγξτε τις πολιτικές γευσιγνωσίας του και τις ώρες. Μην ντρέπεστε να ζητάτε ραντεβού, εάν απαιτείται. Συχνά, δεν είναι το οινοποιείο να είναι snooty, αλλά μάλλον οι όροι της άδειας τους που δεν επιτρέπουν drop-in επισκέπτες.

Εάν σκοπεύετε να δοκιμάσετε και να αγοράσετε, αναζητώντας μερικά μεγάλα νέα ευρήματα, δοκιμάστε μερικές από τις γευσιγνωσιακές γεύσεις στο κέντρο της Νάπας ή αλλού, που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία κρασιών από μπουτίκ οινοποιεία που δεν διαθέτουν δική τους αίθουσα γευσιγνωσίας.

Συμβουλές γευσιγνωσίας κρασιού