Βαρκελώνη 2016 Gay Pride - Μεσογειακή Gay Pride 2016

Γιορτάζοντας την Gay Pride στην Καταλονία

Η πρωτεύουσα της Ισπανικής Καταλονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, η ζωντανή και κομψή Βαρκελώνη δεν είναι μόνο μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, τις τελευταίες δεκαετίες, έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους γκέι προορισμούς της ηπείρου. Στην πραγματικότητα, στην περιοχή της Μεσογείου, η Βαρκελώνη είναι το αδιαμφισβήτητο κέντρο της κουλτούρας του GLBT, με συναρπαστικές γειτονιές γεμάτες νυχτερινή ζωή, μοντέρνα καταστήματα, boutique ξενοδοχεία hip και εξαιρετικά εστιατόρια, καθώς και μια από τις πιο δημοφιλείς γκέι παραλίες στον κόσμο , τη Barcelonetta σε απόσταση 30 λεπτών με το αυτοκίνητο ή με το τρένο, μια γοητευτική παραθαλάσσια παραλία στο παραθαλάσσιο θέρετρο, το Sitges .

Σχεδιάζετε να επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη με τρένο; Εδώ είναι η εσωτερική σέσουλα για την αγορά ενός Eurail Pass.

Το Gay Pride της Βαρκελώνης θα γιορτάσει κατά κύριο λόγο σε διάστημα τριών ημερών στις αρχές Ιουλίου, αλλά περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων προγραμματισμένων για την εβδομάδα που θα οδηγήσει στο μεγάλο Σαββατοκύριακο. Παρόλο που συνήθως διεξάγονται δύο εβδομάδες νωρίτερα, οι ημερομηνίες φέτος είναι από τις 28 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου 2016. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι παρακολουθούν αυτή τη μαζική γιορτή που περιλαμβάνει πάρτι και παρέλαση υπερηφάνειας. Σημειώστε ότι η Gay Gay Pride της Βαρκελώνης θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά την άλλη τεράστια γιορτή GLBT της χώρας, τη Μαδέρα Gay Gay Pride .

Οι εκδηλώσεις Pride της Βαρκελώνης ξεκινούν με συναυλίες και πολιτιστικές παρουσιάσεις που σχετίζονται με την υπερηφάνεια και πραγματοποιούνται κάθε βράδυ για περίπου 10 μέρες που οδηγούν στο μεγάλο Σαββατοκύριακο, από πάρτι φετίχ στο θεατρικό καμπαρέ μέχρι φωτογραφικό εκθεσιακό δείπνο σε μέρος με υπερηφάνεια Post Pride, Εκδηλώσεις για γυναίκες. Ακολουθεί ένα πλήρες ημερολόγιο των εκδηλώσεων και συναντήσεων της Pride της Βαρκελώνης, με λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει κάθε μέρα.

Στον Σαββατοκύριακο Pride, οι γιορτές επικεντρώνονται στο Moll de la Fusta, με θέα στο νερό κοντά στην άκρη της Γοτθικής Συνοικίας και στην παραθαλάσσια συνοικία La Barceloneta (η στάση του μετρό Barceloneta είναι ο πλησιέστερος σταθμός, αν έρχεστε με δημόσια συγκοινωνία) . Εδώ, την Παρασκευή και το Σάββατο, θα βρείτε πολλούς οργανισμούς και συλλόγους που θα παρουσιάσουν πληροφορίες στο Pride Village της Βαρκελώνης στο εμπορικό κέντρο.

Αυτό είναι και το σημείο όπου διεξάγονται τα κύρια πάρτι του Pride Street, συμπεριλαμβανομένου ενός κόμματος αφρού για το βράδυ της Παρασκευής.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου, υπάρχει η παρέλαση της Gay Gay Pride Parade, η οποία ξεκινά με ένα πάρτι Pre-Pride στις 4 μ.μ. στην Plaza Espana, ακολουθούμενη από την ίδια παρέλαση στις 5 μ.μ. Η παρέλαση στη συνέχεια μετακινείται από την Plaza Espana κατά μήκος της Av. Παράλληλα και τελειώνει στη θέση του Pride Village στο Moll de la Fusta.

Σημειώστε ότι στο κοντινό παραθαλάσσιο θέρετρο διακοπών LGBT Sitges, η υπερηφάνεια από τη Μεσόγειο Θάλασσα λαμβάνει χώρα μερικές εβδομάδες πριν από την υπερηφάνεια της Βαρκελώνης.

Βρετανοί Gay Πόροι

Ελέγξτε τους πόρους του διαδικτυακού τόπου σχετικά με την ομοφυλοφιλική σκηνή της Βαρκελώνης, όπως το Gay Gay Guide στο Patroc.com, το site GayBarcelona.com και το site GayBarcelona4U. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο εξαιρετικό site επισκέπτη που παράγεται από την επίσημη τουριστική οργάνωση της πόλης, το Barcelona Turisme.