Περνώντας τα σύνορα σε Nogales, Sonora, Μεξικό

Ζυγίστε τα πάντα πριν επιλέξετε την επίσκεψη αυτής της περιοχής

Θα έπρεπε να περάσετε τα σύνορα σε Nogales, Μεξικό; Ήμασταν έκπληκτοι από την ευκολία διέλευσης των συνόρων και τι βρέθηκε στην άλλη πλευρά.

Ενημέρωση για τη βία κατά των ναρκωτικών

Πριν από ένα χρόνο, μια προειδοποίηση του Κρατικού Τμήματος δήλωσε ότι ο Nogales ήταν μεταξύ αρκετών μεξικανικών συνοριακών πόλεων που «γνώρισαν πρόσφατα δημόσιες ανταλλαγές πυροβολισμών κατά τις καθημερινές ώρες». Επί του παρόντος, το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις οικογένειες των πρεσβειών να εγκαταλείψουν τις πόλεις στις συνοριακές πόλεις του Μεξικού, ιδιαίτερα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάτε, αυτό σημαίνει ότι αν ανησυχείτε, καλό είναι να συμβουλευτείτε το Υπουργείο Εξωτερικών, την Αμερικανική Περιφερειακή Περιπολία ή τους τοπικούς αξιωματούχους τουρισμού πριν σχεδιάσετε τη διέλευση των συνόρων σας .

Πού είναι το Nogales, το Μεξικό;

Αν ακολουθήσετε το Interstate 19 νότια του Tucson, Arizona, θα τελειώσετε ακριβώς στα σύνορα από Nogales, Αριζόνα να Nogales, Sonora. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Sonora, Mexico Nogales, το Nogales πήρε το όνομά του από ένα ράντσο που πέτυχε παγκόσμια φήμη κατά την αποικιακή περίοδο και βρισκόταν νοτιοανατολικά της σημερινής πόλης Nogales, Sonora. Η πόλη Nogales δημιουργήθηκε αυθόρμητα κοντά στο σημείο στο οποίο ο αμερικανικός διηπειρωτικός σιδηρόδρομος συνδέθηκε με το σιδηροδρομικό σταθμό Sonora, έργο που ολοκληρώθηκε το 1882.

Θα υπάρξουν φύλακες;

Μπορεί να έχετε ακούσει ειδήσεις που απεικόνιζαν τα σύνορα μεταξύ Αριζόνα και Μεξικό ως κάποια ζώνη πολέμου ή γη χωρίς πρόσωπο. Όταν πήγαινα νότια στο Nogales, στην Αριζόνα, οραματίστηκαν στρατεύματα και vigilantes της Εθνικής Φρουράς που χόρευαν στο μυαλό μου.

Εάν τα σύνορα γίνουν ένα μέρος για να αποφύγουμε; Ήμουν επικεφαλής να μάθω. Ήμουν εύκολα δελεμένος από μια ημέρα ψώνια και δείπνο σε ένα γνωστό μεξικάνικο εστιατόριο στο Nogales, Sonora και διαβεβαιώσεις από μια τοπική γυναίκα που όλα θα ήταν καλά.

Περπατώντας πέρα ​​από τα σύνορα στο Μεξικό

Μου συνέδεσε ένας εκπρόσωπος από την τοπική περιφέρεια του Σάντα Κρουζ, το τουριστικό συμβούλιο της Αριζόνα, που τα καταστήματα στο Nogales τόσο συχνά και παρακολουθεί τόσες πολλές συναντήσεις στο Nogales ότι γνωρίζει πολλούς καταστηματάρχες από το όνομα.

Περνούσαμε στον αυτοκινητόδρομο 19 και πήραμε την έξοδο "Διεθνή σύνορα". Σε καμία περίπτωση δεν είδαμε πολλές πινακίδες για θέσεις στάθμευσης από την αμερικανική πλευρά. Κανένας από αυτούς δεν χρεώνει πάνω από $ 5 και όλα τα αναμενόμενα μετρητά. Ο φίλος μου είπε ότι το αυτοκίνητο και το περιεχόμενό του θα ήταν ασφαλές. Πληρώσαμε το τέλος και κατευθυνθήκαμε προς τα σύνορα ... πολύ σύντομο περίπατο.

Αυτό που παρατήρησα καθώς προσέγγιζα τα σύνορα ήταν η απουσία ενόπλων στρατευμάτων ή φρουρών. Από το δρόμο υπήρχαν μερικοί άνδρες με λευκά πουκάμισα, προφανώς US Border Partrol. Φαινόταν οτιδήποτε αλλά μαχητικό. Στην πραγματικότητα ήταν μια πολυσύχναστη ημέρα αγορών με οικογένειες που διασχίζουν από το Nogales, τη Sonora στις ΗΠΑ για να εφοδιάσουν με προμήθειες. Οι γυναίκες με καροτσάκια μωρού επέστρεφαν ξανά στο Μεξικό με τις αγορές τους και μας ένωσαν στα σύνορα περιστροφικά. Το περπάτημα στο Μεξικό ήταν απλό. Κανείς δεν ζήτησε την ταυτοποίησή μας. Κανένας δεν μας κοίταξε ακόμη, φάνηκε.

