Κινέζικη Πρωτοχρονιά στο Βανκούβερ

Το έτος του σκύλου είναι το 2018. Κάθε χρόνο, το Βανκούβερ φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις κινεζικού νέου έτους , με αποκορύφωμα την ετήσια κινεζική πρωτοφανή παρέλαση μέσω της ιστορικής Chinatown, μιας πολιτιστικής υπερβολής που είναι μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες ετήσιες παρελάσεις της πόλης.

Οργανωμένη από το κινεζικό φιλανθρωπικό σωματείο του Βανκούβερ από το 1979, η παρέλαση έχει εξελιχθεί σε ένα γεγονός που πρέπει να δούμε στο Βανκούβερ, προσελκύοντας πάνω από 50.000 θεατές και 3.000 ερμηνευτές, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης ομάδας συλλόγων χορού λιονταριών στον Καναδά.

Με περισσότερα από 50 λιοντάρια, διαφορετικά πολυπολιτισμικά χορευτικά συγκροτήματα, ομάδα αστυνομικών μονάδων αστυνομίας του Βανκούβερ, κινηματογραφικές συγκροτήματα και άλλα, η κινεζική πρωτοφανής παρέλαση είναι μια γιορτή που δεν πρέπει να χάσετε.

Κινέζικη Πρωτοχρονιά στο Βανκούβερ

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιάτικη Παρέλαση στο Βανκούβερ είναι στις 18 Φεβρουαρίου 2018, από τις 11 το πρωί. Η διαδρομή μήκους 1,3 χιλιομέτρων ξεκινάει από την Πύλη της Χιλιετίας στην οδό Pender (μεταξύ της οδού Shanghai Alley και Taylor Street), προχωρεί ανατολικά κατά μήκος της οδού Pender, μετατοπίζεται νότια στην οδό Gore, μετατοπίζεται δυτικά στην οδό Keefer και στη συνέχεια διασπείρεται στο Keefer στο Abbott.

Όπως κάθε μεγάλη εκδήλωση στο κέντρο της πόλης, η οδήγηση και η στάθμευση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Τα λεωφορεία και το SkyTrain είναι οι καλύτερες επιλογές. Δεδομένου ότι τόσοι δρόμοι θα μπλοκαριστούν, ελέγξτε το Translink για εναλλακτικές διαδρομές λεωφορείων ή μεταβείτε στο SkyTrain στο σταθμό Stadio-Chinatown.

Μετά την παρέλαση, οι εκδηλώσεις στην Chinatown συνεχίζονται με τους χορούς των λιονταριών και το ελεύθερο φεστιβάλ Πολιτιστικής Έκθεσης του Καναδά στο Βανκούβερ στο Sun Yat-sen Plaza (50 East Pender Street).

Τέλος της ημέρας στο Κινέζικο Πρωτοχρονιάτικο Συνέδριο στο Floata Seafood Restaurant. Τα εισιτήρια για το συμπόσιο ξεκινούν από $ 38 και περιλαμβάνουν τόσο δείπνο και ζωντανή διασκέδαση, χορούς λιονταριών, χαιρετισμούς από τον θεό της τύχης και μια ποικιλία show με τραγούδι, πολιτιστικούς χορούς και πολλά άλλα.