Η χερσόνησος του Cooley εξερευνά

Η χερσόνησος Cooley, που βγαίνει στην Ιρλανδική Θάλασσα ακριβώς κάτω από το Carlingford Lough (και τα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία), κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στα μέρη που θα έπρεπε πραγματικά να επισκεφθείτε στην κομητεία Louth . Ωστόσο, θα διαπιστώσετε ότι πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι, απλώς οδηγούν από το πολυσύχναστο M1 από το Δουβλίνο στο Μπέλφαστ . Ωστόσο, θα πρέπει πραγματικά να σταματήσετε και να μυρίσετε τα τριαντάφυλλα εδώ. Ή τουλάχιστον το φρέσκο ​​θαλασσινό αεράκι και τον αέρα του βουνού.

Η χερσόνησος Cooley με λίγα λόγια

Παρά τη φήμη της στην ιρλανδική μυθολογία, η χερσόνησος Cooley φαίνεται να έχει ξεχαστεί σε μεγάλο βαθμό. Μπορεί να περιγραφεί περίπου ως ανατολικά του αυτοκινητόδρομου Μ1 Δουβλίνου-Μπέλφαστ, που ξεκινάει από το νότο του Dundalk και τελειώνει στο στόμιο του ποταμού Newry κοντά στο Omeath. Δεδομένου ότι η σύνδεση με την ηπειρωτική Ιρλανδία είναι αρκετά ευρεία, δεν υπάρχει καθορισμένο σημείο διακοπής.

Η γεωγραφία της χερσονήσου χαρακτηρίζεται καλύτερα από μια αρκετά επίπεδη λωρίδα γης ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και το Carlingford Lough, με εντυπωσιακούς λόφους που εκτείνονται από τη μέση. Κάνοντας την οδήγηση μια μακρόστενη και καμπύλη υπόθεση κατά καιρούς, αλλά και προσφέρει υπέροχη θέα. Εν αντιθέσει, η οδήγηση είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή μεταφοράς εδώ (αν δεν προτιμάτε τις σπορ παραλλαγές του ποδηλάτου ή του περπατήματος), οι δημόσιες συγκοινωνίες με το λεωφορείο είναι σκιώδεις και ο σιδηρόδρομος έχει κλείσει από καιρό. Από την άλλη πλευρά, η οδήγηση γύρω από τη χερσόνησο Cooley είναι εύκολη - αν έρχεστε από το Dundalk ακολουθήστε απλά το R173, τότε το R175 για το Greenore, στη συνέχεια το R176 στο Carlingford, όπου επιστρέφετε στο R173.

Ακριβώς επάνω, θα περάσετε τα σύνορα και στη συνέχεια κατευθυνθείτε στο Newry, County Down.

Ο θρύλος του Καφέ Ταύρου

Κατά μήκος του δρόμου, θα συναντήσετε πολλούς ταύρους. Υπάρχει ένα (που λείπει εύκολα) στο δυτικό ανάχωμα πάνω από το M1, υπάρχει ένα πιο ουσιαστικό (αν και μικρό) άγαλμα στο The Bush κοντά στην παλιά σιδηροδρομική γέφυρα και ένα άλλο σε ένα μυθολογικό μίνι πάρκο στο Carlingford.

Τι είναι αυτό; Λοιπόν, πρόκειται για το Donn Cuailnge , έναν καφέ ταύρο από την Cooley (στη συνέχεια, στην επαρχία του Ulster) με μια ορισμένη ανδρεία στα έσο γονιμότητας. Αυτό ήθελε η βασίλισσα Maeve της Connacht, και πήγε στον πόλεμο γι 'αυτό ... αντίθετα στους στρατούς του Ulster και ακόμη και στον ήρωα Cu Chullain. Όλοι είπαν στο επικό Tain Bó Cualigne , το "Raid των βοοειδών του Cooley", ιστορία αξίζει ανάγνωση.

Όταν κοιτάζετε τους διάφορους ταύρους που εκπροσωπούν τον Donn Cuailnge , θα παρατηρήσετε ότι τα αναπαραγωγικά του όργανα απεικονίζονται πάντοτε σε ανατομικές λεπτομέρειες, καθώς αυτός ήταν ο κύριος λόγος που το ήθελε η θρυλική βασίλισσα. Μια βασίλισσα που, παρεμπιπτόντως, είχε τους άνδρες να αγωνίζονται γι 'αυτήν υποσχόμενος σεξουαλικές ευνοϊκές σχέσεις - και έτσι ο Maeve απεικονίζεται γυμνός στο Δουβλίνο .

Τι να δείτε στη χερσόνησο Cooley;

Πρώτα απ 'όλα ... τη φύση! Είτε οι τραχιά λόφους είτε η μεγάλη ακτογραμμή, η φυσική ομορφιά εδώ είναι ένα επιχείρημα από μόνο του. Αν και τα χαμηλότερα εδάφη καλλιεργούνται εντατικά (και τα τμήματα της ακτογραμμής που δίδονται στην καλλιέργεια μυδιών και τη συγκομιδή), θα βρείτε πάντα ένα ήσυχο σημείο για να χαλαρώσετε.

Και τότε υπάρχουν και τα λιγότερο φυσικά αξιοθέατα:

Να φτάσετε στη χερσόνησο Cooley

Ερχόμενοι από το Newry: Στρίψτε νότια από τη γέφυρα στο δρόμο που ονομάζεται Albert Basin (που τρέχει μεταξύ του καναλιού και του εμπορικού κέντρου The Quays), στη συνέχεια απλά συνεχίστε και περνάτε στα σύνορα κοντά στο Omeath και έπειτα κατευθείαν προς το Carlingford.

Ερχόμενοι από το Dundalk: αφήστε το M1 / ​​N1 στον κυκλικό κόμβο που υποδεικνύεται για το Carlingford, παίρνοντας το R173 δεξιά στη χερσόνησο Cooley.