Η νύχτα Walpurgis στη Σουηδία είναι η άλλη Απόκριες

Η νύχτα Walpurgis στη Σουηδία είναι μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση και ένας πολύ καλός τρόπος να γνωρίσετε τις παραδόσεις της Σουηδίας. Walpurgis ( Σουηδικά : "Valborg") στις 30 Απριλίου είναι ένα ευρέως γνωστό γεγονός στη Σκανδιναβία, κυρίως στη Σουηδία.

Η νύχτα Walpurgis προηγείται της Ημέρας Εργασίας στη Σκανδιναβία την 1η Μαΐου και πολλές εκδηλώσεις Walpurgis συνεχίζονται καθ 'όλη τη διάρκεια της νύχτας από τις 30 Απριλίου σε αυτές τις διακοπές.

Εορτασμός

Οι μορφές εορτασμού στη Σουηδία ποικίλλουν σε διάφορα μέρη της χώρας και μεταξύ διαφορετικών πόλεων.

Μία από τις κυριότερες παραδόσεις στη Σουηδία είναι να φωτίσει μεγάλες φωτιές, ένα έθιμο που ξεκίνησε τον 18ο αιώνα. Ο φωτισμός των δημοφιλών πυρκαγιών ξεκίνησε με σκοπό να κρατηθούν μακριά τα κακά πνεύματα, ειδικά οι δαίμονες και οι μάγισσες. Ως τελικό φως, υπάρχουν πυροτεχνήματα.

Σήμερα, η βραδιά Walpurgis θεωρείται συνήθως ως εορτασμός της άνοιξης. Το Μουσείο Υπαίθρου Skansen , για παράδειγμα, φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ιστορική γιορτή Walpurgis της Στοκχόλμης . Πολλοί Σουηδοί γιορτάζουν τώρα το τέλος των μακρών, θλιβερών χειμώνων, τραγουδώντας τραγούδια της Άνοιξης. Αυτά τα τραγούδια διαδόθηκαν από τις εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών και οι εορτασμοί της βραδιάς Walpurgis είναι ιδιαίτερα συνηθισμένοι σε πανεπιστημιακές πόλεις όπως η Ουψάλα - η νυχτερινή ζωή στην Ουψάλα είναι ιδιαίτερα ενεργή στη συνέχεια.

Μια διπλή διακοπή

Το Walpurgis (Valborg) που γιορτάζεται στις 30 Απριλίου δημιουργεί διπλή εθνική εορτή στη Σουηδία. Την ημέρα αυτή, ο βασιλιάς Carl XVI Gustaf γιορτάζει τα γενέθλιά του. Έτσι θα δείτε σουηδικές σημαίες σε όλη τη χώρα για να χαιρετήσετε τον βασιλιά και να του δείξετε σεβασμό.

Η Ημέρα της Πρωτομαγιάς / Ημέρας Εργασίας (1η Μαΐου) ακολουθεί τις γιορτές Walpurgis Night με μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, παρελάσεων και εορτασμών.

Περισσότερα Ιστορία

Η χαρούμενη γιορτή γύρω από τη φωτιά είναι μια παλιά γερμανική και κελτική παράδοση. Στη Σουηδία, τη χώρα των τρολών, των μάγιστρων και των ξωτικών, ο Χριστιανισμός δεν μπόρεσε να εξαλείψει αυτόν τον εορτασμό.

Στα τέλη Απριλίου, στη Σουηδία, οι μέρες ξαναβρίσκονται, οι θερμοκρασίες αυξάνονται και οι αγρότες αρχίζουν ξανά να επισκέπτονται τα χωράφια τους. Αυτή η γιορτή είναι μια ετήσια παράδοση.

Ο ομιλητής της εκδήλωσης είναι η ηγουμένη Walburga (επίσης Walpurga ή Walpurgis), που έζησε τον 8ο αιώνα (710-779). Μεγάλωσε στην Αγγλία και ήταν από μια καλή οικογένεια, αλλά ορφανό ως παιδί και έζησε στο μοναστήρι ως ιεραπόστολος. Ήταν αργότερα σιωπηλός.

Εάν σχεδιάζετε να παρακολουθήσετε ένα τέτοιο γεγονός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στη Σουηδία, βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει τα ρούχα που μπορείτε να στρώσετε. Ο καιρός αυτή τη στιγμή του έτους είναι ακόμα μάλλον απρόβλεπτος και μπορεί να χρειαστείτε πιο ζεστά ρούχα από ό, τι αναμενόταν. Επίσης, παπούτσια ή μπότες από ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες θα είναι χρήσιμες, δεδομένου ότι αυτό είναι πάντα ένα υπαίθριο γεγονός και μπορεί ακόμη και να πραγματοποιηθεί στη μέση ενός πεδίου όπου βρέθηκε πρόσφατα.

Η Walpurgis στη Σουηδία είναι "Valborg" και η βραδιά Walpurgis στη Σουηδία ονομάζεται "Valborgsmassoafton" . Μάθετε πιο χρήσιμες σουηδικές φράσεις .