Εργασία στο Χονγκ Κονγκ - Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με την Εργασία στο

Κορυφαίες συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εύρεση εργασίας στο Χονγκ Κονγκ

Αν ψάχνετε για δουλειά στο Χονγκ Κονγκ ή σχεδιάζετε να εργαστείτε στο Χονγκ Κονγκ, πιθανότατα έχετε έναν κουβά με ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα βρείτε εργασία στην πόλη. Ακολουθούν τα κορυφαία ερωτήματα που έθεσαν οι μετανάστες που αναζητούν εργασία στο Χονγκ Κονγκ .

Ποιες θέσεις εργασίας είναι ανοικτές σε Χονγκ Κονγκ;

Αν δεν μιλήσετε απαραιτήτως για τους Καντονέζους, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός επαγγελμάτων και θέσεων εργασίας που απευθύνονται σε αγγλόφωνους μετανάστες .

Οι κύριοι τομείς περιλαμβάνουν την τραπεζική και τη χρηματοδότηση, τη διδασκαλία, τα μέσα ενημέρωσης και τη φιλοξενία. Όλα αυτά απαιτούν ποικίλα επίπεδα προσόντων και εμπειρίας και, σε ορισμένες περιοχές, οι μετανάστες αντικαθίστανται αργά με δίγλωσσους ντόπιους.

Πώς μπορώ να βρω δουλειά στο Χονγκ Κονγκ;

Παρόλο που το Χονγκ Κονγκ έχει φήμη ως παιδική χαρά, δεν ήταν ποτέ πιο δύσκολο να βρεθεί εδώ δουλειά . Ο ανταγωνισμός από τους ηπειρωτικούς μετανάστες είναι έντονος και οι κανόνες για τις θεωρήσεις εργασίας είναι πιο αυστηροί από ποτέ. Οι περισσότεροι από τους εκπατριστές που εργάζονται στο Χονγκ Κονγκ έχουν μεταφερθεί εδώ από την εταιρεία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ ή την Αυστραλία. Η εύρεση εργασίας για τον μοναχικό εκπατριστή είναι πολύ πιο δύσκολη, κυρίως επειδή δεν είναι καντονέζικα. Υπάρχουν, ωστόσο, διάφορες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και πόροι και πόροι που αφιερώνεται στους αγγλόφωνους μετανάστες που αναζητούν εργασία.

Πώς μπορώ να πάρω μια επαγγελματική θεώρηση του Χονγκ Κονγκ;

Η απόκτηση θεωρήσεων εργασίας του Χονγκ Κονγκ είναι πιο δύσκολη από ποτέ, καθώς η Υπηρεσία Μετανάστευσης καθίσταται όλο και πιο αυστηρή στην αξιολόγηση των αιτήσεων.

Τα κριτήρια για την απόκτηση άδειας εργασίας στο Χονγκ Κονγκ είναι κάπως αδιαφανή, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εξασφαλίσετε μια προσφορά εργασίας. Στη συνέχεια, πρέπει να ικανοποιήσετε ορισμένα κριτήρια για να λάβετε θεώρηση εργασίας, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι το εκπαιδευτικό σας υπόβαθρο και οι ιδιότητες που προσφέρετε σε έναν τοπικό υπάλληλο.

Συνήθως, εάν μια εταιρεία προσφέρει να σας χορηγήσει μια θέση, θα είναι πολύ σίγουροι ότι θα έχετε μια θεώρηση εργασίας.

Είναι το Χονγκ Κονγκ πραγματικά αφορολόγητο;

Όχι, όχι πολύ. Πέραν τούτου, το Χονγκ Κονγκ ψηφίζεται ετησίως ως η πιο ελεύθερη οικονομία του κόσμου και η πόλη είναι απαλλαγμένη από φόρο επί των πωλήσεων, φόρο κεφαλαιουχικών κερδών και ΦΠΑ. Ο φόρος εισοδήματος είναι επίσης πολύ χαμηλός. Το υψηλότερο ποσοστό ορίζεται στο 20% για όσους κερδίζουν $ 105.000 και περισσότερους. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς λειτουργούν οι φόροι στο Χονγκ Κονγκ .

Τι είναι η ζωή όπως στο Χονγκ Κονγκ;

Με μια λέξη, ξέφρενη. Η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι είναι είκοσι τέσσερις ώρες, αλλά δεν έχετε δει τσιμπούρι πόλης όλο το εικοσιτετράωρο έως ότου έχετε δει το Χονγκ Κονγκ. Τα καταστήματα και οι αγορές παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 11 μ.μ., ενώ τα εστιατόρια ανοίγουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι ώρες εργασίας είναι μακρές και αγχωτικές, με πενθήμερη εβδομάδα εργασίας που περιλαμβάνει το πρωί του Σαββάτου. Η επίσημη εργάσιμη ημέρα διαρκεί από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., αλλά στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα γραφεία παραμένουν μέχρι τις 8 μ.μ. ή αργότερα. Τα διαμερίσματα είναι πολύτιμα και μικρά.

Σε αντάλλαγμα για τα παραπάνω, θα ζείτε σε μία από τις πιο συναρπαστικές πόλεις του κόσμου. Υπάρχουν εξαιρετικά φαγητά, εκπληκτικά αξιοθέατα και πάρτι όλο το βράδυ. Η πόλη είναι αναμφισβήτητα αγχωτική, αλλά εάν απολαμβάνετε το βόμβο της ύπαρξης σε μια πόλη γεμάτη ενέργεια όπου οι αποφάσεις κάνουν έναν παγκόσμιο αντίκτυπο, θα αγαπήσετε το Χονγκ Κονγκ.

Αυτό είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να βάλετε μια διόγκωση στον τραπεζικό σας λογαριασμό .

Τι γίνεται με την εύρεση ενός διαμερίσματος στο Χονγκ Κονγκ;

Είναι εύκολο να βρεθεί αλλά λιγότερο εύκολο να πληρώσει. Οι ιδιοκτήτες απαιτούν περιζήτητα στο Χονγκ Κονγκ και οι τιμές ενοικίασης είναι μερικές από τις υψηλότερες στον κόσμο. Γενικά θα αναμένετε να μοιράζεστε με ενοίκιο διάρκειας δύο μηνών ως εγγύηση και να παραδώσετε τουλάχιστον μισό μήνα μίσθωσης στον πράκτορα που βρίσκει το διαμέρισμά σας. Θα πρέπει επίσης να είστε προετοιμασμένοι για ψηλά, μικρά διαστήματα διαστήματος.

Ενώ ψάχνετε για ένα διαμέρισμα, πολλοί expats plump για ένα εξυπηρετούμενο διαμέρισμα αντί για ένα ξενοδοχείο. Αυτά προσφέρουν ευνοϊκές τιμές για μακροχρόνιες διαμονές δύο εβδομάδων ή περισσότερο. Τα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα προσφέρουν επίσης μια σπιτική αίσθηση από ένα ξενοδοχείο.