Πού είναι το Langkawi;

Οι καλύτεροι τρόποι για να φτάσετε στο νησί Langkawi στη Μαλαισία

Μπορεί να έχετε ακούσει το μεγάλο, χωρίς δασμούς νησί της Μαλαισίας, αλλά ακριβώς πού είναι το Langkawi;

Το πιο δημοφιλές τουριστικό νησί της Μαλαισίας προσελκύει τους ταξιδιώτες, τόσο από κοντά όσο και από μακριά. Είναι αγαπημένο από τους ντόπιους ως σημείο απόδραση το Σαββατοκύριακο. Αλλά επειδή η Μαλαισία είναι μια χερσόνησος με πολλές ακτές - συμπεριλαμβανομένου ενός κομματιού του Βόρνεο - κάποιοι διεθνείς επισκέπτες στο Langkawi δεν είναι καν σίγουροι για το πού το αεροπλάνο τους παίρνει!

Το Langkawi είναι τεχνικά ο όρος για ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από 104 νησιά, αλλά το όνομα συνηθέστερα αναφέρεται στο μεγαλύτερο νησί. Το νησί Langkawi βρίσκεται στο Στενό της Malacca περίπου 18,6 μίλια από τη δυτική ακτή της χερσονήσου της Μαλαισίας.

Η τοποθεσία του Langkawi

Να φτάσετε στο Λανγκάουι

Υπάρχει ένας λόγος που το Langkawi δεν είναι ακόμα ένα ελαφρώς ανεπτυγμένο νησί όπως ο Kapas ή ακόμα και ο Tioman: είναι πολύ εύκολο να φτάσεις! Οι δύο βασικές επιλογές για να φτάσετε στο Langkawi είναι βάρκα ή πτήση. Σε αντίθεση με το Penang, το νησί δεν συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω γέφυρας.

Οι πτήσεις προς Λανγκάουι είναι φτηνές - γελοία, τι είναι τα αλιεύματα, πάρα πολύ καλοφτιαγμένα φτηνά.

Αν δεν έρχεστε από το Koh Lipe στην Ταϊλάνδη ή το Penang (αυτές είναι επιλογές), δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος να πάρετε ένα σύντροφο λεωφορείων για να φτάσετε στο Langkawi. Αεροπορικά εισιτήρια από την Κουάλα Λουμπούρ είναι συχνά τόσο φθηνά όσο US $ 15-30!

Η πτήση των 267 μιλίων από την Κουάλα Λουμπούρ στο Λανγκάουι διαρκεί περίπου μία ώρα συν το χρόνο του αεροδρομίου.

Πετώντας στο Λανγκάουι

Ο διεθνής αερολιμένας Langkawi (κωδικός αεροδρομίου: LGK) παραμένει απασχολημένος. πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες περνούν κάθε χρόνο. Παρόλο που το αεροδρόμιο δεν είναι ακόμη αρκετά μεγάλο για αεροπορικές γέφυρες που συνδέονται με το τερματικό σταθμό (θα πάρετε τον ενθουσιασμό του περπατήματος στον διάδρομο), η κυκλοφορία κινείται αρκετά ομαλά.

Η προφανής επιλογή για πτήσεις προς Langkawi είναι να περάσετε από την Κουάλα Λουμπούρ. Πάνω από 200 πτήσεις εβδομαδιαίως πετούν από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας στο Langkawi. Αν προτιμάτε το βραβευμένο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης για μια ενδιάμεση στάση, τα AirAsia, το SilkAir και το TigerAir πετούν απευθείας από τη Σιγκαπούρη στο Langkawi.

Λόγω της φύσης των εγχώριων ταξιδιών της τελευταίας στιγμής στη Μαλαισία ("Hey, θέλετε να πάτε στο Langkawi για ποτά απόψε; Σίγουρα!"), Μερικές φορές πραγματικά φτηνές πτήσεις δεν εμφανίζονται στις μεγάλες περιοχές κράτησης. Προτού πραγματοποιήσετε ένα τελικό κλικ αγοράς, ελέγξτε απευθείας τους ιστότοπους αεροπορικών εταιρειών. Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν πτήσεις προς Λανγκάουι:

Η AirAsia και άλλοι μεταφορείς προϋπολογισμού μπορούν να λειτουργούν εκτός του τερματικού σταθμού KLIA2, περίπου δύο χιλιόμετρα από το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Ελέγξτε προσεκτικά το εισιτήριό σας αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να χάσετε.

Συμβουλή: Όταν φεύγετε από το Langkawi, φροντίστε όλα τα ψώνια σας και τα ψώνια της τελευταίας στιγμής πριν περάσετε από την ασφάλεια. Υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές γύρω από την κύρια αίθουσα αναχωρήσεων από την άλλη πλευρά της ασφάλειας.

