Σκανδιναβία τον Απρίλιο

Η Σκανδιναβία είναι παγκοσμίως γνωστή για πολλά πράγματα. Ωστόσο, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αυτές τις σκανδιναβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Φινλανδίας και της Ισλανδίας, οι δροσεροί χειμώνες, οι τόνοι πάγου και χιόνι και οι σκοτεινές και κρύες μέρες είναι συνήθως αυτό που έρχεται στο μυαλό.

Οι έμπειροι ταξιδιώτες θα σας πουν ότι ο Απρίλιος είναι ο μήνας κατά τον οποίο πρέπει να ταξιδέψετε στη Σκανδιναβία. Εξακολουθεί να είναι εκτός εποχής, με χαμηλές τιμές ταξιδιού, και με θερμότερο καιρό που φτάνει, μπορείτε να περιμένετε να βρείτε λουλούδια άνοιξη και πράσινα τοπία.

Δυστυχώς, η σκιερή σκηνή της Σκανδιναβίας έχει τελειώσει στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο, οι θερμές καιρικές δραστηριότητες είναι μόλις αρχές

Αυτή τη στιγμή του έτους, οι πολικές νύχτες (24 ώρες σκοτάδι) εξακολουθούν να είναι ο κανόνας και, επομένως, μπορείτε ακόμα να έχετε την ευκαιρία να δείτε το Aurora Borealis (Northern Lights) μέχρι τα μέσα ή ακόμα και τα τέλη Απριλίου.

Ο καιρός στη Σκανδιναβία τον Απρίλιο

Μέχρι τον Απρίλιο, ο σκληρός χειμωνιάτικος καιρός στη Σκανδιναβία αρχίζει τελικά να υποχωρεί. Οι θερμοκρασίες θερμαίνονται την ημέρα, ωστόσο, το κλίμα είναι ακόμα κάπως ασταθές. Υπάρχουν περιστασιακές καταιγίδες το χειμώνα / νωρίς την άνοιξη στις παράκτιες περιοχές της Σκανδιναβίας , αλλά μέχρι τα μέσα Απριλίου, τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν και είναι συνήθως ορατά γύρω από το Πάσχα. Οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες είναι μεταξύ 35 - 52 βαθμών Φαρενάιτ. Οι ημέρες αυξάνονται γρήγορα σε μήκος τώρα και μπορείτε να περιμένετε περίπου 13 ώρες φως της ημέρας κάθε μέρα.

Εθνικές εορτές και εορτασμοί στη Σκανδιναβία τον Απρίλιο

Συμβουλές συσκευασίας για τη Σκανδιναβία τον Απρίλιο

Αν και είναι τεχνικά άνοιξη, θα χρειαστεί να συσκευάσετε ζεστά ρούχα χειμώνα για ένα ταξίδι σε οποιαδήποτε χώρα της Σκανδιναβίας. Επειδή τα πρωινά και τα βράδια μπορούν να είναι ακόμα κρύα, καλό είναι να φέρετε μαζί βαριά πουλόβερ και μπλούζες, ένα ζεστό χειμωνιάτικο παλτό, καθώς και ελαφρύτερα αντικείμενα όπως μπλουζάκια, ώστε να μπορείτε να στρώσετε τα ρούχα εύκολα και άνετα.

Επιπλέον, ένα αδιάβροχο και αλεξίπτωτο, ανεξάρτητα από την εποχή, είναι πάντα μια καλή ιδέα να φέρει μαζί. Τα αδιάβροχα παπούτσια είναι επίσης απαραίτητα για ένα σκανδιναβικό ταξίδι, εάν θέλετε να απολαύσετε υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και άνετα υποδήματα για εξερεύνηση στις πόλεις.