Πού να δείτε τα βόρεια φώτα στη Σουηδία

Ποια είναι τα καλύτερα μέρη για να δείτε τα βόρεια φώτα στη Σουηδία;

Τα βόρεια φώτα είναι ένα φαινόμενο που είναι πιο εμφανές σε χώρες που βρίσκονται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο και βρίσκονται στη ζώνη που ονομάζεται Auroral Oval. Η Σουηδία βρίσκεται σε μία από αυτές τις χώρες που απεικονίζουν αυτές τις πολύχρωμες κορδέλες στον ουρανό της. Στη Σουηδία, τα Northern Lights εμφανίζονται συνήθως στους χειμερινούς μήνες, αλλά μπορούν να εντοπιστούν και νωρίτερα.

Για εκείνες τις γενναίες καρδιές που είναι πρόθυμες να αντέξουν τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα μέρη για να δείτε αυτό το φυσικό φως δείχνουν στη Σουηδία .

Εθνικό Πάρκο Abisko: Δύο χιλιόμετρα βόρεια της Kiruna, αυτό είναι μια προνομιακή τοποθεσία για να δείτε τα Northern Lights. Ένα κομμάτι του ουρανού πάνω από τη λίμνη Tornetrask, γνωστή ως Blue Hole, δίνει στο Εθνικό Πάρκο Abisko το δικό του μοναδικό κλίμα και μια τέλεια ατμόσφαιρα για να πιάσει τα φώτα. Μαζί με τις ξεναγήσεις, το camping backcountry και το trekking στο πάρκο, οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν τις καρέκλες τους μέχρι το Aurora Sky Station και να δουν αυτά τα φώτα που μπορούν να διαρκέσουν οπουδήποτε από μερικά λεπτά έως αρκετές ώρες. Πώς να πάτε εκεί? Οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές (SAS) πραγματοποιούν καθημερινές πτήσεις μεταξύ Kiruna και Στοκχόλμης Arlanda. Ελέγξτε τη μεταφορά με λεωφορείο από το Abisko. Σε περίπτωση που επιλέξετε ένα τρένο, τότε ο STF Abisko Mountain Station διαθέτει το δικό του σιδηροδρομικό σταθμό, το "Abisko Turiststation". Ο σταθμός STF Abisko Mountain βρίσκεται 100 χιλιόμετρα δυτικά της Κιρούνας και είναι εύκολα προσβάσιμος με το αυτοκίνητο από την ευρωπαϊκή διαδρομή E10.

Το Jukkasjarvi και η κοιλάδα Torne: Το χωριό Jukkasjarvi δεν είναι μόνο περήφανο για το ξενοδοχείο του που κατασκευάζεται από πάγο, που χτίζεται κάθε χρόνο από το φρέσκο ​​πάγο του ποταμού Torne, αλλά και επειδή είναι μια από τις καλύτερες περιοχές για να πάρετε μια γεύση από τα Northern Lights. Αυτό το ICEHOTEL είναι γνωστό ότι διοργανώνει ξεναγήσεις που μεταφέρουν τους επισκέπτες του στο Esrange Space Center που απέχει 30 λεπτά από την Kiruna.

Εδώ μπορείτε να δειπνήσετε στο στρατόπεδο σας στην άγρια ​​φύση απολαμβάνοντας τα κόκκινα, πορφυρά, πράσινα και μπλε φώτα που λάμπουν πάνω σας. Η περιοχή της κοιλάδας Torne που αποτελείται από τη λίμνη Poustijarvi, και τα γειτονικά χωριά Nikkaluokta και Vittangi, είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος για να δείτε τις αύρες. Αρκετές ιδιωτικές εταιρείες εκτελούν εκδρομές ψαρέματος και χιονοδρομικά κέντρα κατά τη διάρκεια της νύχτας που μπορούν να σας πάρουν στην άγρια ​​φύση για μια τέλεια θέα σε αυτά τα Northern Lights. Πώς να πάτε εκεί? Η SAS και η νορβηγική προσφέρουν πτήσεις μεταξύ Στοκχόλμης και Kiruna. Το Jukkasjarvi απέχει περίπου 17 χιλιόμετρα από την πόλη Kiruna, περίπου 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Kiruna. Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, οδηγείτε προς ή από την Lulea στο E10 και ακολουθείτε στροφή όταν φτάσετε στο σημείο που λέει το ICEHOTEL / Jukkasjarvi.