Προσγείωση στο Λανγκάουι

Μετά την προσγείωση στο Langkawi, θα βρείτε ένα επίσημο μετρητή ταξί λίγο έξω από την αποσκευή αποσκευών. Αυτό το σύστημα με βάση το κουπόνι είναι ομαλό, απάτη δωρεάν και αποθαρρύνει τους αδίστακτους οδηγούς από την παρενόχληση των νέων αφίξεων. Οι τιμές είναι σταθερές.

Εάν ταξιδεύετε μόνοι σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγο - και να μειώσετε την κυκλοφορία του νησιού - κάνοντας τι κάνουν οι ταξιδιώτες του προϋπολογισμού : ρωτήστε τους άλλους στην ουρά εάν θέλουν να μοιραστούν μια βόλτα.

Ανάλογα με την κυκλοφορία, ένα ταξί από το αεροδρόμιο στην Pantai Cenang (η πιο δημοφιλής τουριστική παραλία) διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Λαμβάνοντας την βάρκα από την ηπειρωτική χώρα στο Langkawi

Εάν έρχεστε από την Ταϊλάνδη, ειδικά από τον Satun ή τον Hat Yai, ίσως η καλύτερη επιλογή να πάρετε ένα πλοίο προς το Langkawi. Τα σκάφη αναχωρούν από την Κουάλα Περλή (την πλησιέστερη επιλογή στην ακτή, περίπου 90 λεπτά) και την Κουάλα Κέντα (λίγο λιγότερο από δύο ώρες).

Η συχνότητα των πορθμείων είναι εποχιακή και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Από Πενάνγκ προς Λανγκάουι

Ένα μεγάλο νησί της Μαλαισίας αξίζει ένα άλλο! Το Langkawi έχει πολλές δραστηριότητες για να προσφέρει, αλλά η εκπληκτική κουζίνα δεν είναι πραγματικά ένα από τα highlights. Penang στη διάσωση! Το φαγητό στο Penang, ειδικά η σκηνή για φαγητό στο δρόμο , είναι παγκοσμίως γνωστό.

Και πάλι, η πτήση είναι η πιο εύκολη επιλογή για να φτάσετε ανάμεσα στα δύο νησιά. Οι πτήσεις που εκτελούνται από την AirAsia και την Firefly μπορούν να φτάσουν τα ίδια με τα US $ 20. Ο χρόνος πτήσης (35 λεπτά) είναι τόσο σύντομος που σχεδόν δεν θα έχετε χρόνο να ανοίξετε το περιοδικό πριν αρχίσετε να κατεβαίνετε.

Αν έχετε περάσει αρκετά στο ταξίδι και προτιμάτε να δελεάσετε τη θάλασσα, η βόλτα με βάρκα είναι μια επιλογή. Τα καθημερινά δρομολόγια πλοίων από Penang προς Langkawi διαρκούν περίπου τρεις ώρες, ανάλογα με τις συνθήκες. Δεν είναι πολύ φθηνότερες από τις πτήσεις.

Τα πλοία λειτουργούν έξω από Kuah, την κύρια πόλη στο Langkawi. Μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω οποιουδήποτε από τα πολλά ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού. Να είστε στο λιμάνι 30 λεπτά πριν την αναχώρηση. Ένα ημερήσιο ταξίδι (πρωινή αναχώρηση, απογευματινή επιστροφή) θα έσπευσαν πραγματικά. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την Penang μετά την επίσκεψη ούτως ή άλλως!

Μετάβαση από το Koh Lipe στο Langkawi

Είναι ενδιαφέρον ότι το μικροσκοπικό Koh Lipe στην Ταϊλάνδη φιλοξενεί ένα σημείο μετανάστευσης. Αφού απολαύσετε το Πουκέτ, το Koh Lanta, το Railay ή το Krabi, θα μπορούσατε να ανεβάσετε το νησί σας προς τα νότια πέρα ​​από τα σύνορα.

Τα πλοία από το Koh Lipe προς το Langkawi διαρκούν περίπου 90 λεπτά. Οι συνθήκες στη θάλασσα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολες για να καθυστερήσουν ή να ακυρώσουν πλοία κατά τη χαμηλή περίοδο (Ιούνιος-Οκτώβριος). Τα σκάφη αναχωρούν από το Koh Lipe από την παραλία Pattaya. Προειδοποίηση: Το Langkawi πρόκειται να αισθάνεται πολύ απασχολημένος αφού δεν απολαμβάνει κανένα μηχανοκίνητο όχημα στο Koh Lipe.

Πότε για να πάει στο Langkawi

Αν και υπάρχουν κάποια απολαυστικά εσωτερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε γύρω από το Langkawi , ας το παραδεχτούμε: τα βροχερά νησιά απλά δεν είναι τόσο διασκεδαστικά. Πολλές επιχειρήσεις - και μερικές επιλογές σκαφών - θα κλείσουν ή θα είναι σε περιορισμένη λειτουργία, καθώς ο τουρισμός μετατρέπεται σε στάλα κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου.

Οι ώρες αιχμής για το Langkawi είναι Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Ο συνδυασμός του ξηρότερου καιρού και των διακοπών φέρνει πραγματικά τους επισκέπτες στο νησί. Το κινεζικό νέο έτος - πάντα τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο - είναι ιδιαίτερα απασχολημένος.