Δεν είμαστε όλοι στην Αριζόνα

Μόλις περάσαμε από το διάδρομο και βγήκαμε στους δρόμους, ήμασταν στο Μεξικό. Σειρά φαρμακείων και γεμάτα μικρά μαγαζιά εντόπισαν τα σπασμένα πεζοδρόμια. Φιλικοί πωλητές μας προσκάλεσαν για ψώνια. Αλλά περάσαμε αυτά τα καταστήματα αρκετά γρήγορα και κατευθυνθήκαμε βαθύτερα στην εμπορική περιοχή στο κέντρο της Nogales.

Ο φίλος μου μου έδειξε ένα μεγάλο πέρασμα από έναν κεντρικό δρόμο. Ήταν λαμπρό με το χρώμα και ήταν ένα φανταστικό μέρος για να ψωνίσετε. Υπήρχε αγγειοπλαστική, λουλούδια χαρτιού, αστέρια με χτυπήματα, χάλκινα αντικείμενα, πορτοφόλια, καλαμάκια και πολλά άλλα. Πήγαμε σε ένα κατάστημα και έξω από το άλλο. Συνενώθηκαν στο πίσω μέρος με ένα άλλο σύνολο διαδρόμων.

Διαπραγματεύσεις
Θυμάμαι ότι ήμασταν στο Μεξικό, κοίταξα ένα κομμάτι αγγειοπλαστικής, αποφάσισα πόσο ένιωθα ότι άξιζε και στη συνέχεια ρώτησε για την τιμή. Φυσικά η πρώτη τιμή που μου προσφέρθηκε ήταν πολύ υψηλή. Το λαμπερό πιάτο δεν αξίζει $ 30! Όταν είπα ότι ήταν λίγο πολύ, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μείωσε την τιμή στα 20 δολάρια. Αντιμετώπισα με $ 10 (κάτι που νόμιζα ότι άξιζε) και είπε, στην τέλεια αγγλική γλώσσα, "Ας χωρίσουμε τη διαφορά", που σημαίνει ότι θα μειώσει την τιμή στα $ 15. Δεν ήταν πολύ γεμάτο εκείνη τη μέρα και έμεινα σταθερή στα αρχικά μου $ 10. Κατέληξε να μου πουλήσει το πιάτο για $ 10. Στην πραγματικότητα, η τιμή των 15,00 δολαρίων ήταν σωστή. Αναμείνετε να πληρώσετε τα μισά από αυτά που αρχικά αναφέρατε. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων περιμένουν να διαπραγματευτούν μαζί σας. Σε ένα κατάστημα, οι τιμές ήταν τιμές, αλλά ο καταστηματάρχης γρήγορα είπε: "Η τιμή αυτή είναι για τους εχθρούς μου." Ο φίλος μου μου έδειξε πολλά καταστήματα όπου σημειώθηκαν οι τιμές. Υπάρχουν μερικές. Πήγαμε σε ένα μικρό κατάστημα ποτών, το Pepe's House on Ave. Obregon, όπου ήθελε να μου δείξει κάποιες καλές τιμές στα ποτά. Ο ιδιοκτήτης ήταν πολύ φιλικός και έδειξε ότι είναι μια μεγάλη επιλογή από Tequilas και μας συμβούλεψε για το πώς να επιλέξει μια καλή Tequila. Είπε επίσης ότι η δοκιμή δεν επιτρέπεται πλέον στα καταστήματα. Οι τιμές εκεί φαίνονταν πολύ λογικές. Ημέρα των νεκρών τον Απρίλιο;
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε κάτω από το δρόμο. Μου τραβούσε ένα κατάστημα που είχε διακοσμητικά στοιχεία υψηλής ποιότητας στο παράθυρο. Πράγματι, είχαν φανταστική κεραμική και όμορφα κάτοπτρα κασσίτερου. Κατά μήκος ενός τοίχου είχαν την καλύτερη συλλογή των στοιχείων κεραμικής Ημέρας των Νεκρών που είχα δει ποτέ. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν πουθενά κοντά το Νοέμβριο και η ημέρα των νεκρών τα λαϊκά αντικείμενα ήταν παντού! Στρατηγικές αγορών
Πρέπει να φάτε στο Nogales;
