Αγορά Campo dei Fiori και νυχτερινή ζωή

Campo dei Fiori, μια σημαντική πλατεία της Ρώμης

Το Campo dei Fiori, μια πλατεία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, είναι μια από τις κορυφαίες πλατείες της Ρώμης . Με την ημέρα, η πλατεία είναι ο τόπος της πιο γνωστής πρωινής υπαίθριας αγοράς της πόλης (δείτε τις κορυφαίες αγορές τροφίμων της Ρώμης ), η οποία λειτουργεί από το 1869. Εάν μένετε σε ένα διαμέρισμα διακοπών ή ψάχνετε ένα αναμνηστικό δώρο ή δώρο, το κεφάλι στην αγορά Campo dei Fiori.

Το βράδυ, αφού οι πωλητές φρούτων και λαχανικών, ψαράδες και πωλητές λουλουδιών έχουν συσκευάσει τα περίπτερα τους, το Campo dei Fiori γίνεται κέντρα νυχτερινής διασκέδασης.

Πολλά εστιατόρια, μπαρ κρασιού και παμπ πλήθος γύρω από την πλατεία, καθιστώντας το ιδανικό σημείο συνάντησης για τους ντόπιους και τους τουρίστες, καθώς και ένα εξαιρετικό μέρος για να καθίσετε για ένα πρωινό καφέ ή apertivo το βράδυ και να πάρετε τη δράση.

Παρόλο που εντάσσεται στον ιστό της σύγχρονης ζωής, το Campo dei Fiori, όπως και όλα τα σημεία της Ρώμης, έχει ιστορικό παρελθόν. Εδώ βρίσκεται το θέατρο Pompey που κτίστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. Στην πραγματικότητα, η αρχιτεκτονική των μερικών από τα κτίρια της πλατείας ακολουθεί την καμπυλότητα της θεμελιώδους αρχιτεκτονικής του θεάτρου και τα ερείπια του θεάτρου μπορούν να προβληθούν σε κάποια εστιατόρια και καταστήματα.

Από τον Μεσαίωνα, αυτή η περιοχή της Ρώμης εγκαταλείφθηκε σε μεγάλο βαθμό και τα ερείπια του αρχαίου θεάτρου αναλήφθηκαν από τη φύση. Όταν η περιοχή εγκαταστάθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα, ονομαζόταν το Campo dei Fiori ή "Field of Flowers", παρόλο που είχε ανοίξει αμέσως για να γίνει χώρος για πολυτελείς κατοικίες όπως το κοντινό Palazzo dell Cancelleria , η πρώτη Αναγέννηση το παλάτσο στη Ρώμη και το Palazzo Farnese , το οποίο στεγάζει τώρα τη γαλλική πρεσβεία και βρίσκεται στην πιο ήσυχη πλατεία Piazza Farnese.

Αν θέλετε να μείνετε στην περιοχή, σας προτείνουμε το Hotel Residenza στο Farnese.

Η παράκαμψη του Campo dei Fiori είναι η Via del Pellegrino, η διαδρομή του Pilgrim, όπου οι παλαιοχριστιανοί τουρίστες βρίσκουν φαγητό και καταφύγιο πριν ταξιδέψουν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Κατά τη Ρωμαϊκή Ιερά Εξέταση, η οποία έλαβε χώρα στα τέλη του 16ου και στις αρχές του 17ου αιώνα, εκτελέστηκαν δημόσιες εκτελέσεις στο Campo dei Fiori.

Στο κέντρο της πλατείας υπάρχει ένα επίσημο άγαλμα του φιλόσοφου Giordano Bruno, το οποίο αποτελεί υπενθύμιση αυτών των σκοτεινών ημερών. Το άγαλμα ενός μανδύα Μπρούνο στέκεται στο σημείο της πλατείας όπου έκαψε ζωντανό το 1600.