Το Σεπτέμβριο και ο Οκτώβριος είναι συχνά οι πιο αθόρυβοι μήνες στο νησί. Για έναν καλό συμβιβασμό, επιλέξτε να επισκεφθείτε το Langkawi κατά τη διάρκεια της περιόδου "ώμου" πριν ή μετά τους μήνες αιχμής. Θα πρέπει ακόμα να έχετε αρκετές ηλιόλουστες μέρες αλλά λιγότερους ανταγωνισμούς στις παραλίες. Ανεξάρτητα από αυτό, ο μουσώνης αρχίζει και τελειώνει όταν επιθυμεί από έτος σε χρόνο.

Το νησί χτυπάει μέσω του Langkawi

Με επαρκή χρόνο και μερικές στρατηγικές πτήσεις, μπορείτε να φτιάξετε ένα ονειρεμένο κυκλικό νησί με τα πόδια μεταξύ της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας, το οποίο δοκιμάζει τα καλύτερα και από τις δύο χώρες. Καλέστε το "Loop Andaman".

Ξεκινήστε στην Μπανγκόκ. οι διεθνείς πτήσεις είναι συχνά οι φθηνότερες εκεί εν πάση περιπτώσει. Όταν είστε έτοιμοι, ξεκινήστε το νησί σας hopping πετώντας στο Krabi (κωδικός αεροδρομίου: KBV), μια μικρή πόλη που χρησίμευσε ως πύλη προς τη θάλασσα Andaman. Ελέγξτε τον χαριτωμένο τοπικό μεταφορέα NokAir της Ταϊλάνδης πριν υποθέσετε ότι η AirAsia είναι η καλύτερη επιλογή.

Από εκεί, μπορείτε να απολαύσετε την παραλία Ao Nang για μια μέρα και στη συνέχεια να πάρετε μια longtail βάρκα πάνω στην Railay . Χαρακτηριστείτε από τους μόνιμους μάγικες σε αντάλλαγμα για τις εκπληκτικές παραλίες και τους πολύ σκαρφαλώδεις σχηματισμούς ασβεστολιθικών πετρωμάτων.

Στη συνέχεια, ξεκουραστείτε από την ηπειρωτική χώρα παίρνοντας το σύνθετο minivan-boat (τρεις ώρες) στο Koh Lanta . Μετά από λίγες μέρες, υποθέτοντας ότι μπορείτε να τραβήξετε τον εαυτό σας μακριά από το αγαπημένο νησί πολλών ταξιδιωτών, μεταβείτε στο Koh Phi Phi μέσω του μονοήμερου πορθμείου για κάποια σοβαρή νυχτερινή ζωή. Το Phuket είναι επίσης μια επιλογή αν η έλλειψη γνωστών αλυσίδων καφέ γίνεται πολύ ειδυλλιακή.

Αν θέλετε να αποφύγετε τη σκηνή με το να πίνετε μουσική, κοτόπουλο, προχωράτε κατευθείαν με βάρκα από την Lanta στο Koh Lipe . Αφού απολαύσετε λίγες μέρες την κολύμβηση με αναπνευστήρα και την μη κινητήρια ζωή του νησιού, τραβήξτε το πλοίο στο Langkawi.

Επωφεληθείτε από τα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε γύρω από το Langkawi . Από εκεί, μπορείτε να ανταλλάξετε διστακτικά την άμμο για σκυρόδεμα πετώντας πίσω στην Κουάλα Λουμπούρ (Malindo Air είναι μια καλή επιλογή). Αλλά αν υπάρχει χρόνος, εδώ είναι μια καλύτερη ιδέα: προσθέστε ένα ακόμη νησί στη λίστα πετούν 35 λεπτά στο Penang.

Παρόλο που η παραλία στο Penang θα ξεχαστεί αφού απολάμβανε παρθένα άμμο στις Λάντα, Λίπε και Λανγκάουι, η πολιτιστική σύντηξη το κάνει. Περάστε λίγες μέρες περιπλάνηση σε αποικιακούς δρόμους και απολαύστε ινδικό φαγητό πριν πάρετε μια φτηνή πτήση πίσω στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ευτυχώς, οι πτήσεις με κοντινά δρομολόγια για μια τέτοια εκδρομή δεν χρειάζεται να κρατηθούν πολύ νωρίτερα για να πετύχουν καλές τιμές. Λίγες μέρες ή λιγότερο συνήθως θα αρκούν εκτός των διακοπών.

Όταν απολαμβάνετε στο λαμπρό της σύνολο, αυτός ο βρόχος σάς επιτρέπει να δείτε τις πρωτεύουσες της Ταϊλάνδης και τη Μαλαισία (πολύ διαφορετικά ζώα συνολικά) και ένα μείγμα ελαφρώς αναπτυγμένων και κατάλληλα ανεπτυγμένων νησιών και στις δύο χώρες!