Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε δημόσια ή Backpacker λεωφορεία για να πάρει γύρω από την Αυστραλία;

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε δημόσια λεωφορεία ή Backpacker λεωφορεία για να πάρετε γύρω από την Αυστραλία;

Μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις για όσους σκέφτονται να ταξιδεύουν στην Αυστραλία είναι να αποφασίσουν πώς θα φτάσουν σε όλη τη χώρα, και υπάρχει μια σειρά από επιλογές διαθέσιμες. Τα λεωφορεία είναι συχνά η φυσική επιλογή, δεδομένου ότι παρέχουν έναν σχετικά φθηνό τρόπο να περάσουν και δεν έχουν το προκαταρκτικό κόστος της ενοικίασης ή της αγοράς τροχόσπιτου και είναι φθηνότερα από το περιορισμένο δίκτυο των σιδηροδρόμων.

Είναι σημαντικό να εξετάσετε αν τα backpacker λεωφορεία ή δημόσια λεωφορεία είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στο στυλ ταξιδιού σας, καθώς η σωστή επιλογή δεν θα είναι πάντα η ίδια για κάθε ταξιδιώτη.

Τι είναι ένα λεωφορείο Backpacker;

Το λεωφορείο backpacker είναι μια συγκεκριμένη διαδρομή ταξιδιού ή μια μικρή επιλογή από δρομολόγια όπου ένα λεωφορείο θα ταξιδεύει καθημερινά και όσοι ταξιδεύουν με το λεωφορείο θα είναι σχεδόν πάντα backpackers. Το όφελος από τη χρήση αυτού του είδους των μεταφορών είναι ότι συνήθως θα είστε σε θέση να συναντήσετε ταξιδιώτες που σκέπτονται την Αυστραλία και αυτές οι διαδρομές πάντα τείνουν να σταματούν στα κύρια αξιοθέατα κατά μήκος της χώρας. Αυτά τα λεωφορεία τείνουν να προσελκύουν ένα μικρότερο πλήθος και συχνά θα παρέχουν δωρεάν δραστηριότητες και θα σταματήσουν κατά μήκος της διαδρομής.

Το κόστος

Όσον αφορά τη σύγκριση των τιμών αγοράς εισιτηρίων λεωφορείων, η φθηνότερη επιλογή είναι συνήθως η χρήση των δημόσιων λεωφορείων που παρέχονται από εταιρείες όπως η Greyhound Australia, η οποία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο, μαζί με τον Premier και τον McCafferty.

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι όπως η Μελβούρνη στο Cairns, μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα δελτίο για αυτό το ταξίδι, με όσες στάσεις κατά μήκος του τρόπου που θέλετε. Υπάρχουν δύο κύριες εταιρίες λεωφορείων backpacker, και συγκεκριμένα το Easyrider Tours και η εμπειρία του Oz, και αυτές είναι γενικά λίγο ακριβότερες από τα δημόσια λεωφορεία, αλλά περνούν περισσότερο χρόνο λαμβάνοντας τα αξιοθέατα και επισκέπτονται τοπικά σημεία.

Ταξιδεύοντας με τους ομοϊδεάτες

Ένα από τα μεγάλα αξιοθέατα της χρήσης των backpacker λεωφορείων είναι ότι θα έχετε μια σειρά άλλων ανθρώπων στο ίδιο λεωφορείο που ταξιδεύουν όλοι γύρω από την Αυστραλία και αυτό πραγματικά μπορεί να είναι μια διαβεβαίωση για όσους είναι νευρικοί ή ντροπαλοί και θα το κάνουν πιο εύκολο να μιλήσετε με άλλους στο λεωφορείο. Ο μετρητής αυτής της έλξης είναι ότι το ταξίδι με δημόσιο λεωφορείο θα τείνει να σας δώσει περισσότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής ή εάν είστε φυσικά συναινετικοί, θα σας επιτρέψει συχνά να συναντηθείτε και να μιλήσετε με τους ντόπιους και άλλους που περνούν μόνο κατά μήκος της ίδιας διαδρομής με εσάς.

Προτιμάτε την ανεξαρτησία ή μια σταθερή διαδρομή προς τα σημαντικά αξιοθέατα;

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να έχετε κατά νου όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι ένα backpacker λεωφορείο είναι να σκεφτείτε τι θέλετε πραγματικά να επιτύχετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και τι σας ταξιδεύει στυλ είναι πιο κατάλληλο για. Ταξιδεύοντας με ένα λεωφορείο backpacker τείνει να εξασφαλίσει ότι θα έχετε να επισκεφθείτε όλα τα κύρια αξιοθέατα, αλλά θα σας περιορίζεται από τις διαδρομές που προσφέρονται από αυτές τις εταιρείες. Ο μετρητής αυτού του κέρματος είναι ότι θα έχετε περισσότερη ελευθερία όταν ταξιδεύετε με δημόσιο λεωφορείο, αλλά καθώς οι υπηρεσίες αυτές συνήθως σχεδιάζονται για να φτάσουν από Α σε Β, ίσως χρειαστεί να κατεβείτε σε έλξη και στη συνέχεια πιάσε το επόμενο λεωφορείο μαζί.

Εναλλακτικοί τρόποι να προσεγγίσετε την Αυστραλία

Αν και τα λεωφορεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε αυτήν την υπέροχη χώρα, υπάρχουν πόντοι συν και μείον που πρέπει να έχετε κατά νου όταν σκέφτεστε και εναλλακτικές λύσεις. Εάν έχετε χρόνο για ανταλλακτικά ή ταξιδεύετε με φίλους, τότε η αγορά ή η ενοικίαση φορτηγού τροχόσπιτου μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση και θα σας δώσει αρκετή ελευθερία. Το δίκτυο τρένων είναι επίσης ένας άνετος τρόπος να ταξιδέψετε, αλλά στην Αυστραλία αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι τα τρένα επιβατών ενδέχεται να υπόκεινται στα μεταβαλλόμενα χρονοδιαγράμματα των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών και μπορεί να είναι αρκετά ακριβό σε σύγκριση με τα ταξίδια με λεωφορεία.