Οδήγηση στην Αυστραλία: Απαντήσεις σε 7 Συχνές Ερωτήσεις

Ναι, θα πρέπει να μάθετε πώς να οδηγείτε στα αριστερά

Υπάρχει μια πιο πεμπτουσία εμπειρία backpacking από ό, τι οδική διέλευση στην Αυστραλία; Με τις βίζες εργασίας που διατίθενται σε εικοσιτετράωρη χώρα από δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, η εύρεση του χρόνου για να εξερευνήσετε αυτήν την απέραντη χώρα δεν είναι συχνά πρόβλημα. Αγοράστε ένα campervan και να το οδηγήσετε στην ανατολική ακτή, σταματώντας όποτε σας αρέσει: είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία ταξιδιού μου.

Εάν είστε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως, η πραγματική οδήγηση μπορεί να είναι λίγο εκφοβιστική.

Στην Αυστραλία, οδηγείτε στην αριστερή πλευρά του δρόμου και ο τροχός είναι στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου. Πιθανότατα δεν θα είστε σε θέση να πάρετε κάποια πρακτική πριν φύγετε, οπότε το κλειδί είναι να το δοκιμάσετε σε έναν αναπαλαιωμένο δρόμο στην Αυστραλία. Μην παραλάβετε ένα αυτοκίνητο μίσθωσης στις 8:00 π.μ. στο κέντρο της Μελβούρνης και μάθετε πώς να οδηγείτε στα αριστερά από δεξιά στην πρωινή κυκλοφορία ώρας αιχμής. σηκώστε το όχημα στη μέση της ημέρας και τον οδηγείτε γύρω από τα προάστια της Αυστραλίας, τα οποία σχεδόν αισθάνονται σαν μια πόλη φάντασμα αυτή τη στιγμή της ημέρας. Θα το πάρετε σε χρόνο καθόλου!

Ποιο είναι το όριο ταχύτητας στην Αυστραλία;

Αντίθετα με κάποιες πεποιθήσεις, τα όρια ταχύτητας στην Αυστραλία δεν είναι πεντάλ για το μέταλλο (καλά, υπάρχει η έρημος Nullarbor). Το αυστραλιανό όριο ταχύτητας στις πόλεις είναι γενικά 60 χιλιόμετρα την ώρα (35 μίλια την ώρα) και το όριο ταχύτητας στις αυστραλιανές εθνικές οδούς είναι γενικά 110 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Πόσο χρονών πρέπει να οδηγώ στην Αυστραλία;

Πρέπει να είστε 18 ετών για να οδηγείτε αυτοκίνητο στην Αυστραλία.

Οι έφηβοι της Αυστραλίας περνούν από ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών και οι οδηγοί είναι αρκετά καλοί εδώ - ευγενικοί και λογικοί, και υπερεκμελημένοι από τους κινδύνους της οδήγησης σε μεγάλες αποστάσεις.

Τι πρέπει να οδηγώ στην Αυστραλία;

Χρειάζεστε τη δική σας τοπική (US) άδεια οδήγησης για οδήγηση στην Αυστραλία. Εάν πρόκειται να είστε στη χώρα για περισσότερο από έξι μήνες, μπορείτε να πάρετε μια διεθνή άδεια οδήγησης πριν φύγετε από το σπίτι σας ή μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για άδεια στην Αυστραλία όταν βρίσκεστε εκεί.

Εάν πρόκειται να νοικιάσετε αυτοκίνητο, θα χρειαστείτε την τοπική άδεια οδήγησης (που κρατήσατε για τουλάχιστον ένα έτος) και μια πιστωτική κάρτα.

Πόσο χρονών πρέπει να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο στην Αυστραλία;

Η ελάχιστη ηλικία για την ενοικίαση αυτοκινήτων στην Αυστραλία είναι ουσιαστικά 21 ετών, αλλά οι οδηγοί κάτω των 25 ετών μπορεί να χρεώνονται με επιπλέον χρέωση. Ελέγξτε με το πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων προτού να ρυθμίσετε την καρδιά σας σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο - αν είστε κάτω των 25 ετών, ενδέχεται να μην είστε σε θέση να πληρώσετε ή να πληρώσετε επιπλέον για ενοικίαση φορτηγών (μπορεί να ονομάζεται 8 θέσεων ή 12 θέσεων) , για παράδειγμα.

Πόσο ασφαλές είναι να οδηγείτε στην Αυστραλία;

Η Αυστραλία δεν είναι η ασφαλέστερη χώρα για να ταξιδέψει, αλλά δεν είναι και επικίνδυνη. Εάν δεν έχετε ταξιδέψει μεγάλες αποστάσεις πριν από το αυτοκίνητο, θα πρέπει να πάρετε την οδήγηση σας σοβαρά και βεβαιωθείτε ότι δεν οδηγείτε όταν αισθάνεστε υπερβολικά κουρασμένοι.

