Λονδίνο προς Καρλάιλ με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και αέρα

Το Carlisle , περίπου 310 μίλια βορειοδυτικά του Λονδίνου, βρίσκεται στα βορειοδυτικά σύνορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και στο τέλος ενός από τα μεγάλα ταξίδια της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι επίσης μια πύλη προς την περιοχή της λίμνης από το βορρά. Μπορείτε να φτάσετε στο Καρλάιλ, λίγα μίλια από το ανατολικό άκρο του Τείχους του Αδριανού, λίγο περισσότερο από τρεις ώρες με γρήγορο τρένο από το Λονδίνο. Αλλά αν σας αρέσουν τα ταξίδια τρένων με γραφικά, ιστορικά δρομολόγια, η δειγματοληψία της γραμμής Settle to Carlisle αξίζει λίγο περισσότερο χρόνο.

Χρησιμοποιήστε αυτούς τους πόρους πληροφοριών για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στο Λονδίνο προς ΚάρλΑσλε με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και αέρα.

Πώς να πάτε εκεί

Με το τρένο

Το Virgin Trains εξυπηρετεί τη Δυτική Ακτοπλοία από το Λονδίνο Euston έως τις κεντρικές τηλεφωνικές κλήσεις της Γλασκώβης στο σταθμό Carlisle. Τα τρένα αναχωρούν κάθε ώρα (30 λεπτά μετά την ώρα) με την ημέρα (με μονόδρομο), την προπώληση, τους ναύλους εκτός αιχμής ξεκινώντας από περίπου £ 24 το 2016. Το ταξίδι διαρκεί 3 ώρες και 16 λεπτά. Υπάρχει μια άλλη υπηρεσία, η οποία λειτουργεί επίσης από το Virgin Trains, που αφήνει τον Euston σε 43 λεπτά μετά από κάθε ώρα, αλλά αυτή η αργή εξυπηρέτηση, με 12 ενδιάμεσες στάσεις μεταξύ Λονδίνου και Carlisle, προσθέτοντας μια ώρα στο ταξίδι σας.

Βρετανική ταξιδιωτική συμβουλή για το Rail Buffs - The Settle προς τη γραμμή Carlisle

Αν πραγματικά αγαπάτε τις σιδηροδρομικές διαδρομές, θα πρέπει να προσπαθήσετε να σχεδιάσετε να ταξιδέψετε στη γραμμή Settle to Carlisle για τουλάχιστον ένα σκέλος του ταξιδιού σας. Η γραμμή ανεβαίνει κατά μήκος του δρόμου Pennine και ταξιδεύει μεταξύ του Yorkshire Dales στα ανατολικά και του Lakeland Fells στα δυτικά.

Αυτή είναι μια μοναχική και ζοφερά όμορφη χώρα. άδειο, διασταυρωμένο με πέτρινους φράχτες και διάστικτο με πρωτόγονες πέτρινες καλύβες. Το ταξίδι περιλαμβάνει την οροσειρά Ribblehead των 24 αψίδων και τις τρεις κορυφές, τρεις ξεχωριστούς λόφους στο Dales. Οι επιβάτες μπορούν πραγματικά να δουν την καμπύλη οδογέφυρα, μια από τις μεγαλύτερες στη Βρετανία, καθώς το τρένο περνάει πάνω από αυτό.

Εκτός από τη γραφικότητα, αυτή η σιδηροδρομική γραμμή έχει μια συναρπαστική ιστορία συνδεδεμένη με αυτήν.

Πώς να το κάνετε - Για να επιστρέψετε στο Λονδίνο με αυτό τον τρόπο, το πρώτο βιβλίο Northern Rail από Carlisle στο Λιντς. Υπάρχουν συχνά τρένα και το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες και 49 λεπτά. Το 2016 ο μονόδρομος, ο προπομπός, ο μέγιστος ναύλος ήταν £ 28,60. Από το Λιντς, μπορείτε να πάρετε την Virgin Trains East Coast υπηρεσία στο Λονδίνο King's Cross - 2h 15min, cor £ 14.50 - £ 23 ένας τρόπος. Για να μεταβείτε στο Carlise από το Λονδίνο με αυτόν τον τρόπο, απλά αναστρέψτε το ταξίδι. Η οργάνωση του ταξιδιού για τον συντονισμό των δύο σιδηροδρομικών υπηρεσιών σας κάνει να πάρετε λίγο χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο. Χρησιμοποιήστε τα Εθνικά Σιδηροδρομικά Ερωτήματα για να βρείτε τα δρομολόγια και τους φθηνότερους ναύλους.

