Σικάγο πάρκα και περιοχές πικ-νικ: Chipping Norton Lakes

Σε μια πόλη όπου η στέγαση χτυπάει ο ένας τον άλλον για διαθέσιμο χώρο, είναι πάντα μια έκπληξη να βρούμε πάρκα Sydney και χώρους πικνίκ - και 120 εκτάρια λίμνες - ακριβώς στο κέντρο των κατοικημένων συνοικιών.

Αυτές είναι οι λίμνες Chipping Norton, που περιλαμβάνουν το Chipping Norton Lake και τη μικρότερη λίμνη Moore, όχι πολύ μακριά από την εθνική οδό Hume στο Fairfield και το Λίβερπουλ και μόλις περίπου μία ώρα μακριά από την καρδιά του Σίδνεϊ.

Δεν γνωρίζουν πολλά από αυτά τα πάρκα και τις περιοχές πικ-νικ, και οι Chipping Norton Lakes είναι πολύ μυστικές λίμνες του Σίδνεϊ.

Στα μέσα της δεκαετίας του '70 η γη γύρω από τις λίμνες ήταν κατεστραμμένη, έσπασε και σπατάλησε πάνω από δύο δεκαετίες εξόρυξης άμμου.

Ελκυστικά πάρκα

Εκτοξευόμενο από τη φρίκη της ανθρώπινης απάνθρωπης φύσης στη φύση, η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας δημιούργησε μια Αρχή Λίμνης Chipping Norton, η οποία στη συνέχεια άρχισε να καταλαμβάνει έδαφος γύρω από τα εσωτερικά ύδατα και να δημιουργεί ελκυστικές λίμνες και πάρκα.

Σήμερα αυτά τα πάρκα του Σίδνεϊ , οι εκτάσεις πικνίκ, οι λίμνες και οι όχθες της λίμνης είναι μέρος 300 εκταρίων γης και νερού, όπου η εγχώρια χλωρίδα και πανίδα υπάρχει δίπλα στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα πάρκα.

Στην όχθη της λίμνης Moore, στην πλευρά του Λίβερπουλ, έξω από το Newbridge Rd, είναι καταφύγιο άγριας φύσης, όπου 50 ντόπια και εξωτικά πουλιά μπορούν να ζουν και να φωλιάζουν μεταξύ των καλαμιώνων και των κασουρινών δασών. Το νησί Bulba-Gong στην πλευρά Fairfield της κύριας λίμνης Chipping Norton είναι επίσης καταφύγιο άγριας φύσης.

Αλλά οπουδήποτε στις όχθες του Chipping Norton Lakes κάποιος είναι σε θέση να βρει μοβ swamphens, plumed egrets, ιερά ibises, και πολλά άλλα είδη αυστραλιανών μητρική και εξωτικά πουλιά. Μοναδικά αυστραλιανή χλωρίδα, όπως οι ευκάλυπτες και οι καραβίδες, αναπτύσσονται στο πάρκο.

Έτσι, ενώ οι Chipping Norton Lakes αποτελούν ένα καταφύγιο για τη χλωρίδα και την πανίδα, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την ανθρώπινη δραστηριότητα επίσης.

Bike Tracks και αθλητικά πεδία

Στις ακτές του Chipping Norton Lakes υπάρχουν πεζοπορίες και ποδηλατόδρομοι. αθλητικά πεδία για ποδόσφαιρο, κρίκετ, μπέιζμπολ. προβλήτες και προβλήτες για τα μεγαλύτερα σκάφη. ράμπες για τα μικρότερα σκάφη και καγιάκ. και απέραντες παραθαλάσσιες περιοχές για όσους αγαπούν να ψαρεύουν.

Για όσους αγαπούν το μπάρμπεκιου Aussie, υπάρχουν ψησταριές και ψησταριές για εκείνους τους λάτρεις του μαγειρέματος, τους τεντούρες, τις μπριζόλες, τις μπριζόλες. Υπάρχουν στεγασμένες περιοχές όπου μπορεί κανείς να καταφύγει από τον ήλιο (ή τη βροχή) και να πάρει, επίσης, ένα tinny ή δύο.

Οι Chipping Norton Lakes είναι λίγο παρθένες και μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκουραστείτε το Σαββατοκύριακο και να ξεφύγετε από την οργισμένη ζωή της πόλης.

Η οδήγηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στις λίμνες Chipping Norton, αλλά ελέγξτε τον χάρτη.

Αν είστε νέοι στην οδήγηση κάτω κάτω, μην ξεχάσετε να ελέγξετε έξω την οδήγηση στην Αυστραλία .

Πληκτρολογήστε τον κυβερνήτη Macquarie Dr από την εθνική οδό Hume, αμέσως μετά τον ποδηλατικό αγώνα Warwick, αν έρχεται από το Σίδνεϊ και στρίψτε αριστερά στον κυκλικό κόμβο.

Στρίψτε αριστερά στο Ascot Rd και δεξιά στην Charlton Ave.

Πάρκο offstreet ή σε οποιοδήποτε από τα πολλά καθορισμένα σημεία στάθμευσης.

Να φτάσετε εκεί με τη δημόσια συγκοινωνία

Αν πάτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πάρτε το τρένο προς Λίβερπουλ.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό του Λίβερπουλ, μπορείτε να περπατήσετε στη Γέφυρα του Λίβερπουλ, ακριβώς νότια του σταθμού και στο Newbridge Rd.

Στρίψτε αριστερά στην γέφυρα Rd για να πάτε στη λίμνη Moore. Υπάρχει ένας πύργος παρατήρησης με θέα στους υγρότοπους.

Εάν θέλετε να προχωρήσετε στις μεγαλύτερες περιοχές πικ-νικ και να παίξετε με τα γήπεδα του Chipping Norton Lakes, πάρτε ένα λεωφορείο από το σιδηροδρομικό σταθμό του Λίβερπουλ στο Chipping Norton.

Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από τον οδηγό