Porjus και Laponia: Porjus είναι ένα μικρό χωριό με πληθυσμό μόλις 400 ατόμων. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από τον Αρκτικό Κύκλο και βρίσκεται στην περιοχή της Λαπωνίας, στην UNESCO. Ο Porjus βρίσκεται κοντά σε πολλά εθνικά πάρκα, Ο Παλντζάντ, ο Μούντδος και η Στόρα Σιοφάλλετ. Πολλές καθαρές ημέρες, ελάχιστη ρύπανση και θερμοκρασία μηδέν βαθμούς Κελσίου, κάνουν τον Πορτζού το πιο αγαπημένο σημείο για να δουν τα Βόρεια Φώτα. Πώς να πάτε εκεί? Η πτήση από Kiruna προς Porjus διαρκεί περίπου 11 λεπτά και οι υπηρεσίες προσφέρονται από την SAS Airlines.

Ωστόσο, είναι προσβάσιμο οδικώς. Από τη Kiruna, το Porjus απέχει 2 ώρες και 30 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Άλλες περιοχές: Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι σωστές, τότε αυτά τα φώτα μπορούν να προβληθούν από οποιοδήποτε σημείο της υποκαρκικής και αρκτικής Σουηδίας. Μεγαλύτερες πόλεις όπως η Lulea, το Jokkmokk και το Gallivare φιλοξενούν διάφορες χειμερινές δραστηριότητες και τα Northern Lights είναι μεταξύ τους. Στη Lulea, οι άνθρωποι μπορούν να κατευθυνθούν στα γύρω δάση Brando, μακριά από το φως της πόλης και θόρυβο για να απολαύσουν μια νύχτα κάτω από το φως της φύσης.

Υπάρχουν επίσης διατάξεις για τους ανθρώπους να οδηγούν ένα snowmobile στην κορυφή του βουνού Dundret στο Gallivare για μια ιδιωτική επίδειξη φωτός για να παρακολουθήσουν αυτά τα φώτα λάμψη στο σκοτάδι χειμώνα ουρανού.

Πώς να πάτε εκεί? Υπάρχουν 3 εβδομαδιαίες πτήσεις από Kiruna προς Lulea που χρειάζονται περίπου 23 λεπτά. Το τρένο διαρκεί 3 ώρες και 42 λεπτά και αν πάρετε το δρόμο τότε θα διαρκέσει τουλάχιστον 5 ώρες.

Η SAS πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις από τη Kiruna προς το Gallivare. Το αεροδρόμιο του Gallivare είναι γνωστό από το αεροδρόμιο της Λαπωνίας και απέχει 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης.

Η εξαιρετική ομορφιά του κόσμου μας προκαλεί πραγματικά έκπληξη, ακριβώς όπως κάνουν αυτά τα Northern Lights στη Σουηδία στο κοινό τους. Αλλά θυμηθείτε - εάν έχετε ποτέ την ευκαιρία να δείτε τα βόρεια φώτα αυτοπροσώπως, μην σφυρίξετε, ενώ τα βλέπετε. Σύμφωνα με την αρχαία σουηδική μυθολογία, σας φέρνει κακή τύχη!

Ο πλανήτης Γη μας είναι πραγματικά ένα από τα είδη του σε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα. Όχι μόνο επειδή στηρίζει τη ζωή, αλλά και λόγω της ομορφιάς που περιέχει. Ο κόσμος μας είναι γεμάτος γραφική ομορφιά και δείχνει πολλές παραλλαγές. Μια τέτοια ζωντανή και εκπληκτική εμφάνιση ομορφιάς εμφανίζεται στα βόρεια φώτα. Επιστημονικά γνωστή ως Aurora Borealis, αυτή η θαυμάσια τέχνη της φύσης προκαλείται από τη σύγκρουση φορτισμένων σωματιδίων με άτομα στην ατμόσφαιρα μεγάλου υψομέτρου.