Μάθετε περισσότερα για τη γραμμή Settle to Carlisle .

Με λεωφορείο

Το National Express εκμεταλλεύεται λεωφορεία από το λεωφορείο Victoria Victoria Coach προς το Carlisle. Το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει από 6 ώρες και 45 λεπτά (ταξιδεύοντας μέσα από μικρές ώρες το πρωί) σε περισσότερο από 12 ώρες. Τα εισιτήρια κυμαίνονται σε τιμές από £ 8 έως περίπου £ 25 με έναν τρόπο. Υπάρχουν μόνο μερικά απευθείας, χωρίς στάση λεωφορεία την ημέρα, επομένως ελέγξτε προσεκτικά το πρόγραμμα λεωφορείων.

Η Megabus , η εταιρεία προϋπολογισμού λεωφορείων, προσφέρει επίσης δρομολόγια από το Λονδίνο προς το Carlisle με εισιτήρια μετ 'επιστροφής αξίας περίπου £ 15.

Αυτές είναι περιορισμένες υπηρεσίες με τιμή και διαθεσιμότητα που ποικίλλουν από μέρα σε μέρα. Αλλά αξίζει τον έλεγχο του δικτυακού τόπου της εταιρείας καθώς μπορεί να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο.

Συμβουλή ταξιδίου του Ηνωμένου Βασιλείου Ορισμένα λεωφορεία προς το Carlisle περνούν από το Birmingham, το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ ή το Preston. Αυτά τα ταξίδια μπορούν να περιλαμβάνουν την αλλαγή λεωφορείων ή μακρά περιμένει στο σταθμό που προσθέτουν σημαντικό χρόνο στο ταξίδι σας. Εάν ο χρόνος είναι σημαντικός, αναζητήστε την πιο άμεση υπηρεσία. Τα εισιτήρια λεωφορείων μπορούν να αγοραστούν online. Υπάρχει συνήθως μικρό τέλος κράτησης. Να είστε προειδοποιημένοι , ταξιδεύοντας με λεωφορείο για να Carlisle διαρκεί ώρες και μπορεί να είναι ένα εξαντλητικό ταξίδι. Αυτός δεν θα ήταν ο συνιστώμενος τρόπος μου να κάνω αυτό το ταξίδι.

Με το αυτοκίνητο

Το Carlisle είναι 310 μίλια μίλια βορειοδυτικά του Λονδίνου, μέσω των αυτοκινητοδρόμων M1, M6 και M42 και του A6. Μια σύντομη έκταση του Μ6 βορείως του Μπέρμιγχαμ είναι ένας δρόμος με διόδια.

Χρειάζονται τουλάχιστον 5 ώρες για 30 λεπτά οδήγησης. Λάβετε υπόψη ότι η βενζίνη, που ονομάζεται βενζίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, πωλείται από το λίτρο (λίγο περισσότερο από ένα τετραγωνικό) και η τιμή είναι συνήθως πάνω από 1,50 δολάρια ανά τετραγωνικό.
Συμβουλές ταξιδιού του Ηνωμένου Βασιλείου: Το Carlisle είναι μια σημαντική πύλη προς την περιοχή της Λίμνης της Αγγλίας, στη χώρα του Τείχους του Αδριανού και στα δυτικά σύνορα της Σκοτίας. Με ενδιαφέρουσα ρωμαϊκή και μεσαιωνική ιστορία και αξιοθέατα της δικής του, Carlisle κάνει μια καλή βάση για διακοπές περιοδεία στα βορειοδυτικά.

Από τον αέρα

Το Carlisle είναι 57 μίλια ή περίπου μια ώρα και μισή από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Newcastle. Από την περιοχή του Λονδίνου εξυπηρετούνται από την British Airways (από το Heathrow) και την Flybe (από το Stansted). Δεν υπάρχει πραγματικά βολική ή εξοικονόμηση χρόνου μεταφορά μεταξύ Carlisle και του αεροδρομίου, ώστε η πτήση είναι, ως επί το πλείστον, μια μη πρακτική επιλογή. Αλλά αν σκοπεύετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να επισκεφθείτε το Carlisle στο πλαίσιο μιας περιήγησης στο Βορρά και στα Σκωτικά Σύνορα, είναι μια άλλη επιλογή να σκεφτείτε.