Επισκεφτείτε την Αυστραλία τον Δεκέμβριο

Χριστουγεννιάτικες γιορτές, καλοκαιρινές και ειδικές εκδηλώσεις

Με το καλοκαίρι που φθάνουν στο νότιο ημισφαίριο και ένα πλήθος Χριστουγέννων, Boxing Day, και παραμονή Πρωτοχρονιάς για να ανακαλύψετε, Δεκέμβριος είναι ένας μεγάλος μήνας για να επισκεφθείτε την Αυστραλία στις οικογενειακές σας διακοπές, ειδικά αφού οι μαθητές στις Ηνωμένες Πολιτείες γιορτάζουν το χειμώνα του έτους.

Λάβετε υπόψη ότι με όλες αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις έρχονται ορισμένες εθνικές δημόσιες αργίες, πράγμα που σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός καταστημάτων, εστιατορίων και άλλων γενικών επιχειρήσεων μπορεί να κλείσει για ορισμένες περιόδους, γεγονός που μπορεί να χρησιμεύσει ως αναστάτωση. οι περισσότεροι λιανοπωλητές και τα εστιατόρια τείνουν να παραμένουν ανοιχτά κατά τις επίσημες αργίες, αλλά πολλοί χρεώνουν μια μικρή επιπλέον επιβάρυνση για να αντισταθμίσουν τις πληρωμές για ποινικές κυρώσεις στο προσωπικό

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Αυστραλία τον Δεκέμβριο, φροντίστε να ελέγξετε τον καιρό, να αφήσετε τη χειμερινή σας φθορά στο σπίτι και να μην περιμένετε τα λευκά Χριστούγεννα, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν ακόμα πολλά μεγάλα γεγονότα και δραστηριότητες για να φτάσετε στο πνεύμα των διακοπών μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Δεκέμβριος Καιρός στην Αυστραλία

Με τον Δεκέμβριο να μπαίνει στις πρώτες μέρες του καλοκαιριού της Αυστραλίας, ο καιρός σε όλες τις περιοχές είναι αρκετά ζεστός. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από τα μέσα έως τα υψηλά 20 βαθμούς Κελσίου (70 βαθμούς Φαρενάιτ) στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, ειδικά κατά μήκος της ακτής.

Όταν ταξιδεύετε στα βόρεια τμήματα της Αυστραλίας, όπως το Cairns , το Darwin και οι περιοχές που βρίσκονται εκτός δρόμου, όπως η Alice Springs στο Κόκκινο Κέντρο, οι θερμοκρασίες είναι πιθανότερο να έχουν κατά μέσο όρο 30 βαθμούς Κελσίου (86 βαθμούς Φαρενάιτ) λόγω του τροπικού κλίματος της περιοχής.

Αυτό το τροπικό κλίμα έρχεται επίσης με περισσότερες πιθανότητες βροχοπτώσεων και η εποχή των μουσών ξεκινάει βόρεια της Αυστραλίας στα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά σε άλλα μέρη της ηπείρου, ειδικά κατά μήκος της κεντρικής ανατολικής ακτής, οι βροχοπτώσεις είναι πολύ λιγότερο πιθανό - αν και θα πρέπει να βεβαιωθείτε για να ελέγξετε τον καιρό πριν πακετάρετε για την πτήση σας για να δείτε αν χρειάζεστε ένα αδιάβροχο!

Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις και γιορτές στην Αυστραλία

Αν και οι Αυστραλιανές παραδόσεις Χριστουγέννων μοιράζονται κάποιες ομοιότητες με εκείνες του αμερικανικού πολιτισμού, υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τρόποι που οι Αυστραλοί γιορτάζουν την εποχή και ένας από τους πιο δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικους εορτασμούς συμβαίνει σε μια παραλία στο Σίδνεϊ.

Κάθε χρόνο, πάνω από 40.000 τουρίστες και κάτοικοι επισκέπτονται την παραλία Bondi την Ημέρα των Χριστουγέννων για να τραγουδήσουν κάλαντα, να απολαύσουν τον ήλιο ή να πάρουν ένα μπάρμπεκιου στην παραλία και αν επισκέπτεστε το Σίδνεϊ νωρίτερα το μήνα, η θάλασσα "στις 13 Δεκεμβρίου, μια ελεύθερη συναυλία στο Pavilion Bondi.

Αν οι παραλίες δεν είναι το πράγμα σας, υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης σε κάποια από τα διαφορετικά χωριά της χώρας που ανήκουν σε αξιόλογα αξιοθέατα . Εάν σχεδιάζετε να μείνετε στην πόλη, όμως, υπάρχουν μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων όπως singalongs και τελετές φωτισμού για να σας κρατήσουν στο πνεύμα των διακοπών.

Ωστόσο, η παρέλαση Penguin στο νησί του Phillip είναι μια μοναδική εμπειρία που συμβαίνει στα περίχωρα της Μελβούρνης. Με τους πιγκουίνους να βαδίζουν όλο το νησί του Phillip κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής περιόδου, είναι ένας τέλειος τρόπος να γιορτάσουμε ένα βράδυ τον Δεκέμβριο στην Αυστραλία.

Άλλα γεγονότα ενδιαφέροντος τον Δεκέμβριο

Εάν επισκέπτεστε την Αυστραλία αλλά δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τα πλήθη των διακοπών και τις εκδηλώσεις, υπάρχουν επίσης πολλοί εξαιρετικοί τρόποι να περάσετε το χρόνο σας στη χώρα, καθώς ξεκινάει από την καλοκαιρινή περίοδο όπως το να πάτε σε ένα μπάρμπεκιου στο σπίτι ενός σπιτιού ή ακόμα και βγαίνοντας σε ένα από τα "Απογευματάρια μπάρμπεκιου" του τοπικού εστιατορίου.

Οι κινηματογράφοι Moonlight Cinemas είναι ένα άλλο εικονικό αυστραλιανό χόμπι που πραγματοποιήθηκε σε όλη τη χώρα με σχετικά χαμηλό κόστος. Αυτές οι ειδικές υπαίθριες προβολές επιτρέπουν σε οικογένειες και φίλους να χαλαρώσουν και να χαλαρώσουν κάτω από τα αστέρια σε μια ζεστή βραδιά της Αυστραλίας το καλοκαίρι, ακριβώς στα μέσα Δεκεμβρίου.

Για τους λάτρεις της ναυσιπλοΐας και της ιστιοπλοΐας, η Boxing Day (26 Δεκεμβρίου) είναι η αρχή του 70χρονου ετήσιου αγώνα σκαφών αναψυχής του Σίδνεϊ Χόμπαρτ, που αρχίζει στο λιμάνι του Σίδνεϊ και τελειώνει 630 ναυτικά μίλια μακριά στο Χόμπαρτ της Τασμανίας. Εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε το Σίδνεϊ για τα Χριστούγεννα (αλλά όχι για τις διακοπές), αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο γεγονός γιόττ μετατρέπει το Λιμάνι του Σίδνεϊ σε μια ανατολή από όμορφα πλοία και την ακτή σε μια γιορτή όλων των σκαφών αναψυχής.