Βασικός Οδηγός για ταξίδια περιπέτειας και εκδρομές στη Γκόα

Η καλύτερη εναλλακτική λύση στα βουνά για περιπέτεια στην Ινδία

Το Goa είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση στα βουνά για όσους αναζητούν περιπέτεια και αδρεναλίνη στην Ινδία. Οι επιλογές για δραστηριότητες περιπέτειας Goa είναι σχεδόν ατελείωτες και περιλαμβάνουν θαλάσσια σπορ, κωπηλασία, καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα, πεζοπορία, ψάρεμα, ποδηλασία και ταξίδια κητοδήματος με κρουτόπιτα και δελφίνια. Εδώ είναι τι είναι διαθέσιμο.

Καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα

Το Γκόα έχει μερικές αξιοσημείωτες τοποθεσίες καταδύσεων γύρω από το Grand Island, όπως το Ναυάγιο του Suzy, το Davy Jones Locker, το Shelter Cove, το Umma Gumma Reef και το Bounty Bay.

Οι καλύτεροι μήνες είναι από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Η πολύ γνωστή Barracuda Diving στην παραλία Baga διαθέτει πιστοποιημένα μαθήματα καταδύσεων, καθώς και καταδύσεις με αναπνευστήρα και καταδύσεις. Άλλα συνιστώμενα κέντρα κατάδυσης είναι η Goa Diving στην παραλία Bogmalo κοντά στο αεροδρόμιο και το Dive Goa στο Candolim.

Για κολύμβηση με αναπνευστήρα στη Γκόα, μπορείτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στο Grand Island, όπως αυτό που προσφέρει το Atlantis Watersports. Ωστόσο, οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν ότι δεν αξίζει τον κόπο, καθώς δεν υπάρχει τίποτα να δει, και το νησί γεμίζει με άλλες τουριστικές βάρκες κατά καιρούς. Το Tarkarli, λίγο πάνω από τα σύνορα στη Μαχαράστρα , είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση για την ψαροντούφεκο.

Θαλάσσια σπορ

Από αρχικά μόνο διαθέσιμα σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τα θαλάσσια σπορ προσφέρονται τώρα σε παραλίες σε όλη τη Γκόα. Μπορείτε να επιλέξετε από αλεξίπτωτο, τζετ σκι, θαλάσσιο σκι, wake boarding, kite surfing, windsurfing, καταμαράν και βόλτες με μπανάνα. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τη διάρκεια αλλά μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περίπου 1.000 ρουπίες προς τα πάνω ανά άτομο για αλεξίπτωτο, 800 ρουπίες για τζετ σκι, 600 ρουπίες για βόλτα με ταχύπλοο και 300 ρουπίες για βόλτα με μπανάνα.

Ένας από τους μεγαλύτερους χειριστές είναι το Atlantis Water Sports στην παραλία Calangute. Το δημοφιλές πακέτο δύο ωρών για θαλάσσια σπορ κοστίζει 1.999 ρουπίες ανά άτομο. Προσφέρουν επίσης πολυάριθμα ταξίδια για εκδρομές που μπορείτε να κάνετε κράτηση στο διαδίκτυο.

Άσπρη ράφτινγκ και καγιάκ

Οι καλοκαιρινές εκδρομές με ράφτινγκ πραγματοποιούνται καθημερινά στον ποταμό Mhadei κατά τη διάρκεια της μουσώδους περιόδου από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Οργανώνονται από τον Τουρισμό Goa σε συνδυασμό με την Goa Rafting. Το σημείο συνάντησης βρίσκεται στο Valpoi, περίπου μια ώρα και μισή εσωτερικά (ανατολικά) του Panjim

Είναι επίσης δυνατό να κάνετε ημερήσιες εκδρομές καγιάκ καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και περιπετειώδεις πολυήμερες αποστολές καγιάκ και σαφάρι. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται από το Goa Kayaking.

Περιηγήσεις ψαρέματος

Η αλίευση ενός τεράστιου ψαριού μπορεί να προσφέρει μια μεγάλη συγκίνηση και τα αλιευτικά ταξίδια αυξάνονται στη δημοτικότητα της Γκόα. Η αλιεία είναι καλύτερη νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα και από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου στο Goa. Οι εκδρομές με βάρκα του John in Candolim πραγματοποιούν αλιευτικές εκδρομές κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.

Η Goa-Fishing, που εδρεύει στη Dona Paula, διαχειρίζεται ένας αδειοδοτημένος εμπορικός / αθλητικός αλιέας και προσφέρει μια σειρά από πιο ακριβά ταξίδια για σοβαρούς αλιείς. Αυτές περιλαμβάνουν την αλιεία στην ξηρά, τις αποστολές αλιείας πλήρους βάθους και την αλιεία με δόρυ από τους υφάλους του νησιού Grand Island και Bat Island.

Αν θέλετε να αλιεύσετε τα ψάρια και στη συνέχεια να τους προετοιμάσει καλά τον τρόπο Goan ενώ παρακολουθείτε, ελέγξτε έξω αυτό το ταξίδι Happiness on a Hook από το Breakaway.

Δελφίνι και κρουαζιέρα περιηγήσεις

Η κηλίδωση των δελφινιών (και κροκοδείλων!) Είναι μια δημοφιλής τουριστική δραστηριότητα στη Γκόα. Ο καλύτερος χρόνος είναι από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, ενώ ο μουσώνας δεν είναι γύρω.