Η Αυστραλία έχει παρόμοιο μέγεθος με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, δεν υπάρχει τίποτα στο κέντρο της χώρας και μεταξύ των μεγάλων πόλεων. Προετοιμάστε για μεγάλες κινήσεις και μην φοβάστε να κάνετε τακτικά διαλείμματα ενώ μετακινείτε από τόπο σε τόπο. Να είστε ενήμεροι για τα καγκουρό, τα οποία μπορούν κάποια στιγμή να βγουν έξω στο δρόμο μπροστά από ένα αυτοκίνητο. Εάν δείτε ένα καγκουρό που στέκεται στην άκρη του δρόμου προς τα εμπρός, σπάστε - αν πέσει έξω και οδηγείτε σε αυτό, θα έχετε μόλις καταστρέψει το αυτοκίνητό σας.

Εκτός από αυτό, το Outback είναι ένα αδιάφορο περιβάλλον και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι σε μεγάλο βαθμό εάν σχεδιάζετε να οδηγήσετε στη μέση της ηπείρου. Το πιο σημαντικό είναι το φαγητό και το νερό, και ένα ελαστικό, σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα. Αξίζει επίσης να μεταφέρετε ένα εφεδρικό δοχείο βενζίνης σε περίπτωση που εξαντληθείτε, καθώς οι βενζινάδικοι είναι λίγοι και πολύ κοντά.

Μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο στην Αυστραλία;

Ναι - τα αυτοκινούμενα φορτηγά και τα φορτηγά (τροχόσπιτα ή τροχόσπιτα όταν είναι κάτω) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσετε στην Αυστραλία εάν έχετε αρκετούς τόνους χρόνου - θυμηθείτε ότι το Oz είναι τεράστιο. η οδήγηση από τη Μελβούρνη στο Μπρίσμπεϊν είναι σαν την οδήγηση από τη Φλώριδα στο Μάιν. Το Wicked Campers προσφέρει γυμνά κόκαλα σε βασικά καράβια (όπως ένα στρώμα σε φορτηγό) και προορίζεται για τους ελεύθερους και τους backpackers (νοικιάζουν στους ταξιδιώτες κάτω των 21 ετών), αλλά έχουν κατά νου ότι έχουν μια απολύτως φρικτή φήμη χάρη στα προσβλητικά συνθήματα χρωματίζουν στο πλάι των τροχόσπιτων τους, το Autobarn προσφέρει μια υπηρεσία μεσαίου επιπέδου, και η Britz μισθώνει τα high-end αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και τα καροτσάκια.

Πόσο κοστίζει το φυσικό αέριο στην Αυστραλία;

Η βενζίνη ονομάζεται "βενζίνη" στην Αυστραλία (θα πρέπει να την ονομάζετε βενζίνη, ή σύγχυση κινδύνου) και πωλείται από το λίτρο. Ένα γαλόνι ισούται με 3.785 λίτρα. Και η βενζίνη στην Αυστραλία είναι ακριβή - αναμένεται να πληρώσει μεταξύ $ 3,25-4,50 ανά γαλόνι - όσο πιο απομονωμένες, τόσο περισσότερο μπορεί να κοστίσει η βενζίνη. (Η πρώτη φορά που γεμίζω στην Αυστραλία, διάβασα το σημάδι [1,13 δολάρια] με ευχαρίστηση - wow, φτηνό! Ναι, όχι, αυτό θα ήταν 1,13 δολάρια ανά λίτρο.) Οι βενζινάδικες είναι αυτο-εξυπηρετούν και μπορείτε να τους βρείτε οπουδήποτε, όπως μπορείτε στις ΗΠΑ.

Μπορώ να αγοράσω ένα αυτοκίνητο στην Αυστραλία;

Ναι, μπορείτε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο στην Αυστραλία. Υπάρχουν εξαρτήματα που διαφημίζουν τους εαυτούς τους ως εμπόρους αυτοκινήτων backpacker και μερικοί θα αγοράσουν ένα αυτοκίνητο πίσω, αλλά πρέπει να καταλάβετε τη διαδικασία - BUG έχει μια καλή σελίδα για την αγορά ενός backpacker αυτοκινήτου στην Αυστραλία (έχουν συμπεριλάβει πηγές για την ενοικίαση campervans, επίσης ).

Ο πίνακας ανακοινώσεων του Αυστραλιανού ξενώνα σας είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να ψάξετε για ένα αυτοκίνητο backpacker προς πώληση. Και κάνετε όλοι μια χάρη: μην εγκαταλείπετε το αυτοκίνητό σας όταν τελειώσετε με αυτό - οι κάτοικοι έχουν πραγματικά συναντήσεις στην πόλη για να αποφασίσουν τι να κάνουν με τα εγκαταλελειμμένα backpacker αυτοκίνητα. Αντ 'αυτού, προσπαθήστε να το πωλήσετε σε έναν backpacker προτού φύγετε και μπορείτε να κάνετε κέρδος ή τουλάχιστον να σπάσετε ακόμη.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.