Πώς είναι ασφαλές το Άμστερνταμ;

Ερώτηση: Πόσο ασφαλές είναι το Άμστερνταμ

Ένας αναγνώστης ήθελε να μάθει:

Απάντηση: Θα μπορούσε να εκπλήξει τους επισκέπτες να γνωρίζουν ότι το Άμστερνταμ είναι στην πραγματικότητα μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο. Η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία Mercer κατέταξε το Αμστερνταμ 22 από τις 215 παγκόσμιες πόλεις για προσωπική ασφάλεια στην Έρευνα Ποιότητας Ζωής του 2008. Οι συνάδελφοι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες του Παρισιού και του Λονδίνου δεν έκαναν ούτε τα 50 πρώτα.



Δεν είναι μόνο οι πρακτικές λεπτομέρειες - ασφαλείς και ευρέως χρησιμοποιούμενες δημόσιες συγκοινωνίες, το γεγονός ότι η βίαιη εγκληματικότητα δεν είναι συνηθισμένη εδώ, κλπ. - που κάνουν το Άμστερνταμ ασφαλές. Η ασφαλής βάση που βρίσκεται πίσω από την ξέγνοιαστη ατμόσφαιρα εδώ έχει πολλά να κάνει με το μικρότερο μέγεθος του «παγκόσμιου χωριού» μας και την ανεξάρτητη και ζωντανή και ζωντανή στάση των ντόπιων. Ο συνδυασμός κάνει για μια χαλαρή αίσθηση, που φαίνεται να κρύβει εγκληματική συμπεριφορά.

Όσον αφορά τις περιοχές που πρέπει να αποφύγουμε, οι περισσότερες γειτονιές του Άμστερνταμ είναι ασφαλείς για το περπάτημα, ακόμη και μόνο, με λίγες εξαιρέσεις. Ζω στην γειτονιά του Μουσείου και νιώθω απόλυτα άνετα με τα πόδια μόνοι μου, ακόμα και τη νύχτα.

Αλλά το ένα μέρος που θα έλεγα για να αποφύγουμε να έρθει η νύχτα είναι η Περιοχή του Κόκκινου Φωτός. Ενώ γεμίζει με όλους τους τύπους ανθρώπων κατά τη διάρκεια της ημέρας, η περιοχή προσελκύει αρχαιολογικούς επισκέπτες και περιπλανώμενους το βράδυ. Δυστυχώς, αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν τσέπες και άτομα διακριτικά (αλλά επίμονα) να εμπορεύονται παράνομα, "σκληρά" ναρκωτικά.



Και πάλι, τα βίαια εγκλήματα δεν είναι συνηθισμένα, αλλά οι τουρίστες θα πρέπει επίσης να παρακολουθήσουν για τσέπες για γερά τρένα και τραμ κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Πόροι Ασφάλειας Ταξιδιού

Έχουμε αφιερώσει αρκετούς οδηγούς για να μένουν ασφαλείς στο Άμστερνταμ. κάθε κατάσταση ταξιδιού έχει τους κινδύνους, αλλά όλα μπορούν εύκολα να αποφευχθούν με λίγη προφύλαξη.

Η ασφάλεια του ποδηλάτου είναι ένα σημαντικό ζήτημα στο Άμστερνταμ, μια πόλη όπου οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι οδηγοί μοιράζονται τους δρόμους και όπου οι τουρίστες είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν όπως οι ντόπιοι σε ένα σιδερένιο άλογο. Είναι απολύτως δυνατό οι επισκέπτες να περιηγηθούν στο Άμστερνταμ με ποδήλατο με τις κατάλληλες προφυλάξεις. βγάλτε πρώτα τους κανόνες του δρόμου και μάθετε τι σημαίνουν αυτά τα κοινά ολλανδικά πινακίδες και σήματα πριν τα συναντήσετε στους δρόμους της πόλης.

Οι επισκέψεις του Coffeeshop είναι μια άλλη κατάσταση όπου η επιφύλαξη είναι επιτακτική. Οι επισκέπτες που υποτιμούν τις συνέπειες της κάνναβης - ειδικά οι ισχυρές ποικιλίες που πωλούνται στις Κάτω Χώρες - κινδυνεύουν να παρακαμφθούν, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες σωματικές αισθήσεις. Οι άπειροι χρήστες κάνναβης θα πρέπει να διαβάσουν αυτές τις συμβουλές για το πώς θα απολαμβάνουν υπεύθυνα τα coffeeshops του Άμστερνταμ .

Μια δραστηριότητα που σίγουρα δεν συνιστάται προσπαθεί να κολυμπήσει στα κανάλια του Άμστερνταμ , εκτός από τις λίγες φορές το χρόνο που πραγματοποιούνται οι εξουσιοδοτημένες κολύμβηση στο κανάλι. Ενώ η πρακτική δεν είναι απαραιτήτως επικίνδυνη (η πόλη έκανε κάποια βήματα στον περιορισμό της ποσότητας των αποβλήτων που εκδιώχθηκαν στα κανάλια), είναι παράνομη.

Ενώ οι Κάτω Χώρες είναι γενικά μια ασφαλής χώρα, οι επισκέπτες που επιθυμούν να λάβουν ειδοποιήσεις ταξιδιών μπορούν να εγγραφούν για συμβουλές ασφάλειας ταξιδιών από το Αμερικανικό Προξενείο, το οποίο θα τους ειδοποιήσει για οποιεσδήποτε καταστάσεις που δικαιολογούν πρόσθετη προσοχή.

Ενώ μερικές από τις ειδοποιήσεις συνορεύουν με την υπερβολική (όπως οι ετήσιες προειδοποιήσεις πυροτεχνημάτων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς), αυτός είναι ένας τρόπος να αποφύγετε να πιάσετε το παχύ μιας προγραμματισμένης διαμαρτυρίας.

Για περισσότερες γενικές συμβουλές για την ασφάλεια ταξιδιού στην Ευρώπη, δείτε αυτούς τους οδηγούς:

Επεξεργασμένο από τον Kristen de Joseph.