Μπορεί το κινεζικό νόμισμα να χρησιμοποιηθεί στο Χονγκ Κονγκ;

Περισσότερα για το κινεζικό γιουάν και το δολάριο του Χονγκ Κονγκ

Εάν πηγαίνετε στο Χονγκ Κονγκ , το καλύτερο στοίχημά σας είναι να μεταφέρετε το κινεζικό σας νόμισμα σε δολάρια του Χονγκ Κονγκ. Θα έχετε περισσότερη αξία γι 'αυτό και ολόκληρος ο νομός μπορεί να αποδεχθεί το νόμισμα. Αν και το Χονγκ Κονγκ είναι επίσημα μέρος της Κίνας, το νόμισμά του δεν είναι το ίδιο.

Εδώ και εκείνο το κινεζικό νόμισμα, που ονομάζεται γινάν ή γιουάν , μπορεί να γίνει αποδεκτό ως πληρωμή σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων σούπερ μάρκετ, αλλά η συναλλαγματική ισοτιμία είναι χαμηλή.

Τα καταστήματα που δέχονται γιουάν θα εμφανίσουν ένα σημάδι στο μητρώο τους ή στο παράθυρο.

Η πλειοψηφία των καταστημάτων, των εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων στο Χονγκ Κονγκ δέχεται μόνο το δολάριο του Χονγκ Κονγκ ως πληρωμή. Το δολάριο του Χονγκ Κονγκ είναι ευρέως διαθέσιμο τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ

Περισσότερα για το κινεζικό νόμισμα

Το κινεζικό νόμισμα, που ονομάζεται renminbi , μεταφράζεται κυριολεκτικά ως "νόμισμα του λαού". Το λεξικό Renminbi και το γιουάν χρησιμοποιούνται εναλλακτικά. Όταν αναφέρεται στο νόμισμα, ονομάζεται συχνά "το κινεζικό γιουάν", όπως και οι άνθρωποι λένε, "το αμερικανικό δολάριο". Μπορεί επίσης να αναφέρεται ως συντομογραφία του, RMB.

Η διάκριση μεταξύ των όρων renminbi και yuan είναι παρόμοια με αυτή μεταξύ της στερλίνας και της λίρας, η οποία αναφέρεται αντίστοιχα στο βρετανικό νόμισμα και την πρωταρχική του μονάδα. Το γιουάν είναι η μονάδα βάσης. Ένα γιουάν υποδιαιρείται σε 10 jiao, και το jiao στη συνέχεια υποδιαιρείται σε 10 fen. Το ρενμίνμπι εκδίδεται από την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, τη νομισματική αρχή της Κίνας από το 1949.

Οικονομικές Σχέσεις Χονγκ Κονγκ και Κίνας

Αν και το Χονγκ Κονγκ είναι επίσημα μέρος της Κίνας, είναι πολιτικά και οικονομικά ξεχωριστή οντότητα και το Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το δολάριο του Χονγκ Κονγκ ως το επίσημο νόμισμά του.

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια χερσόνησος που βρίσκεται κατά μήκος της νότιας ακτής της Κίνας. Το Χονγκ Κονγκ ήταν μέρος της επικράτειας της ηπειρωτικής Κίνας μέχρι το 1842, όταν έγινε μια βρετανική αποικία.

Το 1949 ιδρύθηκε ο λαός της Δημοκρατίας της Κίνας και ανέλαβε τον έλεγχο της ηπειρωτικής χώρας. Μετά από περισσότερο από έναν αιώνα ως βρετανική αποικία, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ανέλαβε τον έλεγχο του Χονγκ Κονγκ το 1997. Με όλες αυτές τις αλλαγές υπήρξαν διαφορές των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Αφού η Κίνα ανέλαβε την κυριαρχία του Χονγκ Κονγκ το 1997, το Χονγκ Κονγκ έγινε αμέσως αυτόνομο έδαφος διοίκησης σύμφωνα με την αρχή "μία χώρα, δύο συστήματα". Αυτό επιτρέπει στο Χονγκ Κονγκ να διατηρήσει το νόμισμά του, το δολάριο του Χονγκ Κονγκ και την κεντρική του τράπεζα, τη Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ. Και τα δύο ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια της βρετανικής περιόδου.

Αξία του νομίσματος

Τα καθεστώτα συναλλαγματικών ισοτιμιών για τα δύο νομίσματα έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Το δολάριο του Χονγκ Κονγκ συνδέθηκε αρχικά με τη βρετανική λίρα το 1935 και στη συνέχεια έγινε ελεύθερη πλεύση το 1972. Από το 1983, το δολάριο του Χονγκ Κονγκ ήταν συνδεδεμένο με το αμερικανικό δολάριο.

Το κινεζικό γιουάν δημιουργήθηκε το 1949 όταν ιδρύθηκε η χώρα ως Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Το 1994, το κινεζικό γιουάν ήταν συνδεδεμένο με το αμερικανικό δολάριο. Το 2005, η κεντρική τράπεζα της Κίνας αφαίρεσε το ράφι και άφησε το γιουάν να επιπλέει σε ένα καλάθι νομισμάτων. Μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, το γουάν συνδέθηκε ξανά με το αμερικανικό δολάριο σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας.

Το 2015, η κεντρική τράπεζα εισήγαγε πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο γιουάν και επέστρεψε το νόμισμα σε ένα καλάθι νομισμάτων.