Με τόση κόκκινη ταινία, είστε βέβαιοι ότι θέλετε να ταξιδέψετε με το κατοικίδιο ζώο σας;

Βεβαιωθείτε ότι η γραφειοκρατία αξίζει το ταξίδι του σκύλου σας στην Ευρώπη

Εάν σκέφτεστε να πάρετε το κατοικίδιο ζώο σας στην Ευρώπη, σας προτείνουμε να επανεξετάσετε. Η ακόλουθη μαρτυρία προέρχεται από έναν ιδιοκτήτη σκύλου με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος φέρνει μαζί του τον σκύλο του κάθε φορά που ταξιδεύει στο σπίτι του στην Ιταλία. Οι ακόλουθες πληροφορίες βασίζονται σε ποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) όπως η Ιταλία απαιτούν να φέρουν κατοικίδια ζώα στην ΕΕ.

Μια προειδοποίηση: Ούτε ο συγγραφέας ούτε αυτός ο ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων είναι επαγγελματίας στον κλάδο των κατοικίδιων ζώων.

Αυτή είναι η ιστορία της εμπειρίας ενός ατόμου εδώ και αρκετά χρόνια, με τις συμβουλές του για την πλοήγηση στη διαδικασία. Κάνετε την εργασία σας πριν ταξιδέψετε και ελέγξτε με τον κτηνίατρό σας και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), το οποίο διευκολύνει τα διεθνή ταξίδια κατοικίδιων ζώων.

Ας πούμε μπροστά ότι αυτό δεν είναι το διασκεδαστικό μέρος του ταξιδιού. Με αυτό το σκεπτικό, τα ακόλουθα περιγράφουν τη διαδικασία και τα προβλήματα που ένας πεπειραμένος ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων έπρεπε να περάσει από το 2002 για να φέρει μαζί του ένα κατοικίδιο ζώο στην ΕΕ.

Πριν φύγεις

Πριν πάτε, επικοινωνήστε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της αεροπορικής σας εταιρείας και με την Υπηρεσία Ελέγχου Ζώων και Φυτών του USDA για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις ταξιδιού κατοικίδιων ζώων.

Μόλις βρίσκεστε στην ιστοσελίδα, μεταβείτε στις διεθνείς ρυθμίσεις του USDA που διέπουν τις εξαγωγές ζώων. Αυτή είναι μια καλή πηγή γενικών πληροφοριών και ο τόπος όπου θα βρείτε όλες τις απαραίτητες φόρμες εξαγωγής ζώων που θα χρειαστείτε. Μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα εκτυπώσετε στο Word.

Επιλέξτε τη χώρα που θα είναι η θύρα εισόδου και ελέγξτε τους κανονισμούς.

Όταν πρόκειται για την εισαγωγή ζώων, το USDA σφάλλει από την πλευρά της προσοχής. Προσοχή φαίνεται να έχει δουλέψει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ένα από τα χαμηλότερα περιστατικά λύσσας στον κόσμο.

Αποδεικνύοντας το σκυλί σας είναι υγιές

Πρώτον, ένας κτηνίατρος πρέπει να εγκρίνει ένα διεθνές υγειονομικό πιστοποιητικό λέγοντας ότι το σκυλί σας είναι υγιές και ενημερωμένο σχετικά με τους εμβολιασμούς. ο κτηνίατρος πρέπει να είναι διαπιστευμένος από το USDA.

Εάν ο κτηνίατρός σας δεν έχει αυτό το πιστοποιητικό, αυτός ή αυτή θα πρέπει να είναι σε θέση να σας κατευθύνει σε έναν διαπιστευμένο κτηνίατρο που κάνει. Συνιστάται ιδιαίτερα να κατεβάσετε τον εξυπηρετικό κατάλογο ελέγχου του USDA για το τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να αποκτήσουν ένα διεθνές πιστοποιητικό υγείας για τα κατοικίδια ζώα.

Εάν πρόκειται να μεταβείτε σε μια χώρα της ΕΕ, πρέπει να το κάνετε αυτό εντός 10 ημερών πριν φτάσετε, όχι νωρίτερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα στην οποία πηγαίνετε θα ψάχνετε για πολύ τρέχουσες αποδείξεις για την καλή κατάσταση του σκύλου σας. Θα το αναζητήσουν, διότι πρόκειται για απαίτηση της ΕΕ.

Το σκληρό μέρος: το USDA και ο μικροεπεξεργαστής

Το έντυπο που πιστοποιεί την καλή υγεία πρέπει να αποσταλεί στο USDA για σφραγίδα και υπογραφές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε τον κτηνίατρο για να δώσετε στο σκύλο σας έλεγχο ακριβώς 10 ημέρες πριν φύγετε από τη στιγμή που θα χρειαστεί να στείλετε τα έντυπα (συνήθως παρέχονται από τον κτηνίατρο) και να τους επιστρέψετε πριν φύγετε. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να στείλετε τις φόρμες από το FedEx και να συμπεριλάβετε έναν προπληρωμένο φάκελο επιστροφής FedEx.