Ξέρετε, είχα την ίδια ερώτηση. Αλλά η απάντηση είναι μια σαφής "ναι!" Και πάλι, υπάρχουν εστιατόρια που είναι γνωστά για την εξυπηρέτηση ποιοτικών τροφίμων και που έχουν ένα μεγάλο αμερικανικό μετά. Λάβετε συστάσεις από αυτούς που γνωρίζουν. Όλοι με τους οποίους μιλήσαμε συνιστούμε "La Roca", το εστιατόριο που χτίστηκε στο βράχο βράχου απέναντι από τα σύνορα. Η La Roca έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία και έχει περάσει κάτω από την οικογένεια του Alicia Bon Martin από το 1972. Ζητήσαμε να δειπνήσουμε με την Alicia και τον σύζυγό της. Μετά την περιήγηση στο όμορφα διακοσμημένο εστιατόριο, κάθισαμε σε ένα γωνιακό περίπτερο και κουβεντιάσαμε. Μάθαμε ότι η Alicia μας είχε παραγγείλει ορεκτικά και απολαύσαμε το Margaritas (εδώ είναι ένα κουπόνι δωρεάν μαργαρίτας για εσάς) και τα μη αλκοολούχα ποτά φρούτων. Μου άρεσε ιδιαίτερα η quesadilla γαρίδας. Η γαρίδα ήταν πολύ φρέσκια και η salsa fresca ήταν τέλεια συνοδεία. Καθώς προχώρησε το βράδυ, εισήχθησαν σε πολλές από τις σπεσιαλιτέ του εστιατορίου που ήταν όλοι εξαιρετικοί. Απολαύσαμε την ακρόαση για την εκδήλωση έκπληξης που η Alicia κρατούσε για τους γονείς της στη La Roca και μπορούσε εύκολα να οραματιστεί την έκπληξη του γονέα της όταν μπήκε στο εστιατόριο με μια πίσω πόρτα, βρήκε σκοτεινό και όταν ο διακόπτης φωτός πέταξε, βρέθηκαν σε μια όμορφη διακοσμημένο πάρτυ με μουσική, οικογένεια και φίλους. Το εστιατόριο είναι μια αγάπη για την οικογένεια της Alicia και της οικογένειάς της, αλλά είναι γνωστή ως ιδιοκτήτης μιας μεγάλης επιχείρησης παραγωγής που έχει οργανώσει η οικογένειά της για τρεις γενιές. Η κατανομή του προϊόντος τους εκτείνεται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Βρήκαμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για το Nogales. Προφανώς, πάνω από το 80% των προϊόντων που εισέρχονται στις ΗΠΑ περνούν από το Nogales, ένα πολυσύχναστο λιμάνι εισόδου. Έχοντας απολαύσει το βράδυ πάρα πολύ, είπαμε τα αποχαιρετιστήρια μας, περπατήσαμε στο δρόμο, πέρα ​​από τις σιδηροδρομικές διαδρομές και πίσω στο καλοφωτισμένο σημείο διέλευσης των συνόρων . Περνώντας το σύνορο στις ΗΠΑ
Είχα το διαβατήριό μου στο χέρι, αλλά ο συνοριοφύλακας πίσω από το γραφείο, σε μια ζωντανή διάθεση, μας ώθησε να απαντήσουμε στην ερώτηση του. Η απάντηση ήταν «Αμερικανός πολίτης» και η ερώτηση, την οποία δεν ρώτησε ποτέ, ήταν «Ποια είναι η υπηκοότητά σας;» ρώτησε αν είχαμε φέρει οτιδήποτε πίσω στις ΗΠΑ Του είπαμε για τις αγορές μας και μας έτρεμαν. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπάρχουν σύντομες γραμμές από καιρό σε καιρό και τα έγγραφα εξετάζονται με λίγο περισσότερο ενδιαφέρον. Συμβουλές για τη διέλευση των συνόρων:
Ναι, πρέπει να πάτε στο Nogales, στο Μεξικό
Οι περιορισμοί είναι ελάχιστοι, είναι αρκετά ασφαλείς κατά τη διάρκεια της ημέρας στις εμπορικές περιοχές της Nogales και μπορείτε να φάτε στα καλύτερα εστιατόρια και να πιείτε το εμφιαλωμένο νερό που θα σας προσφερθεί. Θα ήταν ντροπή να χάσετε το χρώμα και τον πολιτισμό του Nogales στο Μεξικό εξαιτίας των ανησυχιών των συνοριακών συγκρούσεων. Απλά κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά, μεταφέρετε την τσάντα ή το πορτοφόλι σας με ασφάλεια, μην φορέστε ακριβό κόσμημα και απολαύστε μια μέρα ψώνια και φαγητό σε αυτή τη διασκέδαση μεξικανική συνοριακή πόλη .