Οι περισσότερες κρουαζιέρες από βάρκα φεύγουν από το στόμιο του ποταμού Mandovi κοντά στο Panjim.

Οι εκδρομές για βάρκα του Ιωάννη στο Candolim πραγματοποιούν εκδρομές με δελφίνια την Τρίτη, τις Πέμπτες, τα Σάββατα και τις Κυριακές. Τα ταξίδια κροκοδείλου πραγματοποιούνται την Πέμπτη και την Κυριακή. Η τιμή περιλαμβάνει φαγητό Goan και μπύρα. Εάν δεν βλέπετε ένα δελφίνι, δεν πληρώνετε!

Εναλλακτικά, ο Terra Conscious προσφέρει αυτό το τετράωρο ηθικό δελφίνι που παρακολουθεί το Safari. Τα ταξίδια οδηγούνται από έναν επαγγελματία συντήρησης και διεξάγονται σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές για την παρακολούθηση των δελφινιών.

Εκδρομές μοτοσικλετών και ποδηλάτων

Αυτή η ολοήμερη περιήγηση μοτοσικλέτας από το Wandertrails θα σας οδηγήσει σε ένα γραφικό φυσικό τοπίο και κατά μήκος ήσυχων δρόμων στο χωριό Netrulim στα βορειοανατολικά της Goa. Ή, για μια πιο προκλητική εμπειρία off-beat, δοκιμάστε αυτή την off-road βόλτα για να ανακαλύψετε την ενδοχώρα της Γκόα.

Και τα δύο ταξίδια αναχωρούν από το Mapusa.

Αν προτιμάτε να εξερευνήσετε τη Γκόα σε ποδήλατο, το Unventured προσφέρει αυτή τη μέση ένταση 8 ημερών "Susegad" Goa ποδηλασία Tour.

Πεζοπορία και κατασκήνωση

Οκτώβριος-Δεκέμβριος είναι η τέλεια στιγμή για να πάει πεζοπορία στη Γκόα. Το Goa Jungle Adventure λειτουργεί από δύο έμπειρους Γάλλους οδηγούς και διοργανώνει εκδρομές πεζοπορίας και canyoning από το Palolem. Τα ταξίδια είναι κατάλληλα για αρχάριους σε εμπειρογνώμονες.

Ο Σύνδεσμος Πεζοπορίας Goa στο Panjim πραγματοποιεί ένα σημαντικό πρόγραμμα πεζοπορίας. Το υποκατάστημα Goa του Συνδέσμου Ξένων Ξενώνων της Ινδίας διοργανώνει επίσης εκδρομές Trekking Expeditions και Family Camping στη Γκόα, συμπεριλαμβανομένης της εποχής των μουσώνων.

Το θέρετρο Boutique Mandala προσφέρει καγιάκ και ολονύκτια ταξίδια κάμπινγκ κάτω από τα αστέρια από ένα ποτάμι.

Κάποιοι συνιστώμενοι προορισμοί για ταξίδια και πεζοπορία περιλαμβάνουν τους καταρράκτες Sahyadri, το φαράγγι των Devils και το ιερό της άγριας ζωής Bhagwan Mahavir στο Mollem, τον ναό Chandrasurya στο Netravali (2 ώρες νότια του Panaji) και τους καταρράκτες Kuveshi στο Castle Rock λίγο πάνω από τα σύνορα στην Καρνάκακα κατάσταση.

Πουλιά

Υπάρχουν πάνω από 250 ποικιλίες πουλιών μέσα και γύρω από τα βουνά της Γκόα της Δυτικής Ghat. Το Backwoods Camp, που βρίσκεται στο δάσος κοντά στο Εθνικό Πάρκο Mollem και στο Bondla Wildlife Sanctuary, διοικείται από birders για birders. Κάνει τρεις ξεναγήσεις καθημερινά.

Go-Karting

Go-karting είναι η τελευταία τρέλα στη Goa. Το καλύτερο μέρος για go-karting βρίσκεται στην εθνική οδό Panjim-Margao στο Nuvem, στη νότια Goa. Το κομμάτι έχει μήκος περίπου 500 μέτρα (0,6 μίλια), με πολλές ανατροπές. Μέσες ταχύτητες 70 χιλιομέτρων την ώρα (44 μίλια ανά ώρα) είναι κοινές.

Το άλλο κομμάτι go-karting στην Goa βρίσκεται στο Arpora, βόρεια των παραλιών Baga και Calangue στο βόρειο Γκόα, κοντά στη νυχτερινή αγορά του Ingo. Το κομμάτι έχει μήκος μόλις 300 μέτρα (0,3 μίλια) και είναι πολύ πιο εύκολη. Είναι ανοιχτό μέχρι τις 10 μ.μ.

Στρατιωτική προσομοίωση Paintball

Εάν είστε μια ομάδα οικογενειών ή φίλων που ψάχνουν για μια πραγματική βιασύνη αδρεναλίνης, μπορείτε να πάρετε μια αναλαμπή της στρατιωτικής ζωής στο πεδίο της μάχης παίζοντας Milsim (σύντομη για στρατιωτική προσομοίωση). Τα τακτικά όπλα paintball, τα εμπόδια και τα εμπόδια, τα σχέδια αποστολής και τα παιχνίδια πολέμου το κάνουν τόσο ρεαλιστικό όσο παίρνει! Το Milsim βρίσκεται στο Nuvem, στη νότια Goa.