Μια άλλη απαίτηση της ΕΕ είναι ότι ο σκύλος πρέπει να έχει μικροτσίπ. Όταν ταξιδεύετε, θα πρέπει να φέρετε μαζί ένα σαρωτή για να διαβάσετε αυτό το συγκεκριμένο είδος τσιπ δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικές μάρκες και οι τελωνειακοί άνθρωποι που πηγαίνετε μπορεί να μην έχουν το σωστό.

Αυτό μπορεί να κοστίσει οπουδήποτε από περίπου 100 δολάρια ή λιγότερο για έναν συγκεκριμένο σαρωτή μικροτσίπ για περίπου 500 δολάρια για έναν καθολικό σαρωτή μικροτσίπ. Ο σαρωτής είναι μια καλή επένδυση, διότι θα μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ίδιο σαρωτή ξανά και ξανά για όσο διάστημα το κατοικίδιο ζώο σας είναι μικροσκοπικό. Θυμηθείτε να το δοκιμάζετε κάθε φορά για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

Διατηρήστε χώρο στο φορτίο για το σκυλί σας

Θα χρειαστεί να κάνετε ένα χώρο για το σκυλί σας στο φορτίο όταν κάνετε κράτηση της πτήσης σας. Ρωτήστε την αεροπορική εταιρεία σας εάν μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα μικρό σκυλάκι στην καμπίνα και να τροφοδοτήσετε το βάρος του σκύλου, το οποίο καθορίζει αν ο σκύλος είναι αρκετά μικρός. Ο σκύλος πρέπει να βρίσκεται σε ένα κατάλληλο κλουβί ταξιδιού με αεροπορική εταιρεία. και πάλι, μιλήστε με την εξυπηρέτηση πελατών της αεροπορικής εταιρείας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό μέγεθος για το σκυλί σας.

Ο ναύλος για ένα σκύλο είναι συνήθως μερικές εκατοντάδες δολάρια για ταξίδια μετ 'επιστροφής στις χώρες της ΕΕ.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν θα δέχονται σκύλους για φορτίο το καλοκαίρι, επειδή τα κιβώτια ζώων τοποθετούνται σε ένα τμήμα του αεροπλάνου που δεν είναι κλιματιζόμενο και τα σκυλιά είναι γνωστό ότι εκπνέουν από τη ζέστη. Όταν παραδίδετε το σκυλί στο πλήρωμα εδάφους πριν από την απογείωση, βεβαιωθείτε ότι το κιβώτιο είναι ασφαλώς κλειστό. Διαφορετικά, μπορείτε να είστε μάρτυρες του προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας που προσπαθεί να πιάσει το σκυλί σας αφού βιδώσει από το κιβώτιο και αρχίζει να τρέχει γύρω από την άσφαλτο, ενώ κοιτάζετε αβοήθητα από την πύλη. Αυτό συμβαίνει, προσέξτε.

Όταν εσείς και το σκυλί σας φτάσετε

Αφού περάσετε από όλα αυτά τα στεφάνια, αυτό είναι που μπορείτε να περιμένετε όταν φτάσετε στην Ευρώπη: μια μακρά αναμονή για το σκυλί να εκφορτωθεί και, αφού εκφορτωθεί, ένας σκύλος ο οποίος σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένος με σας. Ανάλογα με τη χώρα, οι πιθανότητες είναι καλές που κανείς δεν θα ρίξει μια ματιά στα χαρτιά που έχετε πάει σε μεγάλο πρόβλημα να έχετε σε καλή κατάσταση.

Ο σκύλος θα χρειαστεί να πιει ή να ανακάτωσε αμέσως μετά την εκκαθάριση των τελωνείων, ώστε να φέρει κάτι που μπορεί να πίνει ο σκύλος. Είναι καλύτερο να μην δίνεις σκύλο ένα μεγάλο γεύμα αμέσως. περιμένετε λίγο μέχρι το σκυλί να εγκατασταθεί.

Στο ταξίδι επιστροφής, τα αμερικανικά τελωνεία θα εξετάσουν λεπτομερώς τα χαρτιά σας ... ακόμη και αν οι σελίδες είναι ανάποδα. Αυτό είναι γνωστό ότι συμβαίνει στον ιδιοτροπικό ιδιοκτήτη σκυλιών μας. Όπως λέει, δεν μπορείτε να κάνετε αυτά τα πράγματα.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης θεωρεί τη διαδικασία πονοκέφαλο για όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένου του σκύλου του. Αλλά δεν υπάρχει επιλογή. Απαιτεί σχεδιασμό, γεγονός που δυσχεραίνει τους ανθρώπους με μια αυθόρμητη προσέγγιση στη ζωή. Κάνετε λάθος και μπορεί να μην επιτρέψετε να εισέλθετε στη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανώς θα πρέπει να κάνετε μια διηπειρωτική στροφή. Και αυτό, πάνω απ 'όλα, είναι κάτι που πραγματικά δεν θέλετε να κάνετε.