Αναθεώρηση του The Park Hotel στην Καλκούτα

Το Hot New Look Park Hotel είναι το ξενοδοχείο των περισσότερων Happening του Καλκούτα

Όσοι είναι εξοικειωμένοι με την ιστορία της Καλκκάτας θα γνωρίζουν ότι το πάρκο Park Hotel είναι πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Άνοιξε το 1967. Δεν θα το γνωρίζατε από το να δούμε το ξενοδοχείο όμως. Το Park Hotel είναι το πιο συμβατικό ξενοδοχείο στην Καλκούτα. Είναι επίσης αθλητικό μια νέα ματιά μετά την ολοκλήρωση των ανακαινίσεων στα μέσα του 2011.

Τοποθεσία

Εάν επισκέπτεστε την Καλκούτα και θέλετε να βρίσκεστε στην καρδιά της δράσης, το The Park Hotel είναι το μοναδικό μέρος για να μείνετε.

Η θέση του στο γραφικό πάρκο Street, η κύρια οδός της πόλης, είναι ασυναγώνιστη. Και οι εγκαταστάσεις του.

Τρόφιμα, ποτά και νυχτερινή ζωή

Από τη στιγμή που περπατάτε στο λόμπι και παρατηρήσετε τη σειρά των αστραφτερά μπάλες ντίσκο που αναστέλλονται πάνω από την ρεσεψιόν, είναι προφανές ότι το The Park Hotel δεν είναι το μέσο επαγγελματικό σας πολυτελές ξενοδοχείο. Είναι καινοτόμο, σύγχρονο και, όπως λένε οι μπάλες ντισκοτέκ, εστιάζει στην ψυχαγωγία. Ωστόσο, η πραγματική έκταση αυτού που προσφέρει το ξενοδοχείο παίρνει κάποια ανακαλύψεις. Για ένα boutique ξενοδοχείο, το The Park είναι εκπληκτικά ευρύχωρο.

Με ένα κοκτέιλ μπαρ (Roxy), νυχτερινό κέντρο διασκέδασης (Tantra) και παμπ (Someplace Else), το The Park Hotel κυριαρχούσε πάντα στη νυχτερινή ζωή της Καλκούτα. Αυτές τις μέρες είναι πραγματικά τραβώντας στους ανθρώπους του κόμματος της πόλης φιλοξενώντας διεθνείς DJs και άλλες εκδηλώσεις αφιερωμένες σε διαφορετικά είδη ηλεκτρονικής μουσικής κάθε Σαββατοκύριακο, καθώς και ζωντανές μπάντες.

Οι πρόσφατες ανακαινίσεις έχουν δει την προσθήκη της The Street - ένα groovy καφέ με deli τρόφιμο δρόμου και φθηνή μπύρα και κρασί από το γυαλί.

Προσχωρεί στο Zen και στο Saffron (πρωτοποριακό Ινδικό). Το καφενείο Atrium ανακαινίστηκε επίσης στο The Bridge, προσφέροντας παγκόσμια κουζίνα όλο το εικοσιτετράωρο. Τις Κυριακές, το The Bridge και το Zen σερβίρουν πλούσια αλκοολούχα γεύματα. Και ναι, υπάρχουν πολλά αφρώδη περιλαμβάνονται!

Σε απόδειξη της δημοτικότητάς του, το 2011 το The Park παρείχε τέσσερα βραβεία Times Food Guide για τον καλύτερο νεοφερμένο (Zen), τον καλύτερο νεοφερμένο (Saffron), τα καλύτερα κοκτέιλ (Roxy) και την καλύτερη ζωντανή μουσική (Someplace Else).

Εγκαταστάσεις αναψυχής

Το Park Hotel διαθέτει όλες τις εγκαταστάσεις αναψυχής που θα περιμένατε από ένα πολυτελές ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένου του γυμναστηρίου, του σπα ομορφιάς και της υπαίθριας πισίνας.

Η πισίνα δεν είναι απλά πισίνα. Είναι μέρος ενός πολυτελούς υπαίθριου χώρου που ονομάζεται Aqua με σαλόνι δίπλα στην πισίνα, κοκτέιλ και κρασί, μουσική και πάρτι δίπλα στην πισίνα!

Εάν αισθάνεστε σαν ψώνια, πηγαίνετε στο βιβλιοπωλείο της Οξφόρδης (ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στην Καλκούτα) ή στο κατάστημα δώρων The Box. Εκείνοι που αγαπούν να διαβάσουν θα χαρούν να διαπιστώσουν ότι το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες μια λίστα βιβλίων για να επιλέξετε από.

Ή, αν θέλετε πραγματικά να απολαύσετε, μπορείτε να νοικιάσετε το πολυτελές σκάφος του ξενοδοχείου!

Διαμονή

Το Park Hotel διαθέτει μόλις 150 δωμάτια και σουίτες, τα οποία έχουν επίσης ανακαινιστεί. Το deluxe δωμάτιο μου ήταν αρκετά άνετο και διακοσμημένο σε ελκυστικούς ζεστούς τόνους, αν και το χαλί ήταν λίγο φθαρμένο. Το κρεβάτι και τα μαξιλάρια ήταν πολύ μαλακά και άνετα. Ήμουν στην ευχάριστη θέση να βρω μια μπανιέρα, ακόμη και αν δεν υπήρχε ξεχωριστή καμπίνα ντους (απλά μια ντους-πάνω-λουτρό ρύθμιση). Υπήρχε επίσης γραφείο και καθιστικό.

Ένα αποθεματικό μίνι μπαρ ήταν περίεργα απούσα. Ωστόσο, δεν με απασχολούσε πάρα πολύ γιατί το μενού υπηρεσίας δωματίου ήταν ποικίλο και ελκυστικό, αν και στην ακριβή πλευρά (295 ρουπίες για λεμόνι σόδα).

Το φαγητό ήρθε μέσα σε 30 λεπτά και ήταν καλά προετοιμασμένο. Δοκίμασα τα πάντα από την πίτσα μέχρι τις αυγοπαραγωγές μπριζόλες της Αυστραλίας (ήταν αυθεντικές). Για να συνεχίσετε την επιείκεια, είναι ακόμη δυνατό να πάρετε ένα πρωινό σαμπάνιας για περίπου 1.300 ρουπίες. Δεν μπορούσα να δικαιολογήσω τις τιμές για το κρασί. Ένα μπουκάλι Sula που κανονικά διανέμει για 500 ρουπίες διατιμήθηκε σε 4.000 ρουπίες!

Οι τιμές δωματίων ξεκινούν από περίπου 7.500 ανά διανυκτέρευση για ένα διπλό, πλέον φόρου.

Τι να περιμένετε στο The Park Hotel

Το Park Hotel στην Καλκούτα είναι ένα ζωντανό και διασκεδαστικό μέρος για να μείνετε. Το ξενοδοχείο διαθέτει τόσες πολλές εγκαταστάσεις, μπορεί απλά να βρείτε ότι δεν θέλετε να εγκαταλείψετε τις εγκαταστάσεις. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι το ξενοδοχείο είναι αρκετά γεμάτο τα Σαββατοκύριακα όμως. Αν ψάχνετε για μοναξιά, θα είστε απογοητευμένοι.