Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας

Το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας ( Museo Nacional de Antropologia ) στην Πόλη του Μεξικού περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων μεξικανών τέχνης στον κόσμο και επίσης έχει εθνογραφικά εκθέματα για τις σημερινές αυτοχθόνες ομάδες του Μεξικού. Υπάρχει αίθουσα αφιερωμένη σε κάθε μία από τις πολιτιστικές περιοχές της Μεσοαμερικής και τα εθνολογικά εκθέματα βρίσκονται στον δεύτερο όροφο. Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε μια ολόκληρη μέρα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να αφιερώσετε λίγες ώρες για να εξερευνήσετε αυτό το μουσείο.

Το Μουσείο Ανθρωπολογίας είναι μία από τις επιλογές μας για τα Top Ten Αξιοθέατα του Μεξικού .

Μουσείο Highlights:

Εκθέματα:

Το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας διαθέτει 23 μόνιμες εκθεσιακές αίθουσες. Τα εκθέματα αρχαιολογίας βρίσκονται στο ισόγειο και οι εθνογραφικές εκθέσεις για τις σημερινές ιθαγενείς ομάδες στο Μεξικό είναι στο ανώτερο επίπεδο.

Όταν μπαίνετε στο μουσείο, τα δωμάτια στα δεξιά δείχνουν τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο κεντρικό Μεξικό και οργανώνονται με χρονολογική σειρά. Ξεκινήστε στα δεξιά και κάντε το δρόμο σας αριστερόστροφα για να πάρετε μια αίσθηση του τρόπου με τον οποίο οι πολιτισμοί άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου, με αποκορύφωμα το εκθετήριο του Μεξικού (Αζτέκων) γεμάτο μνημειακά γλυπτά πέτρας, από τα οποία το πιο διάσημο είναι το Αζτέκων Ημερολόγιο, γνωστή ως η "Stone Stone".

Στα αριστερά της εισόδου υπάρχουν αίθουσες αφιερωμένες σε άλλες πολιτιστικές περιοχές του Μεξικού.

Τα δωμάτια του Oaxaca και του Maya είναι επίσης πολύ εντυπωσιακά.

Αρκετά από τα δωμάτια έχουν αναψυχές αρχαιολογικών σκηνών: τοιχογραφίες στην έκθεση Teotihuacan και τάφους στα δωμάτια Oaxaca και Maya. Αυτό δίνει την ευκαιρία να δούμε τα κομμάτια στο πλαίσιο στο οποίο βρέθηκαν.

Το μουσείο είναι χτισμένο γύρω από μια μεγάλη αυλή, η οποία είναι ένα ωραίο μέρος για να καθίσετε όταν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα.

Το μουσείο είναι μεγάλο και η συλλογή είναι εκτεταμένη, οπότε φροντίστε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να το κάνετε δικαιοσύνη.

Τοποθεσία:

Το μουσείο βρίσκεται στην Avenida Paseo de la Reforma και στην Calzada Gandhi, στην Colonia Chapultepec Polanco. Θεωρείται ότι βρίσκεται στο Primera Seccion του Chapultepec Park (πρώτο τμήμα), αν και βρίσκεται ακριβώς έξω από τις πύλες του πάρκου (απέναντι).

Να φτάσετε εκεί:

Πάρτε το μετρό σε σταθμό Chapultepec ή Auditorio και ακολουθήστε τις πινακίδες από εκεί.

Το Turibus είναι επίσης μια καλή επιλογή για μεταφορές. Υπάρχει μια στάση ακριβώς έξω από το μουσείο.

Ωρες:

Το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. έως τις 7 μ.μ., από Τρίτη έως Κυριακή. Κλειστά τη Δευτέρα.

Αδεια:

Η είσοδος είναι 70 pesos, δωρεάν για ηλικιωμένους άνω των 60 ετών που κατέχουν κάρτα INAPAM, φοιτητές και εκπαιδευτικούς που συνδέονται με σχολή του Μεξικού και παιδιά κάτω των 13. Η είσοδος είναι δωρεάν τις Κυριακές για τους Μεξικανούς πολίτες και τους κατοίκους (φέρνουν ταυτότητα για να αποδείξουν την κατοικία τους).

Υπηρεσίες στο Μουσείο:

Μουσείο Ανθρωπολογίας Συνδεδεμένοι:

Ιστοσελίδα: Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας
Twitter: @mna_inah
Facebook: Μουσείο Εθνικής Ανθρωπολογίας